På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fotograf
Spela filmen

Fotograf

En fotograf arbetar med visuell kommunikation och kan även kallas för visuella kommunikatörer. Kameran är fotografens redskap för att berätta en historia, förmedla en känsla eller dokumentera en händelse.

Den tekniska utvecklingen har förändrat fotografens yrke yrke i hög grad de senaste åren. Mycket av fotografens arbete handlar om digital bildredigering, men kunskaper om ljus och bildkomposition är lika viktigt. 

Som fotograf behöver du förstå hur beställaren av en bild tänker, vilka önskemål som finns, till exempel hur bild och text ska samspela.

Utbildning

Inom Yrkeshögskolan kan det finnas relevanta utbildningar inom fotoområdet.

Det kan även finnas utbildningar hos privata anordnare samt inom Konst- och kulturutbildningar.

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasiets Estetiska programmet.

Fysiskt krävs att du har god syn och normalt färgseende.

Juridiska rättigheter kring bilder och kunskaper om att driva eget företag är också centrala kunskaper för dig som fotograf. 

Personliga egenskaper

Fotografen behöver också ha god social kompetens och förmåga att få kontakt med människor, fånga deras uppmärksamhet och få dem att slappna av.

Visste du att...?

... den äldsta bevarade fotobilden togs 1826 av fransmannen Joseph Nicéphore Niépce och föreställde utsikten från hans arbetsrum i huset nära Chalon-sur-Saone. Kameran, med vilken bilden togs, hade tillverkats av Charles Chevalier i Paris. Exponeringstiden var 8 timmar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

43 Lediga jobb

Fotograf sökes!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Om jobbet
Nu letar vi dig som har ett öga för foto till ett uppdrag på 8 veckor! Företaget som behöver förstärkning av en fotograf verkar inom utveckling av företagsutrustning och behöver en kreativ och arbetsvillig person för att stärka upp företagets digitala produktutbud. Är det dig vi söker? OM TJÄNSTEN Tillsammans med en av våra kunder i Göteborg söker vi nu en skicklig och fotointresserad konsult. Under 8 veckor kommer du ansvara för att fotografera, redigera och importera bilder till företagets affärssystem, för att vara med och utveckla bolagets strategiska arbete mot en bättre försäljning. Du kommer vara anställd via oss på Academic Work och arbeta som konsult, där uppdraget är på heltid under kontorstider. Som konsult för Academic Work erbjuder vi möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER * Fotografera företagets produkter, vilket exempelvis är olika typer av skrivare och diverse teknisk utrustning * Ansvara för att importera och redigera bilder i företagets affärssystem * Väga den aktuella produkten du ansvarar för att fotografera (både nettovikt och bruttovikt), samt därefter skriva in denna data i ett affärssystem VI SÖKER DIG SOM * Har erfarenhet och kunskap inom fotografering * Erhåller goda kunskaper kring IOS-inställningar samt grundläggande ljusuppsättningskunskaper * Har goda kunskaper i att redigera bilder Meriterande för tjänsten är om har: * Erfarenhet av att ha arbetat med fotografi i ett liknande uppdrag sen tidigare * Studiovana och erfarenhet av avancerad ljussättning * Mycket goda kunskap i Photoshop Som person är du: * Problemlösande * Självgående Övrig information * Start: Mars * Omfattning: Heltid, 8 veckors arbete * Placering: Göteborg, Möndal * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bostadsfotograf Nyköping

Arbetsgivare / Ort: Esoft Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön

Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Fotograf

Färdigheter
Meriterande
 • Digital bildbearbetning

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Esoft systems AB fotograferar bostadsobjekt för fastighetsmarknaden och grundades år 2000 med en enkel och bra idé. Idén har utvecklat sig till ett företag med över 600 anställda. Vi har idag ett nära samarbete med över 500 mäklarkontor och är verksamma i såväl Europa och USA som Asien. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från bostad/arkitekturfotografering och/eller relevant utbildning.

Du skall ha goda kunskaper inom fotografi generellt, samt kännedom om digital bildbearbetning.


Du har god social kompetens då arbetet kräver ständig kontakt med såväl mäklare som privatpersoner.


