På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Florist
Spela filmen

Florist

Florist är ett yrke med många olika delar, kreativitet, färg och form, försäljning, jobba med människor och med diverse valmöjligheter. Floristens arbete har inslag av både försäljning, administration och konstnärligt arbete. Florister säljer i första hand blommor och växter av olika slag.

Florister skapar vackra buketter eller arrangemang av snittblommor, det vill säga lösa blommor, som är den viktigaste varan för en blomsteraffär. Man gör även begravningsbinderier såsom kransar eller kistdekorationer samt brudbuketter, tärnbuketter och kyrkdekorationer till bröllop. Man säljer även krukväxter och plantor.

Arbetet kräver att man har sinne för färg och komposition. Olika slags blommor och grönt ska sättas ihop till en vacker och tilltalande helhet.

Florister behöver kunna mycket om olika arter för att veta hur de ska skötas så att de håller sig fräscha och fina. De gör arrangemang av krukväxter, planterar plantor och vattnar växterna.

I floristens arbete ingår alla de typer av uppgifter som förekommer i en affär. Man ska till exempel ta emot och packa upp växter och andra varor. Att skylta snyggt, ta betalt, köpa in varor och städa är andra arbetsuppgifter.

Utbildning

På gymnasieskolans Hantverksprogrammet finns inriktningen Florist.

Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux och även på privata skolor för vuxna, där man själv betalar för utbildningen.

Som florist kan man efter utbildning och praktik avlägga gesällprov. Efter ytterligare flera års yrkesutövning kan man avlägga mästarprov.

Det förekommer också att personer anställs i blomsteraffärer och lärs upp i butiken, dvs det kan inte uteslutas att man kan börja arbeta som florist-lärling och på sikt bli florist.

Framtidsutsikter

Svenska florister är ansedda som hantverksskickliga och eftertraktade även utomlands.

Personliga egenskaper

Yrket är känsligt för mode och trender och passar därför mycket bra för den som tycker om design, formgivning och kreativt praktiskt skapande. Gröna fingrar och blick för färg och form är mycket viktiga egenskaper för en florist.

Arbetsplats

Man kan arbeta med event och stora fester, tex bröllop samt på hotell och på kursgårdar. Man kan även arbeta i en blomsteraffär, i en handelsträdgård eller ett så kallat garden center, en slags kombination av blomsterhandel och handelsträdgård.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

23 Lediga jobb

Florist 100% till Abrahamsbergfloristen

Arbetsgivare / Ort: Abrahamsberg Floristen / Bromma
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Florist

Om jobbet

Vi söker nu en medarbetare till vår butik i Abrahamsberg, Bromma.

Vi söker dig med floristutbildning alt. erfarenhet inom blombindning.

I det vardagliga arbetet ingår blomsterbindning, försäljning till kunder, kassahantering, ta emot leveranser samt övrigt förekommande göromål inom butiksarbete.

Eftersom det är ett högt tempo i butiken så behöver du vara stresstålig och en team player.

Tjänsten är på 100% med start omgående eller enligt överenskommelse.

Vi är idag ett glatt gäng på ca 4 personer med mycket skratt och skoj i vardagen. Välkommen med din ansökan!

Hälsningar,

Abrahamsbergfloristen

Arbetsgivare
Abrahamsberg Floristen
Abrahamsbergsvägen 27
16830 Bromma
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Hemköp Torsplan söker Florist

Arbetsgivare / Ort: Retail Staffing Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Florist

Om jobbet
Om Hemköp Hemköp är butikskedjan för matälskare där god och hållbar mat står i fokus. Vi har närmare 200 butiker i Sverige, i Hemköps organisation ingår även Tempo med cirka 150 butiker. Med fokus på färskvaror och kundmöten som guidar och inspirerar ska kundens förväntningar överträffas, både i butik och digitalt. Hemköp ingår i Axfoodkoncernen. På Hemköp är det högt till tak och vi delar med oss av kunskap, växer och utvecklas tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare och erbjuder löpande utbildning och ny kunskap. Hos oss slutar aldrig lärandet! För Hemköp är mångfald en styrka. Medarbetarnas kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla tjänster. Hemköp Torsplan söker Florist   Till Hemköp Stockholm Torsplan är vi nu på jakt efter dig som vill ha ett roligt och stimulerande arbete. Tjänsten avser en tilsvidareanställning på deltid om genomsnittligt 20 timmar/vecka. Provanställning tillämpas. Arbetstiderna är schemalagda under dagtid, kvällar och helger.   Huvudsakliga arbetsuppgifter Nu söker vi dig som vill vara en del av en framgångsrik verksamhet. Som Florist och butiksmedarbetare får du ta stort eget ansvar för att våra kunder enkelt ska kunna hitta det de söker med fokus mot vår blomavdelning. Du ska se till att avdelningen är välfylld och att det är rent,  snyggt och en fröjd för ögat. Tillsammans med dina kollegor ska du ha fokus på positivt kundbemötande, försäljning och se till att vi håller högsta kvalitet.   I arbetsuppgifterna ingår: • budgetansvar och att beställa, sköta och utveckla vår blomavdelning. • I samband med storhelger ser vi gärna att du är med och skapar event med fokus mot kreativitet och buketter. • Du blir en viktig del i kedjan mot en inspirerande butiksupplevelse. • I utbyte kan vi lova goda utvecklingsmöjligheter i en organisation där vi vågar tänka i nya banor.    Det här förväntar vi oss Att du är matintresserad, tycker om att jobba med kunder och försäljning är en förutsättning för rollen. För att trivas hos oss ska du även ha lätt för att jobba i team, vara noggrann och kvalitetsmedveten. Dessutom ska du gilla när tempot är högt. Tillsammans med dina kollegor ska du sköta den dagliga driften av butiken. Det innebär exempelvis att du är service- och försäljningsinriktad, men även att du har sinne för såväl detaljer som helhet. Vi ser med fördel att du som söker har tidigare erfarenhet som florist och arbete med blommor.   Övrigt   I samband med denna rekrytering samarbetar Hemköp med Executive Recruitment. o Sök tjänsten genom att klicka på "ansök här" nedan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor hittar du kontaktuppgifter nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör ett löpande urval och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.   Krav: Körkort: * B (Personbil)
Arbetsgivare
Retail Staffing Sverige AB
Hemsida: http://www.retailstaffing.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Hemköp Torsplan söker Florist

