Eventtekniker

Eventtekniker

Eventtekniker arbetar med ljud-, ljus- och bildproduktion vid olika event, som konserter, festivaler och sportturneringar.

Eventtekniker kan också arbeta med att TV-bevaka och sända evenemang både live och on-demand via webben. Yrket kan även heta service- och eventtekniker. 

Utbildning

Utbildning till eventtekniker ligger på gymnasial nivå och kan finnas som profil eventtekniker på gymnasiets El- och energiprogrammet, i första hand på inriktningen Dator- och kommunikatonsteknik. Under den utbildningen brukar man få testa att arbeta riktiga kundprojekt.

Du kan du efter en sådan gymnasial utbildning välja att börja jobba direkt eller plugga på yrkeshögskola eller studera på högskola / universitet.

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Visste du att...?

... höga ljud kan orsaka tinnitus, ett tillstånd när innerörat skapar konstant pip-signal. Ca 90% av ungdomar lider av tillfällig tinnitus, speciellt efter besök till musikfestivaler. Tinnitus går inte att bota med de metoder som finns tillgängliga idag. Därför rekommenderas det att förebygga genom att undvika vistas nära höga ljud eller genom att använda hörselskydd.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  20 Lediga jobb som eventtekniker

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.