På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Trädgårdsmästare
Spela filmen

Trädgårdsmästare

Trädgård är ett drömarbetsområde för dig som önskar jobba med att skapa kreativa och praktiska lösningar.

Trädgårdsföretagen kan vara inriktade på odling av köksväxter, frukt, bär, prydnadsväxter och/eller plantskoleväxter. Beroende på växtslag och säsong odlas de i växthus eller utomhus.

Trädgårdsmästare organiserar och planerar arbetet, men deltar också själva och utför arbete som gräsklippning, plantering, beskärning av träd samt ansvarar för odling av prydnadsväxter.

Arbetet är fritt och kräver att du kan arbeta självständigt och planera.

Grönt Kort är en diplomering som består av både ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Båda proven genomförs samma dag och klarar man dem får man ett diplom som bevis på kunskaper inom sitt specialområde. Kunskaperna som testas är inom produktionsområdena mjölk, gris, växtodling och yrkesodling trädgård.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Naturbruksprogram, inriktning Trädgård. Motsvarande utbildningar kan också finnas inom Komvux och vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Du kan därefter vidareutbilda dig till trädgårdsingenjör och arbeta med att utveckla produkter och på så sätt bidra till odling av närproducerad mat eller växter för gröna miljöer.

B-körkort kan krävas för att få anställning, C-körkort är det en stor merit.

Arbetsplats

Trädgårdsmästare leder arbetet vid trädgårdsföretag eller parkanläggningar, antingen som anställd eller som egenföretagare.

Lilla ordboken

Bioprenör - ett ord för Entreprenör eller Innovatör inom en eller flera områden, som Trädgård, Djurvård, Skog eller Lantbruk.

Visa mer
Visa mindre

14 Lediga jobb

Teamledare leverans/produktion av växtinredning

Arbetsgivare / Ort: Luwasa Greenstyling AB / MÖLNLYCKE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trädgårdsmästare
 • anläggning

Om jobbet

Luwasa Greenstyling är ett av Sveriges branschledande växtinredningsföretag med Sverige som marknad. Luwasa Greenstyling har arbetat med växtinredning och växtservice i innemiljöer sedan 1968.

En av våra grundpelare är att alltid ta ett stort ansvar för kvaliteten i våra leveranser och vår växtservice över tid. Till vår verksamhet söker nu vi nu en driven, engagerad teamledare för leverans/produktionsteamet, med placering i Göteborg och med ansvar att kvalitetssäkra vår leveranser av växtinredning.

Ta chansen att följa med Luwasa Greenstyling på vår resa och också vara en av våra stöttepelare längs vägen.

Övergripande beskrivning för rollen

Vi erbjuder här en mycket varierande, utmanande och viktig roll för företaget. Det är en fysisk roll med mycket "hands on" arbete men där det oxå krävs ledarskap och god kommunikationsförmåga samt ett öga för design.

Som Teamledare leder och fördelar du det operativa arbetet i teamet. Du fungerar som en värdefull länk mellan växtinredarna och slutkund och ser till att genomföra den växtinredningen som sålts in. Du deltar hela tiden aktivt "hands on" med leveranser till kund både för gröna inne och utemiljöer tillsammans med teamet. Rollen innefattar produktionsansvar för Luwasas egna produkter såsom växtväggar, mossväggar t.ex. Rollen utgår från Göteborg. Rollen deltar i företagets styrgrupp.

Din profil

För att bli framgångsrik i rollen krävs god ledarskapsförmåga; vara strukturerad, ordningsam samt klara av att arbeta i högt tempo där varje dag kräver stort mått av flexibilitet. Du måste vara lösningsorienterad och klara av både att bygga t.ex. växtväggar ute hos kund samt i nästa sekund diskutera slutfinish av installerad växtinredning med kundens inredare eller våra egna växtinredare.

Du är en trygg person som kunderna får förtroende för. Ett måste är att kunna schemalägga och planera leveranser samt hålla deadlines. Allt arbete görs i Microsoft Teams samt våra egna system.

Arbetet är 70% "hands on" arbete ut till kund och 30% planering och annan administration.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning. Vi ser att man arbetat tidigare inom växtbranschen gärna som trädgårdsmästare och kan bidra kunskapsmässigt till företaget med växtkunskap antingen för gröna ute- eller innemiljöer.

OBS! Vid stort sök tryck kommer kanske inte alla ansökningar kunna besvaras. Icke kvalificerade ansökningar kommer ej besvaras.

Arbetsgivare
Luwasa Greenstyling AB
METODVÄGEN 6
43533 MÖLNLYCKE
Hemsida: www.luwasa.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Trädgårdsmästare arbetsledare

Arbetsgivare / Ort: Hans miljömark HB / Huddinge
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 24 juni (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Trädgårdsmästare
 • anläggning

Om jobbet

Hans miljö mark arbetar med allt från nyanläggning av trädgårdar till skötsel.


