Visuell grafisk kommunikatör
Spela filmen

Visuell grafisk kommunikatör

Visuell grafisk kommunikatör / visuell designer har kompetens inom grafisk design och kommunikation för både print och webb. Du följer hela processen från idé till färdig produkt genom att ta fram visuella koncept. Kompetensen är efterfrågad, då en visuell grafisk kommunikatör kan designa och producera grafisk kommunikation i både skärm- och printmedier. Om du arbetar som visuell grafisk kommunikatör / visuell designer ger du även råd i olika grafiska frågor.

Ett mer begränsad roll kallas för graphic recorder, vilket innebär att du deltar på en föreläsning eller ett möte och genom att visualisera kommunikationen med illustration förenklar du kommunikationen.

Utbildning

Lämplig utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan. Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program, ex. på Estetiska programmet, inriktning Estetik och Media och inriktning Bild och formgivning.

Passande utbildningar kan även finnas inom andra skolformer såsom folkhögskola, KKU och högskola/universitet.

Personliga egenskaper

Som visuell grafisk kommunikatör / visuell designer behöver du ha förståelse för såväl användarbeteende som för mediekanalers möjligheter och begränsningar. Därutöver behöver du ha en djup teknisk förståelse och förmåga att producera material och prototyper för både skärm- och print. Tidigare var kompetensen att designa och producera material för webb och print uppdelad på olika personer. Så är det inte längre, utan idag söks grafiska formgivare med aktuell och bred kompetens, som kan formge och producera för både tryck och digitalt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

408 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.