af Chapmangymnasiet - Karlskrona

Internationell – initiativrik och hållbar!

Vi har världen som klassrum! Med många internationella kontakter och projekt, därför faller det sig naturligt att skolan har många språkkurser – i allt från mandarin till affärstyska. Arbetet med entreprenörskap är också något vi är stolta över på af Chapmangymnasiet.

Vi är engagerade i Ung företagsamhet. Vi har under flera år varit framgångsrika vid både DM och SM med spännande affärsidéer. Östersjöskolan (vår filial) ligger i fronten när det gäller ekologi och hållbarhet.

Tillsammans med skolans duktiga lärare och övrig personal gör vi allt för att inspirera våra elever till en framgångsrik studietid hos oss.

Våra ca 800 elever håller till i den anrika läroverksbyggnaden i centrala Karlskrona. Eleverna upplever sin utbildning som väldigt bra och man trivs verkligen på vår skola.

Östersjöskolan har förändrat huset så att det blivit energisnålt och miljövänligt och nu lagas och serveras ekologisk mat. På vilket bageri hittar man så gott bröd som hos bagarna på Östersjöskolan? Östersjöskolan har utsetts till en skola för hållbar utveckling. Det är en glädje att komma till skolan varje dag.    


NIU - Nationell Idrottsutbildning
Vi har flera NIU-idrotter och du kan kombinera med vilket som helst utav de nationella programmen vid Karlskronas kommunala gymnasier.

De flesta av våra teoretiska program kan läsas som lärlingsutbildning.


Vill du flytta hit?
Vi har tillsammans med Karlskronahem utarbetat ett populärt boendekoncept som vi kan erbjuda dig. Vill du veta mer, kontakta vår aktivitetssamordnare på 0455-30 51 76.

Visa mer
Visa mindre