Arbetet har stundvis hög belastning och du bör kunna hantera stress och många bollar i luften väl.


Körkort samt bil är ett absolut krav

Esoft söker fotograf för fotografering av bostäder och lokaler i Nyköping.


Arbetsuppgifterna består framförallt av fotografering av lägenheter och villor och innebär mycket kundkontakt med såväl privatpersoner som mäklare.

Arbetsgivare
Esoft Sverige AB
Hemsida: http://www.esoft.com/
Ansökan
Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Engagerad bostadsfotograf i Eskilstuna

Arbetsgivare / Ort: Svenska 360 KB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
SE360 fotar årligen över 33 000 bostäder och är i ett expansivt läge och ser mycket ljust på framtiden. Nu behöver vi utöka vårt team av högpresterande och engagerade bostadsfotografer i Eskilstuna. Hos oss är våra fotografer som individer viktiga. Vi värdesätter deras kreativa sida och deras intresse för design, arkitektur och inredning. Öga för komposition, kunskap kring hur de arbetar med ljus och yrkeskunskap lägger vi stor vikt vid. Bostadsfotografering handlar idag om så mycket mer än att bara dokumentera den enskilda bostaden. Bilderna bygger våra kunders varumärke och du kommer arbeta med att förverkliga just deras önskemål om bilder genom olika fotokoncept. För att lyckas och trivas hos oss behöver du ha en känsla för att hantera alla typer av människor och situationer med en positiv attityd. Du behöver vara ambitiös med viljan att ständigt utveckla dig själv efter trender, kunder, arbetssätt och nya utmaningar. OM TJÄNSTEN Ditt fokus ligger på att fotografera. Vårt stora team ansvarar för det andra så som kundsupport, bildredigering och försäljning. Tillsammans arbetar vi för att erbjuda våra kunder marknadens bästa tjänst inom bostadsfotografering. Dina kollegor kommer vara våra kontorschefer samt SE360:s fotografansvarige, säljare och produktionsteam. Du samarbetar huvudsakligen med mäklare och stylister i ditt dagliga arbete. Du kommer att utgå från hemmet och vara verksam i angivet område. Du bestämmer själv dina arbetstider. UTRUSTNINGSKRAV Digital systemkamera med fullformatssensor eller likvärdig semiprofessionell kamera Vidvinkelobjektiv med brännvidd på minst 20 mm Stativ Kunskaper i bildredigering Körkort och tillgång till bil För oss är era bildprover viktiga för att få en inblick i dig som fotograf. Glöm inte att ladda upp en bildserie på minst fem bilder från en och samma bostad.
Arbetsgivare
Svenska 360 KB
Hemsida: http://www.se360.se
Ansökan
Ansök senast 11 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Videographer till innovativt och globalt bolag inom Biotech!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Om jobbet
Vår kund söker nu efter en Videographer till deras kontor i centrala Göteborg. Har du erfarenhet och intresse för videofilmning? Är du noggrann i ditt sätt och har en förståelse för vinklar och ljussättning? Ta då chansen och sök redan idag, då tjänsten skall tillsättas omgående! OM TJÄNSTEN I din roll som Videograpgher kommer du att arbeta i ett bolag inom Biotech. Företaget är en global leverantör av teknologi, produkter och tjänster som hjälper deras kunder att bättre förstå och bemästra biologiska frågor. Företaget utvecklar och marknadsför innovativa teknologiska lösningar som hjälper forskare inom life-science. Deras produkter återfinns idag i mer än 1 800 laboratorier, inklusive samtliga större medicintekniska bolag, i över 60 länder. Företaget är med och skapar viktiga produkter för framtidens medicin. Rollen utgår från centrala Göteborg och kommer innefatta producering, redigering och editering av videofilmer. Du rapporterar till Marketing Team Lead som sitter i Boston men kommer framförallt att arbeta med CTO och Product Owner på plats. Du erbjuds * En roll i ett globalt och innovativt företag Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER * Filma material för vidare användning inom bolaget * Editera, redigera och förfina videofilmer * Arbeta med tillsättning av ljud VI SÖKER DIG SOM * Har erfarenhet och kunskap av videofilmning * Erhåller goda kunskaper inom ljusuppsättning, färg och vinklar * Skriver och talar svenska och engelska obehindrat Du har ett stort intresse för att skapa kvalitativt videomaterial och vill vara en del av ett globalt och innovativt bolag. Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: Heltid, 3-6 månder med möjlighet till förlängning * Placering: Göteborg * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 12 March (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fotograf med ansvar för e-handel/SEO/marknadsföring till Affordable Luxury

