Lasershow-tekniker

Lasershow-tekniker

Lasershow erbjuder ljusupplevelse. Att anordna fyrverkerier är för många kommuner den årliga nyårstraditionen, men trenden har nyss delvis brutits då vissa har gått över till att anordna en lasershow i stället för ett fyrverkeriskådespel. Anledningen bakom tros vara att man dels vill värna om djur som blir skrämda av raketerna och dels den negativa påverkan på miljö, som de traditionella fyrverkerierna har.

Till skillnad mot de traditionella fyrverkerierna kan en lasershow försvåras av dåligt väder, laserstrålarna kan inte heller ses på lång avstånd, och de som vill njuta av lasershower uppmanas därför att ta sig till de platser där lasershow äger rum.

Kostnader för laser-shower är något dyrare jämfört med kostnader för de traditionella fyrverkerierna. Lasershow-tekniken förväntas dock att i framtiden bli billigare.

Svenska Kennelklubben är positiv till att flera kommuner har börjat ersätta fyrverkerier av lasershower.

Utbildning

Bra grundutbildning finns bl a på gymnasieskolans El- och energiprogrammet.

Arbetsplats

Andra användningsområden för laser-show, förutom ersättning för fyrverkerier är konserter och evenemang av olika slag, t ex modeshow, teater- och cirkusföreställningar.

Visste du att...?

... en lasershow drar ungefär lika mycket el som en normalstor villa gör under samma tidsperiod, exempelvis under 10-15 minuter som en laser-show vanligtvis äger rum.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.