På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Butikskommunikatör
Spela filmen

Butikskommunikatör

Som butikskommunikatör eller dekoratör ansvarar du för skyltning i affärsfönster. Med hjälp av färg, belysning och andra dekorationer skapar du ett intressant, spännande eller roligt skyltfönster. Syftet med är, förutom att skapa en snygg och trevlig atmosfär, att bidra till att försäljningen ökar och att butiken når sina mål. Detta yrke kan även kallas för visual merchandiser.

Om du arbetar med e-handel kallas rollen ofta för online merchandiser, digital visual merchandiser eller digital butikskommunikatör. Fokus är att produkter och tjänster ska vara lätta att hitta online och enkla att beställa. 

Butikskommunikatörer som arbetar i klädaffärer stryker kläderna som ska vara i skylten, väljer ut skyltdockor som kläs på och nålar fast kläderna så de sitter bra. För att omskyltningen ska gå fort krävs att du är väl förberedd. Butikskommunikatören har en bild av hur fönstret ska se ut och vilka dekorationer och skyltar som behövs. 

Butikskommunikatören arbetar också inne i butiken med att visa varorna på andra sätt än uppradade på vanliga hyllor. Om det ska vara demonstration av någon speciell vara i butiken är det dekoratörens uppgift att göra i ordning en demonstrationsplats som väcker kundernas intresse.

Att texta, teckna och måla skyltar hör också till butikskommunikatörens arbetsuppgifter. Att köpa in dekorationsmaterial kan ibland ingå i arbetet.

Utbildning

Relevanta utbildningar finns på Universitet och Högskolor. Utbildning till butikskommunikatör kan också finnas inom yrkeshögskola.

På gymnasiet finns bra förberedande grundutbildning på flera program, bland annat på Handels- och administrationsprogrammet, på Estetiska programmets inriktning Bild och formgivning och på Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi, men det går också bra att läsa exempelvis på Samhällsvetenskapsprogrammet eller på Humanistiska programmets inriktning Kultur.

Arbetsplats

Som butikskommunikatör / dekoratör kan du antingen vara egen företagare, anställd av någon butikskedja eller arbeta på något varuhus. Som egen företagare har du ofta kontrakt med flera affärer och skyltar med jämna mellanrum om deras skyltfönster.

Yrkesfilm

Terese Lindgren testar...

Visste du att...?

... på klockor, som är till försäljning, ställer man ofta visarna på "tio över tio" eller "tio i två" för då "ler" klockan och folk blir då mer benägna att köpa den klockan.

Länktips

 • Tillväxtverket.se - en statlig myndighet under Näringsdepartementet
 • svt.se - så luras vi att köpa kläder vi inte behöver
Visa mer
Visa mindre

10 Lediga jobb

Visual merchandiser till Cubus i Västervik

Arbetsgivare / Ort: Cubus AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet
Cubus är en av Skandinaviens största modekedjor med över 300 butiker i fyra länder. Genom vår ledande position på trend och design lägger vi stor vikt på utveckling av kollektioner som skall vara ett självklart val av mode till ett bra pris för kvinnor, män och barn. Vi har närmare 3.200 anställda, som alla spelar en avgörande roll för vår framgång. Cubus är en del av Varner som består av 9 fashionkoncept med närmare 8500 medarbetare och över 1200 butiker fördelat på 5 länder. Varner Service Office ligger i Slependen utanför Oslo. Vi söker en erfaren visual merchandiser till vår butik i Västervik. Tjänsten är på 20 h/v och tillvidare.  Första intrycket och totalupplevelsen av butiken är avgörande för om kunden väljer att handla i en butik. Arbetet som Dekoratör handlar om att få ut det bästa möjliga av butikens förutsättningar, så att den alltid är inspirerande och ger köplust. Du måste tycka om att jobba i ett högt tempo, ta snabba beslut, vara initiativtagande och driftig. Du ansvarar även för att skyltfönster och invändig varuplacering följer Cubus riktlinjer för exponering och gällande kampanjer. Du brinner för försäljning och service då du jobbar med våra kunder som första fokus och prioritet. Har Du de kvalifikationer som krävs? Är självständig och strukturerad Är engagerad, initiativtagande och kreativ Flexibel Tycker om högt tempo Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller relevant utbildning Brinner för försäljning och service Om svaret är ja och du i tillägg har ett brinnande intresse för mode, är positiv och har ett glatt humör - då har vi ett spännande jobb som väntar på dig! Vi kan erbjuda dig: En spännande vardag med många utmaningar Ordnade arbetsförhållanden och bra personalrabatter Möjligheter för personlig utveckling Goda karriärmöjligheter Hos oss kan du komma långt med engagemang, rätt inställning och de rätta kvalifikationerna! OBS! Vi tar ej emot ansökan via post. Ansök genom att klicka på länken. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Cubus AB
Hemsida: http://www.cubus.com
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Lagerhaus söker Visual Merchandiser till vår butik i Norrköping

