På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Eventtekniker

Eventtekniker

Eventtekniker arbetar med ljud-, ljus- och bildproduktion vid olika event, som konserter, festivaler och sportturneringar. Eventtekniker kan också arbeta med att TV-bevaka och sända evenemang både live och on-demand via webben. Yrket kan även heta service- och eventtekniker. 

Utbildning

Utbildning till eventtekniker ligger på gymnasial nivå och kan finnas som profil eventtekniker på gymnasiets El- och energiprogrammet, i första hand på inriktningen Dator- och kommunikatonsteknik. Under den utbildningen brukar man få testa att arbeta riktiga kundprojekt.

Inom den fördjupningen/profilen erbjuds kurserna som ingår i kraven för grundläggande högskolebehörighet. Därför kan du efter en sådan gymnasial utbildning välja att efter gymnasiet börja jobba direkt, eller plugga på yrkeshögskola eller studera på högskola/universitet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux. Vidareutbildning kan finnas inom yrkeshögskola.

Visste du att...?

Höga ljud kan orsaka tunnitus, ett tillstånd när inre örat skapar konstant pip-signal. Ca 90% av ungdomar lider av tillfällig tinnitus, speciellt efter besök till musikfestivaler. Tinnitus går inte att bota, i alla fall inte med de metoder som finns tillgängliga idag. Därför rekommenderas det att förebygga genom att undvika vistas nära höga ljud eller genom att använda hörselskydd.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.