Arbetsgivare / Ort: Als Affordable Luxury AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Språk
Krav
 • Engelska

Om jobbet

Affordable Luxury är Skandinaviens ledande aktör inom återförsäljning av second-hand-väskor och accessoarer från några av världens exklusiva varumärken. Affordable Luxury utmärker sig, utöver vårt breda sortiment, genom de höga krav vi ställer på varornas skick. Vid sidan av vår butik i Sturegallerian bedriver vi en internationell onlineshop. Därför söker vi nu en ny fotograf som utöver fotografering av våra produkter ska administrera och sköta hemsidan samt marknadsföringen av vår verksamhet.


Vem är du?

Vi söker en fotograf som trivs i rollen att ha, och som kan hantera, flera roller samtidigt. Vi ställer höga krav på att Du som person är noggrann och har ett kreativt sinne. Att fotografera våra produkter, där detaljer och skärpa är av största vikt för marknadsföringen och beskrivningen av våra varor, är endast en del av helheten. Du ska kunna arbeta i ett högt tempo samt ta egna initiativ.

Du som söker tjänsten ska ha minst 5 års arbetslivserfarenhet, gärna från liknande arbete. Du ska ha god kunskap i hantering och administrering av webbsidor, Google och sociala medier. Det är således ett krav att du även behärskar webbdesign och programmering. Du ska vidare ha ett sinne och en förståelse för marknadsföring då detta är en viktig del av Dina arbetsuppgifter. Det är också viktigt att Du som person har ett öga för detaljer och en förståelse för de produkter vi saluför. Det är därför meriterande om Du känner till de varumärken och produkter vi arbetar med. Det viktigaste är emellertid att Du har ett genuint intresse för våra produkter och en vilja att utvecklas. Att Du behärskar svenska och engelska i skrift är ett krav då hemsidan i dag är uppbygg på engelska.

I Dina arbetsuppgifter ingår således fotografering av våra produkter (väskor, plånböcker, smycken, scarfs och accessoarer m.m.), friläggning av bilderna och administrering av hemsidan i sin helhet. Vidare ska Du ha ett visst marknadsföringsansvars samt god erfarenhet av webbdesign. Sociala medier är i dag ett viktigt forum varför även hanteringen av dessa ingår i tjänsten.

Arbetet kräver att Du har egen professionell utrustning och fotografering sker i vår butik i Sturegallerian. Övrigt arbete kan till stor del ske från annan plats.


Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder Dig en rolig, stimulerande och utvecklande arbetsplats med spännande arbetsuppgifter. Vidare så erbjuder vi Dig flexibla arbetstider med goda utvecklingsmöjligheter.

Arvode bestäms efter överenskommelse.

Välkommen att skicka in Din ansökan till [email protected] redan i dag, dock senast den 17 mars 2021.

Om du tidigare sökt denna tjänst och inte fått svar på din ansökan så är du välkommen att söka på nytt. Vårt uteblivna svar beror på serverfel på mailen och vi beklagar detta.

Vid frågor är Ni välkomna att kontakta oss på tfn 0733-873777 eller per e-post, [email protected]


Sturegallerian

Stureplan 4

114 35 Stockholm

www.affordableluxurys.com

08 588 969 97

Arbetsgivare
Als Affordable Luxury AB
Stureplan 4C
11435 Stockholm
Hemsida: www.affordableluxurys.com
Ansökan
Ansök senast 17 March (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fotograf med intresse för stilleben sökes!

