På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Akvarietekniker

Akvarietekniker

Akvarietekniker tar hand om akvarier och akvarieutrustning, akvariefiskar samt har mycket kundkontakt med akvariehyrare.

Du kan också kombinera yrket akvarietekniker med yrket smådjursskötare och/eller växtskötare.

Utbildning

B-körkort kan ingå i kraven för att kunna få anställning som akvarietekniker. Det är upp till en arbetsgivare att bestämma vilken utbildning som är tillräcklig.

Utbildning kan även på din arbetsplats. På gymnasiet rekommenderas utbildning på Naturbruksprogrammet, inriktningen Djur. Motsvarande utbildning kan finnas inom komvux.

Som akvarietekniker behöver du ha djupa och aktuella kunskaper om fiskarna och om vattenmiljön. Vidare behöver du även ha kunskap om akvariedesign, eftersom det är viktigt att inredningen i akvariet utformas så att fiskarna får platser att gömma sig på.

Arbetsplats

Akvarietekniker ingår ofta i en servicegrupp som har nära samarbete inom gruppen och du behöver därför även vara bra på att samarbeta.

Egenskaper som krävs är att du är noggrann, flexibel, kundfokuserad, servicemined, ansvarsfull samt kan arbeta självständigt ute hos kund med ett gott kundbemötande.  

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Djurvårdare Lycksele Djurpark

Arbetsgivare / Ort: Lycksele kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurvårdare

Om jobbet
SÄSONGSARBETARE  Lycksele djurpark  Djurvårdare  Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete i Sveriges Nordligaste Djurpark.  Arbetsuppgifter:               Du kommer att arbeta som djurvårdare för djurparkens nordiska djur. I arbetet ingår även guidning. Vi ser att du är flexibel och kan ”hoppa in” och jobba med diverse praktiska arbetsuppgifter i anläggningen.  Kvalifikationer:                Vi söker dig som är utbildad djurvårdare eller har motsvarande erfarenhet. Som djurvårdare arbetar du delvis självständigt och därför är det viktigt att du trivs i den rollen och vågar ta egna initiativ. Många gånger kan arbetstempot vara högt och det är viktigt att du har förmåga att kunna vara flexibel i dina arbetsuppgifter samtidigt som du är stabil som person och kan behålla lugnet i pressade situationer B-körkort erfordras. Goda kunskaper i engelska är en merit. Omfattning: 210607 - 210815, eller enligt överenskommelse Heltid / Deltid, schemalagd arbetstid. Lön:                                   Enligt avtal. Upplysningar:                   Marlén Sjöberg tfn 0950 167 11 [email protected] Facklig representant för Kommunal nås via kommunens växel, 0950 166 00   Ansökan       Vi handlägger ansökningarna löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast 1 April 2021.  
Arbetsgivare
Lycksele kommun
Hemsida: http://www.lycksele.se
Ansökan
Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Djurvårdare sökes

Arbetsgivare / Ort: Motala Djurklinik AB / MOTALA
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker en till djurvårdare till vår djurklinik!

Vi är ett jättehärligt gäng på en liten klinik med 3 veterinärer och 5 sköterskor som nu söker en till kollega till vårt gemytliga lilla gäng!

Vi är en liten klinik, men med stora möjligheter! Vi har en nybyggd klinik sedan 2016 med en kirurgavdelning som det utförs mjukdels- samt akutkirurgi på. Vi har röntgen, ultraljud, ett labb, samt en fullt utrustad tandavdelning.

Vi prioriterar god kommunikation och att vårda relationerna med våra djurägare. Genom lyhörd kundkontakt i kombination med hög kvalité på veterinärvård är vår strävan att få djurägare att känna sig trygga i en långsiktig relation med oss. Detsamma tycker vi om vår relation med dig och våra kollegor. Var och en är värdefull, och tillsammans är vi alla viktiga delar av helheten.

Vi söker dig som är strukturerad, stresstålig, social, ambitiös, ansvarstagande och effektiv.

Då vi är en liten klinik, samarbetar vi och hjälps åt mycket, vilket bidrar till att bli ett intressant och varierande arbete, ingen dag är den andra lik.

Vi erbjuder en visstidsanställning på 6 mån. Tjänstens omfattning är flexibel mellan 80-100 % . Tillträdesdag snarast. Intervjuer hålls löpande. Vi har kollektivavtal. Erfarenhet i branschen är meriterande.

Våra öppettider är kl 8-17 förutom tisdagskvällar, då vi har öppet till kl 19.

Varmt välkommen med din ansökan senast 15/3-2021.

Tveka inte att slå en signal eller skicka ett mail vid frågor!

Motala Djurklinik

Caroline William

Agneshögsgatan 26

59146 MOTALA

0141-21 09 71

[email protected]

www.motaladjurklinik.se

https://www.facebook.com/MotalaDjurklinik/


Arbetsgivare
Motala Djurklinik AB
ABBORRGRÄND 5
59170 MOTALA
Ansökan
Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Akvarietekniker / akvarieinstallatör

Arbetsgivare / Ort: Akvarie-Leasing AB / Västra Frölunda
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 March (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Djurvårdare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Akvarie-Leasing har etablerades 1984. Idag, drygt 35 år senare har personalstyrkan vuxit till över 60 personer fördelat på fyra kontor (Göteborg, Malmö, Stockholm och Köpenhamn). Och från det första akvariet som installerades på Industriförbundet i Stockholm, har man nu förgyllt miljön på över 2000 arbetsplatser - i såväl näringslivet som inom offentlig sektor, och även i privatbostäder. Det är alltfler som upptäcker fiskarnas fascinerande, rofyllda skådespel.

