På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Biografyrken

Biografyrken

För att ge biografbesökare en trevlig bioupplevelse, måste olika yrkeskategorier samarbeta och till dem hör det bland annat biografmedarbetare, skiftledare, HR-assistent och biografchef.

Som biografmedarbetare möter du de förväntansfulla kunder varje dag och din utmaning blir att överträffa deras förväntningar och ge dem en biografupplevelse att minnas!

Det är därför viktigt att biografmedarbetare är serviceinriktad och mån om att alla kunder, stora som små, får ett lyckat biobesök. Ofta är tempot på biografen högt och arbetet kräver att du är stresstålig och lösningsfokuserad samt noggrann och lägger ner stor vikt vid att leva upp till satta mål och kvalitetsstandarder. Du måste också gilla att arbeta i grupp och du vill alltid leverera en upplevelse utöver det vanliga till biografens kunder.

I jobbet ingår bland annat att sälja biljetter och snacks och biogodis, övervaka filmvisningar - starta och stoppa film, hantera kassa och avräkning samt eventuellt inventering, aktivt värva medlemmar till de eventuella bioevenemang och kampanjer och för att kunna göra det behöver man vara väl insatt i kampanjer, filmsläpp, produkter, evenemang, specialla erbjudande mm.

Som biografmedarbetare hälsar du publiken välkommen i salongerna, genomför biljettkontroll och ansvarar för att det är rent och snyggt på biografen samt ser till att det är rätt skyltat och väl påfyllt i biografens försäljningsdiskar och ställ.

Man måste ha fyllt 18 år den dagen man börjar som biografmedarbetare. Man måste vara beredd att arbeta på de så kallade obekväma arbetstider som kvällstid och helger. Oftast börjar man som timanställd, sommarjobbare eller som praktikant.

Utbildning

Biografmedarbetare kan bli upplärd på arbetsplatsen av en mer erfaren kollega. För att lyckas i yrkesrollen som biografmedarbetare, bör man behärska svenska språket i tal och skrift samt ha grundläggande kunskaper i matematik och engelska.

Erfarenhet av tidigare servicearbete är meriterande men inget krav. Kunskaper i ytterligare språk förutom svenska och engelska är mycket meriterande.

Vill man bli skiftledare eller biografchef bör man ha någon form av eftergymnasial utbildning alternativt lång erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vill man söka jobb som HR-assistent så bör man ha utbildning eller lång erfarenhet inom personalhantering, helst högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning eller från PA-programmet.

Länktips

11 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.