På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Skyltmakare

Skyltmakare

Skyltmakare arbetar med tillverkning av skyltar.

Materialområdet spänner över trä, plast, metall och glas. Marknaden är relativt liten. Man kombinerar ofta arbete som skyItmakare med andra arbetsuppgifter, t.ex kan man samtidigt också vara grafiker eIIer grafisk producent, som kan skapa layouter och original.

På vissa arbetspIatser arbetar skyItmakare helt självständigt eller i en mindre grupp med olika mindre jobb samt i projekt vilket även innefattar kundkontakt, och på andra - ingår i större arbetsgrupper. Arbetsuppgifterna är dock till stor del praktiska, oavsett viIken arbetspIats man arbetar på, och innefattar framställning av dekoren och färdigställning av produkterna manuellt.

För att trivas med jobbet som skyItmakare behöver man vara kreativ, noggrann och lyhörd för kunds önskemål. Det är bra om du kan arbeta självständigt och hålla i samt föra projekt framåt. Att kunna samarbeta i grupp är en självklarhet, då det är svårt att endast hitta uppdrag där man arbetar helt självständigt.
I reklambranschen där det svänger snabbt är det viktigt att man är flexibel och klarar att hålla fler uppdrag igång samtidigt samt att man med tvärkast kan byta uppdrag.

Yrkesområdet angränsar reklammarknaden och har i dagsläget ingen sammanhållen utbildning.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux. Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen.

Övrigt

Yrket ingår i Myndighetens (Myh, Myndighet för yrkeshögskolan) lista på de så kallade "smala yrken"; vilka andra yrken som i Sverige också räknas till kategorinsmala yrken kan man se på www.myh.se/smala yrken

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.