På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Akvarietekniker

Akvarietekniker

Akvarietekniker tar hand om akvarier och akvarieutrustning, akvariefiskar samt har mycket kundkontakt med akvariehyrare.

Du kan också kombinera yrket akvarietekniker med yrket smådjursskötare och/eller växtskötare.

Utbildning

B-körkort kan ingå i kraven för att kunna få anställning som akvarietekniker. Det är upp till en arbetsgivare att bestämma vilken utbildning som är tillräcklig.

Utbildning kan även på din arbetsplats. På gymnasiet rekommenderas utbildning på Naturbruksprogrammet, inriktningen Djur. Motsvarande utbildning kan finnas inom komvux.

Som akvarietekniker behöver du ha djupa och aktuella kunskaper om fiskarna och om vattenmiljön. Vidare behöver du även ha kunskap om akvariedesign, eftersom det är viktigt att inredningen i akvariet utformas så att fiskarna får platser att gömma sig på.

Arbetsplats

Akvarietekniker ingår ofta i en servicegrupp som har nära samarbete inom gruppen och du behöver därför även vara bra på att samarbeta.

Egenskaper som krävs är att du är noggrann, flexibel, kundfokuserad, servicemined, ansvarsfull samt kan arbeta självständigt ute hos kund med ett gott kundbemötande.  

Länktips

Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Djurvårdare/djursjukskötare

Arbetsgivare / Ort: Snövit Veterinärmottagning i Åre AB / Undersåker
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-06-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Djurvårdare

Om jobbet

Nu söker vi en djurvårdare/djursjukskötare som vill arbeta i ett litet kollektiv här på Snövit Veterinärmottagning i Åre. Här jobbar vi med smådjur. Mottagningen har butik, internt labb, röntgen, ultraljud. Vi är ett trevlig kollektiv och har mycket trevliga kunder!

Söker en djurvådare med utbildning på utökad nivå eller person med liknande erfarenhet är en plus men inte ett krav.

Huvudsakligen är att du är aktiv, vill lära dig ta blodprov, förberedda inför och efter operationer, hjälpa till vid undersökningar och operativa ingrepp mm.

Vi tar emot många akuta fall så du ska vara stresstålig och stark, för att hantera det som dagen tillbringar. Egna initiativ ser vi som ett plus.

Tjänsten är tillsvidare, inledd av en provperiod på 6 månader. I rekryteringsprocesssen kan det förekomma fall där vi väljer att prova ett samarbete tex i tre dagar, för att vinna tid vid processen och hitta rätt person.

Arbetet är 8 timmar/dag, 5 dagar/vecka.

Lön enligt avtal med Kommunal som kliniken är ansluten till med ett kollektivavtal.

Start: omedelbar.

Arbetsgivare
Snövit Veterinärmottagning i Åre AB
Långåkersvägen 2
83796 Undersåker
Hemsida: https://www.snovitveterinar.se/
Ansökan
Ansök senast 18 juni (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

NATTDJURVÅRDARE NIVÅ 2 TILL DJURSJUKHUSET SUNDSVALL

Arbetsgivare / Ort: MittNorrlands Djursjukvård AB / Sundsvall
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurvårdare

Om jobbet

Vi söker dig som är djurvårdare med D9-kompetens och har minst två års erfarenhet från djursjukhus som vill jobba natt hos oss. Du ingår i team med djursjukskötare och veterinär under natten. Dina arbetsuppgifter blir skötsel och omsorg av inneliggande djur, bistå veterinär och djursjukskötare vid akutfall på mottagningen samt städning och tvätt.

Vi vill att du har gott omdöme och värnar patientsäkerheten högt, att du tar ansvar för arbetsuppgifter och fullföljer dem. Vi vill också att du är en bra lagspelare och kan ta direktiv av djurhälsopersonalen.

Kvälls- och dagpass kan förekomma. Helgarbete ingår.

Djursjukhuset Sundsvall är en del av koncernen MittNorrlands Djursjukvård. Vi är cirka 170 anställda i koncernen och bedriver dygnetruntvård på våra djursjukhus i Sundsvall och Östersund.

Kollektivavtal finns

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag den 20 juni 2021. Vi behandlar ansökningar löpande. Vänligen observera kravspecifikationen som avser tjänsten i texten ovan.

Arbetsgivare
MittNorrlands Djursjukvård AB
Enhörningsvägen 24
85462 Sundsvall
Hemsida: https://djursjukhusetsundsvall.se/
Ansökan
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Zoopedagog till Furuviksparken

Arbetsgivare / Ort: AB Furuviksparken
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurvårdare

Om jobbet
Är du lika förtjust i kloka schimpanser som pirriga karuseller? Vill du dessutom jobba med en affärsidé som bygger på att sprida glädje och att skapa sagolika minnen för livet. Då är detta din chans! Vad innebär tjänsten? I denna roll är din främsta uppgift att ta emot och handleda våra APL-praktikanter som är hos oss under terminerna. Du kommer också att utbilda allt i från familjer och barngrupper till elever som läser olika djurkurser på gymnasiet. Vidare kommer du att kvalitetssäkra våra kurser utifrån läroplanen och utveckla våra zooskolor och djurrelaterade gästaktiviteter. Vi söker dig! Vi söker dig som med ditt engagemang och genuina intresse för djur och service vill vara med och bidra till våra gästers helhetsupplevelse och skapa minnen som får dem att längta tillbaka till oss. Vi söker dig med djurutbildning på minst gymnasienivå med dokumenterad kunskap om djur eller avlagd examen inom exempelvis biologi, etologi, zoologi eller motsvarande. Erfarenhet av pedagogik är meriterande. Praktisk erfarenhet av djurvård och B-körkort är ett krav. Du gillar att stå på scen och är van vid att hålla presentationer och handleda grupper. Som person är du flexibel, har en god kommunikativ förmåga, lösningsorienterad, pedagogisk och har en kreativ sida. Det är viktigt att du är strukturerad i ditt sätt att arbeta, utan att göra avsteg från att leverera service i världsklass. Vi söker dig som vill ingå i ett tight team med Furuviksparkens djurvårdare. Mer info om tjänsten Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i början av augusti. Tjänsten är främst förlagd vardagar 7-16 men vid säsong (maj till augusti) jobbar du även helger och kvällar. Vi tillämpar 6 månaders provanställning initialt. Lön enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 20 juni men urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Natalie Magnusson på 010-708 79 65 eller maila [email protected]  Vi ser fram emot att läsa din ansökan!     Om Furuviksparken Furuvik är en kombinationspark med djurpark, tivoli, vattenland och konsertarena, naturskönt belägen vid havet ca 1 mil söder om Gävle. Furuvik öppnade redan 1900. Varje år har parken ca 500 anställda under säsong och besöks av ca 340 000 gäster. Furuvik är sedan 2010 en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Parks and Resorts är ett familjeföretag som investerar allt överskott i verksamhetens fortsatta utveckling. På Furuviksparken öppnar vi parken på ett omsorgsfullt sätt, så att gäster och medarbetare ska känna sig trygga. Läs mer om vad det innebär här: https://www.furuvik.se/information
Arbetsgivare
AB Furuviksparken
Hemsida: http://www.furuvik.se/
Ansökan
Ansök senast 20 juni (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Djurvårdare nivå 2 till hästkliniken

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Lantbruksuniversitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 juli (28 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djurvårdare

Om jobbet
Universitetsdjursjukhuset På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård. Under ett och samma tak erbjuds komplett sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett veterinärmedicinskt specialistlaboratorium. I UDS verksamhet ingår dessutom en ambulatorisk klinik som åker ut till stall och gårdar för att undersöka och behandla hästar och lantbruksdjur. Totalt är vi ca 200 medarbetare som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om. Hästkliniken har ca 50 medarbetare och tar årligen emot ca 5 000 hästar. Kliniken har idag tre avdelningar: Poliklinik med ortopediska fall och specialistmottagning inom respiration, odontologi, dermatologi och oftalmologi. Vårdavdelning med både kirurgiska och medicinska patienter. Samt en operationsavdelning med både planerade och akuta operationer. Vår arbetsmiljö präglas av engagemang, glädje, kvalitet och service. Här kan du utvecklas i en dynamisk och stimulerande miljö. Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta i den dagliga verksamheten på främst vårdavdelningen, men arbete kan även förekomma på flera av klinikens tre avdelningar. Arbetet innefattar medicinering, skötsel och omvårdnad av hästar samt att bistå veterinärer vid undersökningar och behandlingar. I dina arbetsuppgifter ingår även ansvar för att utrustning och förbrukningsmaterial är funktionsdugliga och finns till hands. Som djurvårdare på UDS kommer du att få handleda blivande djursjukskötare och veterinärer, samt praktikanter från djurgymnasierna. Du kommer även att bistå våra forskare i pågående forskningsprojekt. Vi arbetar dagtid, kvällar, nätter och helger. Kvalifikationer: Du som söker är lägst djurvårdare med nivå 2 kompetens med hästvana. Arbetslivserfarenhet inom arbete med djursjukvård på djursjukhus är meriterande. Du är van att möta djurägare i olika situationer och inser vikten av att upprätthålla goda kundrelationer. Som person är du strukturerad och tål periodvis hög arbetsbelastning. Du bidrar med positiv stämning på arbetsplatsen och är flexibel i ditt arbetssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Placering: Uppsala  Anställningsform: Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse. Ansökan: Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-07-15. I ansökan bifogas personligt brev, CV och för tjänsten aktuella intyg/betyg. Fackliga kontaktpersoner: https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/ Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala. www.slu.se SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Arbetsgivare
Sveriges Lantbruksuniversitet
Hemsida: http://www.slu.se
Ansökan
Ansök senast 15 juli (28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hästskötare

Arbetsgivare / Ort: Castro Lopez, Francisco Bautista / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 augusti (1 månad 29 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Djurvårdare

Om jobbet

Du som söker ska ha god erfarenhet med galopphästar och sköta stallet. Din vikt ska inte överskrida 60 kg.

Arbetsgivare
Castro Lopez, Francisco Bautista
Jägersro Trav & Galopp. Stall 39
21363 Malmö
Hemsida: http://www.stallcastro.com
Ansökan
Ansök senast 15 augusti (1 månad 29 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.