Akvarietekniker

Akvarietekniker

Akvarietekniker tar hand om akvarier och akvarieutrustning, akvariefiskar samt har mycket kundkontakt med akvariehyrare.

Du kan också kombinera yrket akvarietekniker med yrket smådjursskötare och/eller växtskötare.

Utbildning

B-körkort kan ingå i kraven för att kunna få anställning som akvarietekniker. Det är upp till en arbetsgivare att bestämma vilken utbildning som är tillräcklig.

Utbildning kan även på din arbetsplats. På gymnasiet rekommenderas utbildning på Naturbruksprogrammet, inriktningen Djur. Motsvarande utbildning kan finnas inom komvux.

Som akvarietekniker behöver du ha djupa och aktuella kunskaper om fiskarna och om vattenmiljön. Vidare behöver du även ha kunskap om akvariedesign, eftersom det är viktigt att inredningen i akvariet utformas så att fiskarna får platser att gömma sig på.

Arbetsplats

Akvarietekniker ingår ofta i en servicegrupp som har nära samarbete inom gruppen och du behöver därför även vara bra på att samarbeta.

Egenskaper som krävs är att du är noggrann, flexibel, kundfokuserad, servicemined, ansvarsfull samt kan arbeta självständigt ute hos kund med ett gott kundbemötande.  

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  11 Lediga jobb som akvarietekniker

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.