På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Visuell grafisk kommunikatör Spela filmen

Visuell grafisk kommunikatör

Idag krävs det att formgivarna har förståelse för konsumenternas förflyttning i medielandskapet, och hur dessa konsumenter – som ofta själva formar sitt reklam- och mediaintag – bör bemötas på bästa sättet. Tiden kräver, alltså, nya sätt att arbeta med kommunikation och varumärkesbyggnad. Formgivarna måste förståelse för såväl användarbeteende som för mediekanalers möjligheter och begränsningar. Därutöver krävs även en djup teknisk förståelse och förmåga att producera material för både skärm- och print.

Visuell grafisk kommunikatör har kompetens inom grafisk design och kommunikation för både print och webb. Hen följer hela processen från idé till färdig produkt. Kompetensen är efterfrågad, då en visuell grafisk kommunikatör kan designa och producera grafisk kommunikation i både skärm- och printmedier.

Designuppdraget har onekligen förändrats. Tidigare var kompetensen att designa och producera material för webb och print uppdelad på olika personer. Så är det inte längre: idag söks grafiska formgivare med aktuell och bred kompetens, som kan formge och producera för både tryck och digitalt.

Utbildning

Lämplig utbildning kan finnas inom yrkeshögskoIan. Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program, ex. på Estetiska programmet, inriktning Estetik och Media och inriktning Bild och formgivning.

Passande utbildningar kan även finnas inom andra skolformer såsom folkhögskola, KKU och högskola/universitet.

Länktips

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.