På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Lasershow-tekniker

Lasershow-tekniker

Lasershow erbjuder ljusupplevelse.

Att anordna fyrverkerier är för många kommuner den årliga nyårstraditionen men trenden har nyss delvis "brytits" då vissa har gått över till att anordna en lasershow i stället för ett fyrverkeriskådespel. Anledningen bakom tros vara att man vill värna om djur, som blir skrämda av raketerna (pangandet byts ut mot en tyst lasershow fast show/ljusspel kan framföras till hög musik), och den negativa påverkan på miljö, som de traditionella fyrverkerierna har.

Till skillnad mot de traditionella fyrverkerierna kan lasershow försvåras av dåligt väder; laserstrålarna kan inte heller ses på lång avstånd, och de som vill njuta av lasershower uppmanas därför att ta sig till de platser där lasershow äger rum.

Kostnader för laser-shower uppgår till ca en tredjedel mer, jämfört med kostnader för de traditionella fyrverkerierna (uppgift från december 2017). Lasershow-tekniken förväntas dock att i framtiden bli billigare.

Svenska Kennelklubben är positiv till att flera kommuner har börjat ersätta fyrverkerier av lasershower.

Olika användningsområden
Andra användningsområden för laser-show, förutom ersättning för fyrverkerier är - konserter och evenemang av olika slag, ex. modeshow, teater- och cirkusföreställningar.

Visste du att...?
Lasershowen drar ungefär lika mycket el som en normalstor villa gör under samma tidsperiod, exempelvis under 10-15 min som en laser-show vanligtvis äger rum.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.