På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Florist
Spela filmen

Florist

Florist är ett yrke med många olika delar, kreativitet, färg och form, försäljning, jobba med människor och med diverse valmöjligheter. Floristens arbete har inslag av både försäljning, administration och konstnärligt arbete. Florister säljer i första hand blommor och växter av olika slag.

Florister skapar vackra buketter eller arrangemang av snittblommor, det vill säga lösa blommor, som är den viktigaste varan för en blomsteraffär. Man gör även begravningsbinderier såsom kransar eller kistdekorationer samt brudbuketter, tärnbuketter och kyrkdekorationer till bröllop. Man säljer även krukväxter och plantor.

Arbetet kräver att man har sinne för färg och komposition. Olika slags blommor och grönt ska sättas ihop till en vacker och tilltalande helhet.

Florister behöver kunna mycket om olika arter för att veta hur de ska skötas så att de håller sig fräscha och fina. De gör arrangemang av krukväxter, planterar plantor och vattnar växterna.

I floristens arbete ingår alla de typer av uppgifter som förekommer i en affär. Man ska till exempel ta emot och packa upp växter och andra varor. Att skylta snyggt, ta betalt, köpa in varor och städa är andra arbetsuppgifter.

Utbildning

På gymnasieskolans Hantverksprogrammet finns inriktningen Florist.

Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux och även på privata skolor för vuxna, där man själv betalar för utbildningen.

Som florist kan man efter utbildning och praktik avlägga gesällprov. Efter ytterligare flera års yrkesutövning kan man avlägga mästarprov.

Det förekommer också att personer anställs i blomsteraffärer och lärs upp i butiken, dvs det kan inte uteslutas att man kan börja arbeta som florist-lärling och på sikt bli florist.

Framtidsutsikter

Svenska florister är ansedda som hantverksskickliga och eftertraktade även utomlands.

Personliga egenskaper

Yrket är känsligt för mode och trender och passar därför mycket bra för den som tycker om design, formgivning och kreativt praktiskt skapande. Gröna fingrar och blick för färg och form är mycket viktiga egenskaper för en florist.

Arbetsplats

Man kan arbeta med event och stora fester, tex bröllop samt på hotell och på kursgårdar. Man kan även arbeta i en blomsteraffär, i en handelsträdgård eller ett så kallat garden center, en slags kombination av blomsterhandel och handelsträdgård.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

13 Lediga jobb

Florist

Arbetsgivare / Ort: Janssons Blommor i Ljungby AB / Ljungby
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Florist

Om jobbet

Vi söker dig som är florist, har trädgårdsutbildning eller motsvarande erfarenhet från jobb i blomsterbutik. Vi letar efter dig som har ett brinnande intresse för blommor och trädgård.

Vi sätter högt värde på att du är positiv, kreativ, flexibel och gillar att ha många bollar i luften.

För oss är ett positivt kundbemötande jätteviktigt.

Vi är ett positivt gäng med mycket kreativitet som älskar vårt jobb. Butiken är över 100 år gammal, belägen i en gammal vacker byggnad med stora skyltfönster som totalrenoverades förra året.

Då vi jobbar butikstider gäller det att du är en punktlig person och även kan jobba lördagar.

Välkommen med din ansökan !

Arbetsgivare
Janssons Blommor i Ljungby AB
Kungsgatan 5
34143 Ljungby
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Florist

Arbetsgivare / Ort: Ekoros i Uppsala AB / TIERP
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Butikssäljare
  • dagligvaror/Medarbetare
  • dagligvaror

Om jobbet

Vi på centrum blommor i Tierp söker dig som är florist, har trädgårdsutbildning eller motsvarande erfarenhet från jobb i blomsterbutik. Vi letar efter dig som har ett brinnande intresse för blommor och trädgård.

Vi sätter högt värde på att du är positiv, kreativ, flexibel och gillar att ha många bollar i luften.

För oss är ett positivt kundbemötande jätteviktigt.

Då vi jobbar butikstider gäller det att du är en punktlig person och även kan jobba lördagar.


Arbetsgivare
Ekoros i Uppsala AB
Centralgatan 13
81538 TIERP
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Växtskötare på Ambius i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Ambius AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Växtskötare

Om jobbet

Vi söker en vikarie till Ambius i Göteborg för perioden 16 augusti 2021—31 januari 2022

Vi söker någon som kan komma in och vikariera under en begränsad period, till att börja med åtminstone, då en av våra tekniker ska studera och vara tjänstledig.

Arbetet som växttekniker är självständigt, rörligt och omväxlande.

Du ansvarar för att kunderna i ditt distrikt blir servade och distriktet ligger i hela Göteborg med omnejd .

Det du främst gör är att du tar hand om och servar Ambius produkter ute hos kund. Produkterna är olika växtinredningslösningar, vanligast är enskilda växtgrupper med bevattningssystem. Vi besöker våra kunder regelbundet, och du kommer till olika miljöer där vi har våra produkter, främst i kontorsmiljö.