Arbetsgivare / Ort: Daniel Lindh AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 March (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Vi söker dig som jobbar som fotograf eller har fotografutbildning, och som har ett gott öga för komposition och ljussättning av bilder/video med ett specialintresse för produktfotografi. Du behöver vara en kreativ, snabb och självgående person.


Du kommer att arbeta självgående från idé till leverans. Fotografera, filma, animera och retuschera produkter för content till i huvudsak Instagram, Facebook och Youtube, primärt för branscher inom beauty och makeup. Du kommer även att jobba som assistent vid större foto- och filmproduktioner. Samt filma och klippa BTS.


Krav:

Fotograferfarenhet efterfrågas.

Goda kunskaper och rör dig obehindrat i Adobe Creative Cloud med fokus på Photoshop.

Erfarenhet av DaVinci Resolve/Fusion/Premiere/After Effects.

God svenska samt engelska i tal och skrift.


Om arbetsgivaren:

Efter kandidatexamen i grafisk formgivning vid australiensiska Royal Melbourne Institute of Technology var fotograf Daniel Lindh i flera år verksam inom reklambranschen. Hans tidigare bakgrund inom design och art direction är fortfarande tydligt framträdande i allt från bildkomposition till syn på estetik. Själv beskriver han sitt formspråk som att han, ”alltid strävat efter att skapa ett slags balans i mina bilder. Jag brukar kalla det ’asymmetrisk symmetri’ – genom att arbeta med oregelbundna former och föremål skapas ett resultat som upplevs som proportionerligt och välbalanserat.”

Huvudsakligen anlitas han av kunder verksamma i branscher som kosmetik, doft, klockor, drycker och accessoarer. Kunderna – inklusive Gucci, Cartier, Christian Dior och Dolce & Gabbana – befinner sig över hela världen. Han har även regelbundet skapat redaktionellt innehåll för tidningar och magasin, bland andra andra Dsection, Tush Magazine och Vogue Mexico.


Besök gärna @studiodaniellindh på Instagram för portfolio.

Ansökan:

Skicka Portfolio, CV, kort beskrivning om dig själv samt kontaktuppgifter till:

[email protected]


Arbetsgivare
Daniel Lindh AB
Östermalmsgatan 33
11426 Stockholm
Hemsida: www.daniellindh.com
Ansökan
Ansök senast 19 March (14 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Photo assistant

Arbetsgivare / Ort: Babyshop Sthlm AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Om jobbet
Babyshop's photo studio is looking for a new photo assistant to join our dedicated creative team in Jönköping. We are looking for a new photo assistant on an hourly basis to support our photographers with styling, preparing and photographing our products. Role & Responsibilities You will be a part of the photo team which includes photographers, web publishers and our studio admin. You will be supporting the Studio in high season with different tasks regarding photographing, styling, preparing clothes and assembling toys/travel. You have skills in photography and you enjoy working in a high pace environment . It's also a great advantage if you have worked in a photo studio previously and have worked with Adobe Photoshop. Our company's internal language is English so we expect you to have exceptional communication and written skills in English. Swedish is meritorious but not a must. We see that your understanding of fashion and trends is good. In addition, you and your colleagues will be responsible for maintaining and cultivating the company's style guideline for packshots photography. You must be able to work on site at our warehouse in Stigamo, Jönköping. Your Profile/Personality - As a Photo assistant, you should have a good grasp of the creative process and be able to put yourself in the position of the customer and their needs. - Your work should be crafted to perfection and you should be open to taking orders. - You understand that the details make the difference. As a person, you need to be a great teamplayer, be decisive and kind, able to adapt to changes, and be passionate about what you do. - You are comfortable receiving feedback, following guidelines and meeting daily goals. - We see that you have experience in photographing and knowledge or/and experience from the fashion industry. - A background in the children's clothing sector are of great advantage. - An education within photography is beneficial. Our Offer The position is an hourly position. Our working hours are Monday to Friday between 07.00 and 16.00. The start date is as soon as possible. What's in it for you? We are a diverse group of likeable, youthful (in age or spirit) people from all over the world that simply love what we do and have a lot of fun. At our workplace, characterized by the belief and values “Lead not follow, Own it, Simplify and One family”, you will collaborate with talented and passionate colleagues across the company. These colleagues are a blend of Digital Marketing, Graphics, Logistics & Robot Automatization, IT, Operation, Growth, Finance, Customer Service, BI, Buying (inc proprietary brands), People/Culture, Photo/Copy, Brand marketing (inc social media team). We are endeavoring real-world practitioner experience across a range of disciplines, collaborating with experts in other spaces. With the team continuing to grow throughout 2020, there will be further opportunities to progress and define how you would like your career to be shaped within the organization. Are we a good match? So, do the above resonate with your passion and ambition? Are you inspired by the thought of impacting families across the globe in a positive way? Do you want an opportunity to apply your expertise in a context where you truly contribute to our family context? If so then we’d love to hear from you. Click "Apply" to easily submit your application, and do so before 21/3 2021. We review applications continuously.
Arbetsgivare
Babyshop Sthlm AB
Ansökan
Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Smålandsposten långtidsvikariat Fotograf