Vi är ett trevligt gäng som tycker det är lika viktigt med glada skratt på arbetsplatsen som att ha en seriös inställning till arbetsuppgifterna och utföra ett gott arbete för nöjda och belåtna kunder. Våra kunder är främst bostadsrättsföreningar och olika entreprenad i hela Stockholms län. Du som söker ska vara trädgårdsmästare eller ha relevant trädgårdsutbildning. Vi vill gärna att du har några års erfarenhet av anläggning och skötsel och gärna ha vana av att leda arbete. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av anläggning av hela eller delar av trädgårdar, skötsel av gröna ytor och rabatter samt en hel del beskärning. Du kommer också kunna vara med vid projektplanering, växtkomposition och röjningsarbete. Du är praktiskt lagd, har god fysisk kondition, är van vid olika typer av trädgårdsmaskiner, gillar utmaningar och problemlösning. Du ska trivas med att arbeta självständigt men också att ha nära samarbete med andra i gruppen och med andra professioner i vårt nätverk. Du ska vara mån om att utföra arbetet effektivt med höga krav på kvalitet. Du kommer att få uppleva många fina trädgårdar, kan få ta stort ansvar, ta egna initiativ och ha kul med oss!


Om du är intresserad hör av dig till oss så fort som möjligt. Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande.

Om anställningen


Arbetsgivare
Hans miljömark HB
Dalhemsvägen 44
14146 Huddinge
Ansökan
Ansök senast 24 juni (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Trädgårdsutbildare Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Veterankraft AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 juni (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trädgårdsmästare
 • anläggning

Om jobbet
Om företaget Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll. Om oss En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss. Om tjänsten Vi söker erfarenhen trädgårdsveteran till nytt spännande uppdrag. Dina arbetsuppgifter Vi söker dig med några års praktisk erfarenhet från branschen och med pedagogisk förmåga för undervisning i skötsel och förvaltning av utemiljö, odling samt trädgårdsanläggning för vuxna på en grundutbildning. Lärarbehörighet är inget krav men önskvärt, däremot måste du ha pedagogisk förmåga och yrkesmässiga kunskaper för jobbet. Tjänsten är heltid och pågår i 40 veckor, men kan även delas upp mellan två halvtidstjänster. Aktuell undervisning är en grundutbildning för vuxenstuderande inom trädgård. Vem är du? Du har en god förmåga att kommunicera individuellt och i grupp med de studerande kring deras mål och resultat. Självklart tycker du att det är roligt och stimulerande att med pedagogisk kreativitet få de studerande att utvecklas och trivas med din undervisning Ansökan Välkommen in med din ansökan!
Arbetsgivare
Veterankraft AB
Hemsida: http://veterankraft.se
Ansökan
Ansök senast 25 juni (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Product Quality Manager - Short term (July-August)

Arbetsgivare / Ort: Höglunda Säteri AB / EDSVALLA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 juni (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Växtskötare

Språk
Krav
 • Tyska
 • Engelska
Meriterande
 • Spanska
 • Svenska

Om jobbet

Höglunda Säteri AB are currently looking for a short term Product Quality Manager who will be responsible for the overall product quality regarding all of the fresh produce that we grow and sell locally.

The employment is limited in time for a specific period - July 19th to August 31st.

 • Details about the employment contract, such as salary and benefits are discussed during a possible job interview
 • Health insurance included
 • Free accommodation at the farm is provided throughout the entire period.

Recruitment takes place on an ongoing basis and the position may be filled before the end of the advertising period


Arbetsgivare
Höglunda Säteri AB
Höglunda gård 320
66493 EDSVALLA
Hemsida: www.hoglundagard.se
Ansökan
Ansök senast 26 juni (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Trädgårdsmästare på timmar Solna/Sundbyberg

Arbetsgivare / Ort: Goveteran KB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 juni (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trädgårdsmästare
 • anläggning

Om jobbet
Vi är Sveriges första bemanningsbolag för seniorer och är grundat 2005. Våra ambitiösa och yrkesskickliga pensionärer hjälper gärna att få ihop vardagen. Hemma hos våra kunder kan vi bl. a. städa, ta hand om trädgårdsskötseln, snickra, måla, serva vitvaror, tvätta och stryka, passa barn, vara läxhjälp och sällskap till dig som är äldre. Arbetsuppgifter   Vi söker dig som är 40 år eller äldre eller en pigg och glad pensionär som vill jobba lite eller mycket. Som trädgårdsarbetare jobbar du ute hos våra kunder som behöver hjälp i deras trädgårdar, Med t.ex gräsklippning, Trimma häckar, rensa ogräs, beskära träd, trädfällning.   Du ska organiserar, planerar, kostnads uppskattar och leder du arbetet hos våra kunder samt själv utför arbete. Kvalifikationer (rubrik) Kvalifikationer *Stort intresse för trädgård och vill ge våra kunder kvalité och service. *Erfarenhet  mins 3 år som trädgårdsmästare, trädgårdsarbetare och arbetsledare.  * Du måste behärska det svenska språket både i tal och skrift. * Du är självgående efter arbetsledning. * Du måste ha B-körkort och tillgång till egen bil och verktyg. Personliga egenskaper * Du är noggrann, lyhörd, samarbetsvillig och ska kunna arbeta i team och enskilt. Kontaktinformation Franchisetagare / Partner, 0720075354, [email protected] Arbetsplats Linnegatan 89C i Embassy House  
Arbetsgivare
Goveteran KB
Hemsida: http://www.goveteran.se
Ansökan
Ansök senast 30 juni (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.