Annonssäljare

Annonssäljare

Annonsförsäljare / digital planner kan även kallas för annonsförmedlare och säljer annonsutrymme i print och/eller på webbsajterna, till befintliga och till nya kunder. Om du arbetar uteslutande med digital annonsering, dvs som digital planner, arbetar du med hela kedjan från planering, genomförande och uppföljning. 

Annonsförsäljare brukar ofta vara delaktiga även i andra delar av produktionen och deltar ofta i arbetet med affärsutveckling för att skapa största kundnytta.

Utbildning

Annonssäljare kan ha olika utbildningsbakgrund. Oftast ställer arbetsgivare som minimikravet att den sökande har gymnasiekompetens.

Eftergymnasial utbildning inom kommunikation, ekonomi eller beteendevetenskap är ett stort plus.

Efter anställningen brukar arbetsgivare erbjuda företagsförlagda utbildningar och även kontinuerliga fortbildningar.

Personliga egenskaper

De personliga egenskaper som krävs för att trivas i och lyckas med yrkesrollen är att du är driven och målinriktad samt gillar utmaningen i att jobba mot deadlines och uppsatta mål. En annonsförsäljare behöver också vara en god kommunikatör och kreativ när det gäller kundnytta. 

Visste du att...?

... en person med sälj-kompetens bl.a kan arbeta som Demand supply planner, d.v.s i en yrkesroll där man kopplar samman kunskap om kunderna och den kommersiella verksamheten med logistik och IT-lösningar.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  1308 Lediga jobb som annonssäljare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.