Arbetsgivare / Ort: Gota Media AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 March (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Om jobbet
Beskrivning Vi söker en fotograf till centralredaktionen i Växjö. I ditt jobb som fotograf på SMP ingår att direktsända TV och att filma och redigera tv-klipp till våra nyhetssajter. I arbetet ingår även att ta stillbilder. Vi söker därför fotografer som kan arbeta både mot webb och print. Arbetet är mycket varierat. Vi söker dig som brinner för den lokala journalistiken. Det är bra om du är van vid att ta eget stort ansvar, har bred kompetens och kan arbeta självständigt. Du har goda kunskaper om samhället och ett genuint intresse för människor. Som person är du kreativ, nyfiken, har god planerings- och samarbetsförmåga och gillar att jobba mot deadline. Vikariatets längd 24 maj 2021-27 mars 2022 Kvalifikationer Journalistutbildning och/eller erfarenhet av redaktionellt arbete. Goda kunskaper i Adobe PhotoShop och Final Cut Pro X är ett krav. Arbetstid Arbetet innebär tjänstgöring på dagtid, kvällar och helger. Villkor Giltigt körkort för personbil med manuell växellåda. Värdegrund Smålandspostens värdeord är engagemang, förtroende och ansvar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Ansökan Välkommen med din ansökan på vår rekryteringssajt www.gotamedia.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi undanber oss vänligt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Gota Media AB
Ansökan
Ansök senast 28 March (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fotograf sökes

Arbetsgivare / Ort: Express-Bild i Västerås AB / UMEÅ
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fotograf

Färdigheter
Krav
 • Fotografering
 • Fotografering
 • digitalkamera

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Express-Bild söker nu fler skickliga fotografer runt om i landet för vårens/sommarens idrottsfotosäsong samt till diverse varuhusfotograferingar etc. (april-juni).


ARBETSUPPGIFTER:

Arbetsuppgifterna består av att under våren/sommaren åka ut till inbokade fotbollsföreningar och fotografera spelarporträttbilder och lagbilder i utomhusmiljö/studiomiljö. En del administrativt kringarbete tillkommer. Arbetsplatsen är hela länet med omnejd. Innan du tillträder din tjänst som fotograf på Express-Bild får du genomgå en internutbildning (början av april). Arbetet innebär en hel del resor och i enstaka fall övernattningar.

Det finns även möjlighet till förlängning av tjänsten över höstens skolfotograferingar under perioden mitten av augusti till slutet av november där arbetsuppgifterna består av att åka ut till inbokade skolor och fotografera elevporträttbilder och klassbilder.


KRAVPROFIL:

Vi vill att du som söker har mycket goda fotokunskaper och har foto som ett av dina största intressen. Kanske arbetar du redan som fotograf eller är en skicklig amatörfotograf. Tidigare arbete som skolfotograf och/eller idrottsfotograf är mycket meriterande. Utöver detta vill vi att du som söker är ansvarstagande och ordningsam. Det är också viktigt att du har en stor social kompetens och är serviceminded. Du blir vår ambassadör på fältet varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utstrålning.

