På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Akvarietekniker
Spela filmen

Akvarietekniker

Akvarietekniker tar hand om akvarier och akvarieutrustning, akvariefiskar samt har mycket kundkontakt med akvarieägare (akvariehyrare). Som akvarietekniker behöver du ha djupa och aktuella kunskaper om fiskarna och om vattenmiljön.

Akvarietekniker ingår ofta i en servicegrupp som har nära samarbete inom gruppen och du behöver därför även vara bra på att samarbeta. Vidare behöver du även ha kunskap om akvariedesign, eftersom det är viktigt att inredningen i akvariet utformas så att fiskarna får platser att gömma sig på.

Egenskaper som krävs för yrket akvarietekniker är att du är noggrann, flexibel, kundfokuserad, serviceminded, ansvarsfull samt kan arbeta självständigt ute hos kund med ett gott kundbemötande.  

Utbildning

B-körkort (för personbil) kan ingå i kraven för att kunna få anställning som akvarietekniker. För övrigt, är det inte reglerat vilken utbildning som krävs för att få lov att jobba som akvarietekniker utan det är upp till en arbetsgivare att bestämma vilken utbildning som är tillräcklig. Utbildning kan även på din arbetsplats. På gymnasiet rekommenderas utbildning på Naturbruksprogrammets inriktningen Djur. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Det går också att kombinera yrket akvarietekniker med yrket smådjursskötare och/eller växtskötare. Du kan exempelvis ha arbetstitel "en akvarie- och växttekniker / installatör" och arbetet består i så fall i huvudsak av service av akvarium och gröna växter samt installationer av nya akvarier och växtarrangemang ute hos kunder.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.