Värvare

Värvare

Som värvare representerar du den organisationen som du värvar till, som oftast är en välgörenhets- eller hjälporganisation och du gör därför skillnad på jobbet varje dag. Många värvare brinner för mänskliga rättigheter och flyktingfrågor.

Värvarens huvudsakliga arbetsuppgift är att få människor engagerade som månadsgivare till "din organisations" arbete.

Arbete utförs både via personligt möte i t ex. ett köpcentrum eller genom att ringa upp potentiella månadsgivare.

Exempel på annat uppdrag som värvare kan utföra är att engagera folk i valfrågor och på så sätt få fler att rösta på ett visst sätt inför politiska val.

Utbildning

Kraven för att kunna få anställning som värvare är att du är minst 18 år gammal och kan uttrycka dig väl på svenska. Kravet på viss tidigare utbildning t.ex att du har gymnasiekompetens är också vanligt förekommande. Det är ett stort plus om du sedan innan har erfarenhet av insamling eller försäljning.

Många organisationer som anställer värvare ger dem inledande och även kontinuerlig utbildning/fortbildning i värvnings- och kommunikationsteknik.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som värvare behöver du vara bra på att engagera människor. Du behöver vara en positiv, framåt och social person.

Arbetsplats

Allt som oftast är värvare ett deltidsjobb/extrajobb där du får betalt per timme eller provision på de bidrag du drar in. Du kan ofta välja om du önskar jobba dag, kväll eller helg. Det kan finnas möjlighet att avancera internt inom den organisation du arbetar för.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  1231 Lediga jobb som värvare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.