Arbetsgivare / Ort: Retail Recruitment Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Florist

Om jobbet
Om Hemköp Hemköp är butikskedjan för matälskare där god och hållbar mat står i fokus. Vi har närmare 200 butiker i Sverige, i Hemköps organisation ingår även Tempo med cirka 150 butiker. Med fokus på färskvaror och kundmöten som guidar och inspirerar ska kundens förväntningar överträffas, både i butik och digitalt. Hemköp ingår i Axfoodkoncernen. På Hemköp är det högt till tak och vi delar med oss av kunskap, växer och utvecklas tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare och erbjuder löpande utbildning och ny kunskap. Hos oss slutar aldrig lärandet! För Hemköp är mångfald en styrka. Medarbetarnas kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla tjänster. Hemköp Torsplan söker Florist   Till Hemköp Stockholm Torsplan är vi nu på jakt efter dig som vill ha ett roligt och stimulerande arbete. Tjänsten avser en tilsvidareanställning på deltid om genomsnittligt 20 timmar/vecka. Provanställning tillämpas. Arbetstiderna är schemalagda under dagtid, kvällar och helger.   Huvudsakliga arbetsuppgifter Nu söker vi dig som vill vara en del av en framgångsrik verksamhet. Som Florist och butiksmedarbetare får du ta stort eget ansvar för att våra kunder enkelt ska kunna hitta det de söker med fokus mot vår blomavdelning. Du ska se till att avdelningen är välfylld och att det är rent,  snyggt och en fröjd för ögat. Tillsammans med dina kollegor ska du ha fokus på positivt kundbemötande, försäljning och se till att vi håller högsta kvalitet.   I arbetsuppgifterna ingår: • budgetansvar och att beställa, sköta och utveckla vår blomavdelning. • I samband med storhelger ser vi gärna att du är med och skapar event med fokus mot kreativitet och buketter. • Du blir en viktig del i kedjan mot en inspirerande butiksupplevelse. • I utbyte kan vi lova goda utvecklingsmöjligheter i en organisation där vi vågar tänka i nya banor.    Det här förväntar vi oss Att du är matintresserad, tycker om att jobba med kunder och försäljning är en förutsättning för rollen. För att trivas hos oss ska du även ha lätt för att jobba i team, vara noggrann och kvalitetsmedveten. Dessutom ska du gilla när tempot är högt. Tillsammans med dina kollegor ska du sköta den dagliga driften av butiken. Det innebär exempelvis att du är service- och försäljningsinriktad, men även att du har sinne för såväl detaljer som helhet. Vi ser med fördel att du som söker har tidigare erfarenhet som florist och arbete med blommor.   Övrigt   I samband med denna rekrytering samarbetar Hemköp med Executive Recruitment. o Sök tjänsten genom att klicka på "ansök här" nedan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor hittar du kontaktuppgifter nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör ett löpande urval och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.   Krav: Körkort: * B (Personbil)
Arbetsgivare
Retail Recruitment Sverige AB
Hemsida: http://www.retailrecruitment.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Florist sökes till Blomsterbutik i Stockholm Norrort

Arbetsgivare / Ort: Åkersberga Blomsteraffär / TÄBY
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Florist

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi har plats för ytterligare en medarbetare i vårt team och söker dig, en florist som har ett äkta engagemang och brinner för att jobba med blommor. Våra butiker finns i Täby och Åkersberga, straxt norr om Stockholm.

Vill du ha en varaktig och inspirerande arbetsplats, kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi är i ett fortsatt expansivt skede och är i behov av en florist på heltid, men är öppna för medarbetare som även önskar jobba deltid.

Floristutbildning eller tidigare erfarenhet från arbete i blomsterbutik är ett krav, likaså att man behärskar svenska. Kompetens när det gäller binderier är speciellt meriterande.

Vi undanber oss och kommer inte att besvara ansökningar där floristutbildning eller erfarenhet från yrket saknas. Vänligen sök inte om du INTE har ett seriöst intresse av tjänsten som vi utlyser.

Arbetsgivare
Åkersberga Blomsteraffär
Stationsvägen 8 ( Åkersberga) / Eskadervägen 14 (Täby)
18354 TÄBY
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker en Florist med MINST 2 års erfarenhet.

Arbetsgivare / Ort: Gunnar Spångberg AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Florist

Om jobbet

VÄNLIGEN SÖK INTE TJÄNSTEN OM DU ALDRIG HAR JOBBAT MED BLOMMOR.

Vi söker en UTBILDAD florist som jobbar just nu med blommor.

Vi söker en florist som kan jobba bra både individuellt och tillsammans i grupp. Du ska vara snabb, ordningssam och självgående.

Det krävs att du kan binda buketter snabbt och i olika stilar.

Dina arbetsuppgifter


Alla arbetsuppgifter inom floristyrket i en blomsterhandel. Butiksförsäljning, binderier, skötsel av snittblommor och krukväxter.


Arbetsgivare
Gunnar Spångberg AB
CENTRALSTATIONEN
10126 STOCKHOLM
Hemsida: spangbergsblommor.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.