På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ljussättare

Ljussättare

Ljussättare är en självklar del i varje film- och teaterproduktion samt kan finnas även i många andra sammanhang, som vid olika sorters Eventproduktioner. 

Det är även ett ganska tungt fysiskt jobb och utrustningen är för otymplig för att lyfta själv, det behövs minst två personer.

Som team-medlem i en film-, teater- eller eventproduktion drivs du tillsammans med sina kollegor mot ett gemensamt mål, som du intensivt jobbar med under en kort period. Du måste vara beredd på att det finns mycket intensiva månader och sedan några lugna veckor eller t o m helt arbetsfria perioder.

Arbete med ljussättningen är en givande kreativ process.

Utbildning

Det ges utbildningar i ljusteknik vid landets högskolor. På KTH Syd ordnas utbildningar som ger dig en bra grund inom ljus- ljud- och scenteknik. Även Dramatiska Institutet och Ljuslaboratoriet finns utbildningar.

GTV Gamleby har Yh-utbildningen TV-produktionsspecialist.

Personliga egenskaper

Du bör vara i god kondition och tycka om att röra på dig. Om du har tänkt jobba med ljussättning under en längre tid, så måste du tänka på ergonomi och arbeta smart, annars tar kroppen stryk.

Du behöver vara ganska stresstålig, tiden är ofta en bristvara i yrket. Många filmer och tv- serier spelas numera in på allt kortare tid för mindre pengar och det gör att den kreativa processen också påverkas.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Ljustekniker på Dramaten

Arbetsgivare / Ort: Kungliga Dramatiska Teatern AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ljustekniker

Om jobbet
Ljustekniker på Dramaten Är du tekniskt intresserad och trivs i kreativa miljöer? Vill du arbeta med ljusteknik på Dramaten? Dramaten söker nu visstidsanställda ljustekniker till vår tekniska avdelning. Anställningarna är på heltid och löper under sex månader, med möjlighet till förlängning. Arbetet är primärt förlagt på våra repertoarscener. Arbetstiden följer verksamhetens behov och är schemalagd; vardagar, kvällar och helger. Vi söker dig som har:  -Stor erfarenhet av rigg och drift av rörligt- och konventionellt ljus  -Mycket god data- och nätverkskunskap -Vana av att hantera ljusdata över nätverk -Stor vana av MA Lightings system -Erfarenhet av Vectorworks och Moving Light Assistant -Bred teknisk kompetens och god beslutsförmåga -Vana av att ta ansvar för helheten i produktion -Vana av att arbeta i kreativa miljöer där ingen dag är den andra lik -Hög noggrannhet och sinne för detaljer -Hög social kompetens och är en lagspelare dvs. ingen uppgift är för stor eller för liten -Lätt att lära och är nyfiken till din natur -Erfarenhet av repertoarteater är meriterande -Erfarenhet av programmering i MA3 är meriterande Vid denna rekrytering kommer stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Intresserad? Tillträde sker i augusti eller efter överenskommelse. Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal. Urval sker löpande med sista ansökningsdag20 juni 2021.Varmt välkommen med din ansökan! För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen: Rekryterande chef, chef för Lilla Scen, Maja Ehliar, [email protected] Chef för utvecklingssektionen, Emma Weil, [email protected]
Arbetsgivare
Kungliga Dramatiska Teatern AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.