På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Växtskötare

Växtskötare

Växtskötares arbetsuppgifter är att leverera, placera och sedan regelbundet "underhålla" de inhyrda växter. Växtskötare besöker regelbundet, enligt gällande avtal, arbetsplatserna där växter är placerade och mäter jordfuktighet i krukorna, vattnar och ger näring samt behandlar växter mot sjukdomar samt  byter ut dem vid behov.

Gröna väggar, eller växtväggar som de också kallas, och som är alternativ eller komplement till "enskilda växter" blir allt mer populära. Växtväggar kan användas för att smycka en fasadgavel, som avdelare och ljuddämpare i ett kontorslandskap eller som ett vackert, grönt inslag i lunch-, personal- eller lärarrummet. Tanken med de gröna väggarna är dels att lyfta den estetiska upplevelsen av lokaler, dels att förbättra miljön samt skapa lugn, behaglig och inbjudande atmosfär.

För att växterna ska må bra och se pigga och fräscha ut, måste man sköta dem på rätt sätt genom att, vattna lagom mycket, ge näring vid de rätta tidpunkterna och i rätt mängd och vid behov behandla mot sjukdomar men ibland dör växter och då måste de bytas ut.

Att köpa in tjänsten och ha en växtskötare som sköter om växterna på företaget eller i organisationen blir billigare än att anställa.

Utbildning

Det är fördelaktigt att vara utbildad florist från Hantverksprogrammet eller ha utbildning från Naturbruksprogrammet, inriktning Trädgård, men man kan också bli upplärd på arbetsplatsen av en mer erfaren kollega.

B-körkort kan ställas som krav för att få anställning pga att man åker runt och besöker flera olika arbetsplatser under varje arbetsdag. Att ha C-körkort är meriterande, om man skulle behöva leverera större växter eller ett stort antal växter.

Arbetsplats

Svenska kommuner, större organisationer och företag samt ibland också restauranger, hotell och skolor hyr ofta växter, som finns utplacerade i kontors- eller utbildningslokaler, i stället för att köpa dem, det vill säga ingår leasing och serviceavtal med företag som levererar och sköter om växterna. 

Växtskötare är oftast anställda av det företaget som säljer eller hyr ut växterna.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Växttekniker Linköping

Arbetsgivare / Ort: Iss Facility Services AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Växtskötare

Om jobbet
ISS Facility Services vision är att bli världens främsta serviceorganisation och nyckeln till att vi kommer lyckas ligger i våra medarbetare. På ISS Facility Services levererar vi en serviceupplevelse som hjälper våra kunder att nå sina mål och det som främst särskiljer oss i branschen är vår förmåga att stärka och lyfta våra medarbetare. Vi är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 40 000 medarbetare i Norden och med närmare 500 000 medarbetare världen över är vi världens fjärde största privata arbetsgivare. Med vår unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal ser vi till att levandegöra 'The Power of the Human Touch' i hela vår serviceleverans. Vill du också bli en del i vår globala organisation och i vår resa till att bli världens främsta serviceorganisation? Till vår verksamhet i Linköping söker ISS en positiv och engagerad växttekniker. Vi på ISS Växtinredning levererar växter till arbetsplatser i stora delar av Sverige. Vi inreder med växter för trivsel och för nytta. Våra kunniga och välutbildade konsulter vet vilka växter som passar, vad växter skall kommunicera i olika miljöer och vad de betyder för välbefinnande och för prestationer. Servicetekniker Växt Vi söker Växttekniker/Växtskötare i Linköping, tjänsten är tillsvidare på heltid. Arbetsuppgifter Arbetet som växttekniker innebär att vi hos våra kunder bland annat vattnar, beskär, planterar och levererar växter. Ansvarsområdet är alla dessa uppgifter, vilket innebär att man schemalagt återkommer till våra kunder för att serva växterna. I arbetet kör vi dagligen bil inne i city såväl som på landsväg. Man arbetar i nära samarbete med kunden och med driftchef. I denna tjänst ingår även leverans av fruktkorgar till våra kunder, det sker på måndagar. Kvalifikationer För att lyckas i arbetet krävs att du är serviceinriktad med stor ansvarskänsla, är kreativ och vill vara med och utveckla ett team. Du är inte rädd för ett fysiskt krävande arbete, du är också flexibel och stresstålig. Det är även viktigt att du behärskar svenska språket. Du ska ha bra körvana och trivas med att köra bil. Har du dessutom gröna fingrar, så är detta arbetet för dig. Tidigare erfarenhet av växter som till exempel trädgårds- eller floristutbildning är meriterande. Körkort B körkort fordras. Arbetstid Tjänsten är heltidsanställning. Arbetstiderna är måndag kl: 06:00-14:30, övriga dagar kl: 07:00 - 15.30 Övrigt Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så ansök redan idag via vårt rekryteringssystem. Intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten? Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta Sandra Lagerqvist, e-post: [email protected] Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller brev, enbart via registrering i vårt rekryteringssystem. Ansökningar via e-mail eller brev kommer att makuleras obehandlade. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Iss Facility Services AB
Ansökan
Ansök senast 30 September (11 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.