Som servicetekniker arbetar man självständigt utifrån en lagd planering i vår serviceapplikation. En stor del av arbetstiden är man ensam ute hos sina kunder. Upplärning/utbildning sker internt. För arbetet önskar vi att du har intresse och gärna kunskap om växter (dock inget krav eftersom vi utbildar internt)

Dina personliga egenskaper

Vi vill att du ska tycka service är roligt, att prata med kunder i samband med vår service är en naturlig del av vårt arbete.

Bakgrund

Du har erfarenhet av service, gärna från tidigare arbeten inom exempel trädgårdsföretag, hotell, restaurang eller som receptionist. Du har goda kunskaper i svenskt tal och skrift och du har ingen damm-, pollen eller kvalsterallergi. En del av arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande, därför vi vill att Du har en bra allmänkondition. För tjänsten gäller att du har B-körkort. God lokalkännedom i Göteborg med omnejd är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa förtroende hos våra kunder. Du är representativ, energisk, glad, utåtriktad och har ett intresse att arbeta med människor.

Anställningsvillkor:

Heltid, 40 tim/vecka. Arbetstid 7,00-15,30. Lön enligt kollektivavtal.

Kontoret finns på Hisingen, Grimboåsen 6 Göteborg. Du utgår från kontoret varje dag och kör med Ambius servicebil. För att du ska få se närmare på arbetet, så är det 1 dag obligatorisk provdag som är betald om du väljer att ta tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Skriv kortfattat ned din ansökan (personligt brev), med meritförteckning (cv).

Märk din ansökan 'Servicetekniker Ambius' och maila till [email protected] Eller skicka brev till: Elisabeth Ottosson, Ambius AB, Grimboåsen 6, 417 05 Göteborg.

För mer information, besök gärna www.ambius.se eller ring Kerstin Kullmann 08-410 23 615 eller Elisabeth Ottosson på 0708-523012. Vi vill ha din ansökan senast den 6 augusti 2021. Vid högt intresse kan svar dröja.

Visstidsanställning ca 5 månader

Heltid

Vikariat

Tillträde enligt överenskommelse

Ersättning

Fast timlön

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2021-08-06

Ansökan kan skickas till e-postadress: [email protected]

Företag

Ambius AB

Adress

Ambius AB

Grimboåsen 6, 417 05 Göteborg


Ambius – öppnar upp sinnena. Vi är passionerade för våra medarbetare och kunder. Våra medarbetare och kunder står i centrum för det vi skapar och levererar. Våra relationer Inspirerar, Förenar, Engagerar och Utvecklar.

Ambius hyr ut och levererar produkter med tillhörande service som skapar en lönsam arbetsmiljö genom ökat välbefinnande för medarbetarna hos våra kunder.

Ambius är en del av Rentokil Initial – ett av världens största serviceföretag med över 40 000 medarbetare i fler än 60 länder runtom i världen. Utöver Ambius-divisionen består Rentokil Initial av ett antal olika divisioner som bl.a., Skadedjurskontroll, Bud- och Säkerhet. Vårt huvudkontor ligger i London.

I Sverige är vi totalt ca 120 medarbetare, största divisionen i Sverige är Ambius-divisionen med ca 90 medarbetare, fördelade på våra kontor i Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro och Stockholm.

Arbetsgivare
Ambius AB
GRIMBOÅSEN 6
41749 GÖTEBORG
Hemsida: http://www.ambius.com
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

florist

Arbetsgivare / Ort: Svava Blommor / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Florist

Om jobbet

VÄNLIGEN SÖK INTE TJÄNSTEN OM DU ALDRIG HAR JOBBAT MED BLOMMOR

Vi söker en utbildad florist med yrkeserfarenhet! Vi söker dig som trivs med att arbeta i butik, är social, kreativ och positiv, florist som du är självgående, du gillar att sälja med passion, stresstålig och kunskaper i blommor, växter, data och begravning, bröllop, Interflora , Euroflorist och kunna ta hand om företagskunder.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Svava Blommor
Sjukhusbacken 10
11861 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Blomsterdekoratør/Florist

Arbetsgivare / Ort: BRØNNØY GARTNERI AS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
  • Gesällbrev
  • florist

Om jobbet
Bedriften er et kombinert hagesenter og en blomsterbutikk. Det er en helårsbedrift som har stor egenproduksjon av sommerplanter, julestjerner, stauder og prydbusker. Bedriften ligger sentralt i Brønnøysund, helt sør i Nordland fylke. Det er gode muligheter for friluftsliv både i fjellet og ved havet. Byen har flyplass, hurtigruteanløp og bussforbindelse til jernbane. Bedriften søker to blomsterdekoratører. Helst med fagbrev eller solid og allsidig erfaring fra blomsterbutikk. Arbeidet vil i hovedsak bestå av daglige oppgaver i en blomsterbutikk. Det blir en variert hverdag med ulike oppgaver. Du må være glad i kunder og hektiske dager. Vi ser etter en som er selvgående, ser butikk-bildet og som ikke er redd for å ta i et tak når det trengs. Bedriften kan være behjelpelig med å finne bolig. Lønn: Kr. 180-220 per time. Søknad sendes per epost eller brev og behandles fortløpende
Arbetsgivare
BRØNNØY GARTNERI AS
Ansökan
Ansök senast 9 augusti (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.