Då vi arbetar i ett högt tempo och har många bollar i luften samtidigt är det också viktigt att du är stresstålig och välorganiserad. Då merparten av ditt arbete sker med hjälp av datorn är en mycket god datorvana ett krav. Att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar ser vi som en självklarhet. Ett starkt önskemål är att du har tillgång till en egen professionell systemkamera med lämpligt objektiv samt blixt. Du har B körkort och tillgång till egen bil att kunna bruka i tjänsten mot milersättning. I de fall du övernattar på annan ort erhålles lagstadgat traktamente. Ytterligare ett krav är att du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift.


OM OSS:

Express-Bild AB är ett nordiskt skol- och idrottsfotoföretag med över 30 års erfarenhet av branschen. Företaget fotograferar varje år ett mycket stort antal skolelever och idrottsutövare runt om i Sverige och i övriga delar av norden. Som medarbetare hos oss på Express-Bild kommer du att vara med om en spännande resa och du blir en viktig länk i vår kedja. Vi på Express-Bild ser personalen som vår viktigaste resurs och är måna om att våra medarbetare skall trivas hos oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare trivs blir vi mer lyckosamma som företag.


OM ANSÖKAN:

Då urvalet sker löpande vill vi ha in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga CV samt personligt brev. Bifoga gärna en bild på dig själv. Ange ditt län som referens i mailet när du ansöker (Ex. "FOTOGRAF VÄSTERBOTTEN"). Ansökan skickas till e-postadress: [email protected]


ÖVRIGT:

Arbetstiden är under våren och sommaren mestadels förlagd till eftermiddagar, kvällar och helger med en arbetsmängd på ca 50-100 %. Under hösten är arbetstiden mestadels förlagd till dagtid måndag till fredag med en arbetsmängd på ca 100 %.

Utöver timlön finns möjlighet att fakturera genom det egna fotoföretaget.

Innan du anställs kommer du få uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Express-Bild i Västerås AB
90365 UMEÅ
Hemsida: http://expressbild.se
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fotograf i Stockholm sökes

Arbetsgivare / Ort: Bildexperten Syd HB / NACKA STRAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Fotografering

Om jobbet

Bildexperten är ett familjeföretag verksamt inom Skolfoto och Idrottsfoto.

Vi fotograferar årligen, tio tusentals elever och idrottsutövare i alla åldrar runt om i landet.

Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede och söker därför nya fotografer till vårt fototeam i Stockholm. Din arbetsplats kommer vara ute på våra skolor.

Vi söker just nu dig som är en glad och skicklig, amatörfotograf, fotostuderande, etablerad fotograf, med mycket goda fotokunskaper och har foto som ett av dina största intressen.

Tidigare arbete som skolfotograf är meriterande. Utöver detta vill vi att du som söker är punktlig, ansvarstagande och ordningsam.

Då arbetet innebär att du är företagets ansikte utåt, lägger vi stor vikt vid att du har god social kompetens och är serviceinriktad.

Som fotograf hos oss arbetar du många gånger i ett högt tempo, det ställs därför krav på att ha förmågan att ha många bollar i luften samtidigt och att du är stresstålig och välorganiserad.

Då mycket av ditt arbete sker med hjälp av dator är en god datorvana ett krav. Erfarenhet av att fotografera barn och ungdomar i alla åldrar är meriterande och att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar ser vi som en självklarhet.

Då arbetet sker ute på plats på våra skolor är det krav på att du har B körkort och tillgång till egen bil för att kunna bruka i tjänsten mot milersättning.

Det är viktigt att du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Välkommen att skicka in din ansökan till oss!

Arbetsuppgifterna består av att åka ut till inbokade skolor och fotografera porträtt och klasskort i inomhus-/utomhusmiljö.

Viss del kringarbete tillkommer. Arbetsplats är Stockholms län med med omnejd.

Innan du börjar ditt arbete får du en kortare internutbildning (början av Augusti).

Arbetet som fotograf på Bildexperten innebär en hel del resor.

Det finns även möjlighet att fakturera genom eget företag.

Arbetsgivare
Bildexperten Syd HB
13152 NACKA STRAND
Hemsida: http://www.bildexperten.se
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.