Som värvare representerar du den organisationen som du värvar till, som oftast är en välgörenhets- eller hjälporganisation och du gör därför skillnad på jobbet varje dag. Många värvare brinner för mänskliga rättigheter och flyktingfrågor.
Värvarens huvudsakliga arbetsuppgift är att få människor engagerade som månadsgivare till "din organisations" arbete.
Arbete utförs både via personligt möte i t ex. ett köpcentrum eller genom att ringa upp potentiella månadsgivare.
Exempel på annat uppdrag som värvare kan utföra är att engagera folk i valfrågor och på så sätt få fler att rösta på ett visst sätt inför politiska val.
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Kraven för att kunna få anställning som värvare är att du är minst 18 år gammal och kan uttrycka dig väl på svenska. Kravet på viss tidigare utbildning t.ex att du har gymnasiekompetens är också vanligt förekommande. Det är ett stort plus om du sedan innan har erfarenhet av insamling eller försäljning.
Många organisationer som anställer värvare ger dem inledande och även kontinuerlig utbildning/fortbildning i värvnings- och kommunikationsteknik.
Personliga egenskaper
För att trivas i yrkesrollen som värvare behöver du vara bra på att engagera människor. Du behöver vara en positiv, framåt och social person.
Arbetsplats
Allt som oftast är värvare ett deltidsjobb/extrajobb där du får betalt per timme eller provision på de bidrag du drar in. Du kan ofta välja om du önskar jobba dag, kväll eller helg. Det kan finnas möjlighet att avancera internt inom den organisation du arbetar för.
Länktips
- framtid.se - "Svenska ungdomar är bra på att samarbeta"
- unicef.se
- framtid.se - Vad är gymnasiekompetens?
- framtid.se - hetaste yrken 2024
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret