På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Digital kommunikatör

Digital kommunikatör

En digital kommunikatör är expert inom område "digital kommunikation". Du har då kompetensen att implementera ett digitalt tänk i företagets/organisationens kommunikationsarbete.

Som digital kommunikatör tar du med dig de grundläggande kunskaperna i marknadsföring och kommunikation in i den digitala medieåldern. Nya verktyg och kanaler, inte minst sociala medier, växer hela tiden fram och användarnas digitala beteende förändras, nya trender skapas. Din roll som digital kommunikatör är att kunna läsa, följa med i och agera i det nya landskapet, att förstå och kommunicera effektivt på de nya villkor.

På senare år har internet och sociala medier skapat helt nya möjligheter för informatörer och kommunikatörer att utföra sina uppdrag. Nu för tiden finns det möjligheten att komma närmare befolkningen och brukarna och ha dialoger på ett mycket mer effektivt men med bibehållen hög kvalitetsnivå.

Att bli en digital kommunikatör betyder att få möjlighet att ha ett spännande och givande arbete som ligger i samhällsutvecklingens framkant.

Som digital kommunikatör bör man ha kunskaper, färdigheter och kompetens som gör att man kan ta ansvar för analys, planering, genomförande och uppföljning av digitala kampanjer och kontinuerlig kommunikation i digitala medier och göra det strategisk, taktiskt och kreativt - på samma gång.

En digital kommunikatör behöver också ha kunskap om de relevanta juridiska förutsättningarna och bör kunna hantera både research, spridning och dialogproblematik på nätet. Du ska också ha kompetens för att skapa budskap med text och bild för olika avsändare, produkter och mottagare samt paketera budskapen på ett målgruppsorienterat sätt.

Yrkesporträtt

Möt Mikael,digital project leader

Utbildning

De fIesta digitaIa marknadsförare har ofta utbildning från en yrkeshögskoIa.

Arbetsmarknad

Trender, mönster och beteenden skiftar otroligt fort på Internet; att ständigt implementera nya verklighetsanpassade digitala strategier blir därför många gånger avgörande för varumärken i deras interaktion med kunderna. Behovet av kompetent personal som skapar, förstår och analyserar digitala kampanjer och aktiviteter ökar bland företag och organisationer i så gott som inom alla branscher och kunskapsområden. Då det blir allt fler som skaffar sig kompetens att arbeta inom detta område är det ganska svårt att förutspå hur pass svårt eller lätt det blir att få jobb inom det aktuella område inom de närmsta åren.

Visste du att...?

... #metoo Consultant  är en specialiserad yrkesroll som har till uppgift att påverka hur människor och organisationer agerar

... en person med kompetens inom IT och Marknadsföring kan bland annat arbeta som Global digital consumer strategist, dvs som strateg och specialist som utvecklar kundernas digitala upplevelse av företaget, tjänsten eller produkten.

Lilla ordboken
fkdm = förkortning som står för uttrycket "för kännedom".

Länktips

17 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.