På Akvarie-Leasing hyr vi ut både standardakvarier och specialdesignade akvarier. Det gör att i princip alla kan hitta ett akvarium som passar just deras smak och miljö. Sedan några år tillbaka arbetar vi tätt tillsammans med vårt systerbolag Nordic Green Design som installerar, hyr ut och sköter olika typer av växtinredningar.

Just nu söker vi en installatör och servicetekniker till vårt härliga team i Göteborg som skall besöka våra kunder runt om i Västsverige för att installera, sköta om och serva våra akvarier.

Du är kundfokuserad, serviceminded och ansvarsfull och kan arbeta självständigt ute hos kund med ett gott kundbemötande. Du har lätt för att samarbeta med övriga i servicegruppen. Du är noggrann och flexibel och har du god lokalkännedom är det meriterande . Du bör också ha en bra fysik och vara lite tekniskt lagd då både installationsarbetet och servicen ibland kräver det.

Eftersom du har mycket kundkontakter har du goda kunskaper i det svenska språket både muntligt som skriftligt. B-körkort är ett absolut krav och kunskaper inom akvaristik är meriterande. Gärna erfarenhet av liknande serviceyrken.

Arbetsgivare
Akvarie-Leasing AB
F O Petersons gata 2
42131 Västra Frölunda
Hemsida: http://www.akvarieleasing.se
Ansökan
Ansök senast 19 March (14 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Djurvårdare nivå 2 eller 3 till Djursholms Veterinärklinik

Arbetsgivare / Ort: Djursholms Veterinärklinik AB / DJURSHOLM
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurvårdare

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Djursholms Veterinärklinik är en liten familjeägd fristående klinik som ligger i norra Stockholm. Hos oss jobbar två veterinärer, en leg djursjukskötare och en receptionist i ett sammansvetsat team. Vi har även konsulter inom ultraljud och tandkirurgi.


Kliniken har reception med butik, två poliklinikrum, operationssal med gasnarkos, internt lab med Lacercyte och Catalyst från IDEXX, dagstall, röntgen, ultraljud och tandutit/röntgen. Vi utför profylaktisk djurhälsovård, utredningar inom internmedicin och hudsjukdomar, tandkirurgi, mjukdelskirurgi, ultraljudsundersökningar, mm.


Vår målsättning är att erbjuda personlig djursjukvård med hög kvalité och samtidigt ha kul på jobbet. Vi erbjuder generösa poliklinik- och operationstider, en djuranpassad stressminimerande vård, individanpassad schemaläggning och en personlig utbildningsplan. Vi jobbar kontinuerligt med att anpassa bokningar efter behov och bemanning, vilket medför att hos oss är övertidsarbete ovanligt.


Vi söker dig som har några års erfarenhet av jobb på smådjursklinik/djursjukhus.


I tjänsten ingår framförallt arbete på poliklinik, röntgen och laboratorium, men arbete på operation, i sterilen och lokalvård ingår även.

Vi jobbar kontinuerligt med vidareutbildning.

Sökande måste inneha D9-behörighet eller behörighet att jobba som djurvårdare nivå 3. Även leg djursjukskötare är välkomna att söka tjänsten.


Meriterande är särskild kunskap av fear free hantering. Vi försöker hantera djuren på ett så stressfritt sätt som möjligt.


Kollektivavtal finns och vi är medlemmar i SLA-Svensk Djursjukvård.


Tjänstgöringsgrad: deltid 60%. Schemaläggning kommer att i huvudsak att vara hela dagar.


Sista ansökningsdatum 2021-03-31. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.


Tillträde: enligt överenskommenlse.


För att söka tjänsten skicka personligt brev och CV, till klinikchef Maria Thörner [email protected]

Frågor besvaras på samma mail eller på 08-7554236

Arbetsgivare
Djursholms Veterinärklinik AB
ÖSTBERGAVÄGEN 20
18262 DJURSHOLM
Hemsida: www.djursholmsvet.se
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Djursjukhuset Sundsvall söker Djurvårdare Nivå 3

Arbetsgivare / Ort: MittNorrlands Djursjukvård AB / SUNDSVALL
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Djursjukhuset Sundsvall är en del av koncernen MittNorrlands Djursjukvård, som består av Östersunds Djursjukhus, Kusthöjdens Djurklinik i Härnösand, Åre Djurklinik och Ejra djurklinik i Östersund. Båda djursjukhusen bedriver dygnet runtvård för smådjur. Vi är ungefär 170 medarbetare i koncernen.


Vi söker dig som är djurvårdare nivå 3 som vill utvecklas och nå din fulla potential i din roll som vårdsköterska, akutsköterska och sövande på operationsavdelningen. Det är meriterande om du redan behärskar anestesi. Om du inte nått dit ännu ger vi dig den handledning och utbildning som krävs.


Som person är du strukturerad, prestigelös och ansvarsfull, älskar service och att arbeta i team. Du arbetar enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Du har gott omdöme och tar hjälp när du behöver. Patientsäkerhet och affärsmässighet är viktigt för dig.


Stämmer profilen in på dig? Då vill vi gärna höra från dig!

Arbetsgivare
MittNorrlands Djursjukvård AB
Enhörningsvägen 24
85462 SUNDSVALL
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.