Arbetsgivare / Ort: Lagerhaus AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet
Lagerhaus framgång skapas av att alla medarbetare jobbar tillsammans mot vårt mål att bli den marknadsledande butikskedjan i Norden för accessoarer till hemmet. Vi söker därför medarbetare som är nyfikna, engagerade och gillar förändring. Vi vill att du brinner för våra produkter och vår uppgift att erbjuda glädje i vardagen. Som visual merchandiser är du en del av säljteamet och befinner dig alltid mitt i händelsernas centrum. Ditt huvudansvar är att tillsammans med dina kollegor skapa en inspirerande och säljande butiksmiljö. Du planerar och följer upp kampanjer samt informerar och involverar dina kollegor i processen. Du arbetar målmedvetet med säljstyrningsverktyg och säkrar att butiken alltid är välfylld och föränderlig. Genom din personlighet och professionalism i kundmötet skapar du nöjda kunder som återvänder till butiken. - Vi söker dig med utbildning inom butikskommunikation - Vi vill att du har erfarenhet av liknande uppdrag inom detaljhandeln - Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hålla i projekt samt utbilda andra VMs. - Vi förväntar oss att du är initiativrik och handlingskraftig - Vi tror att du har en pedagogisk förmåga och lätt för att bygga relationer. - Vi hoppas att du är en positiv person med energi, engagemang och glädje. - Vi väntar på dig! Övrigt Tjänsten är en tillsvidare anställning på 19h/vecka fördelade på veckodagar samt varannan helg med placering i Norrköping. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Lagerhaus AB är en inredningskedja som erbjuder prisvärda produkter med unik design som enkelt förnyar hemmet. Förutom färg, mönster och glädje vill Lagerhaus bidra till ett bättre samhälle där deras påverkan på människor, djur och natur är så liten som möjligt. Den första butiken öppnades i Göteborg 1996 och idag drivs 38 butiker i Sverige, 5 butiker i Norge och en växande nordisk e-handel. Huvudkontoret ligger i Göteborg och företaget ägs av ägarkonstellation som består av nuvarande VD Jerker Levin, Göteborgsbaserade investeringsbolaget Goodfellows Ventures samt familjen Yngvesson. Förutom att erbjuda våra kunder heminredning med wow-faktor, prisvärda produkter och trendiga detaljer ser vi på Lagerhaus det som vår uppgift att skapa mer glädje i vardagen. För att nå hit drivs organisationen av nyfikna, engagerade och glada medarbetare. Vår framgång skapas av att alla jobbar tillsammans! Join our happy place!
Arbetsgivare
Lagerhaus AB
Hemsida: http://www.lagerhaus.se/
Ansökan
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Visual Merchandiser för New Yorker i Mellan Sverige

Arbetsgivare / Ort: New Yorker Sverige KB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 februari (17 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet
Med över 1.100 butiker i 45 länder finns NEW YORKER representerat i hela världen och vi fortsätter växa som ett framgångsrikt Young Fashion-företag. Med ett team på över 16.000 arbetar vi i framkant med stor vikt på samarbete och gemenskap. Tack vare vår passion för mode, vår spontanitet och effektivitet har vi lyckats vara en del av modevärlden i över 40 år. Bli en del av vårt team! Som förstärkning till vårt team i mellan-Sverige söker vi nu en Visual Merchandiser  Huvudsakliga arbetsområden  • Förverkliga New Yorkers varuvisningskoncept genom varupresentation och exponering • Ansvar för butikernas visuella uttryck inklusive skyltning av fönster • Planera, genomföra och följa upp säljaktiviteter och kampanj- och aktivitetsexponeringar • Organisera och genomföra utbildning för butikernas personal inom merchandising • Skapa en säljkultur i butikerna med en kundorienterad personal • Tjänsten utgår från Jönköping eller Göteborg  med resor inom och utanför regionen.  Din profil • Examen från gymnasiet inom företrädesvis handel samt gärna högre utbildning inom handel, mode eller merchandising • Minst 2 års arbete inom detaljhandeln och merchandising • Erfarenhet från modebranschen och hög modemedvetenhet • Känsla för färg, form och visuell presentation • Teamorienterad och kommunikativ • Flexibel, stresstålig och trivs med att arbeta i högt tempo • Självgående, driven och initiativtagande • Resultatinriktad och kunskap i nyckeltal och prestationsindikatorer. • Goda kunskaper i svenska och engelska. • Grundläggande kunskaper i Office-paketet • Körkort Vi erbjuder NEW YORKER erbjuder dig en attraktiv arbetsmiljö med spännande utmaningar och gott om utrymme för egna idéer. Förutom intressanta erbjudanden väntar dig ett öppet och dynamiskt team, där erfarenhetsutbyte och stöd finns från andra kollegor och en platt hierarki med korta koordinationsvägar. Har vi väckt ditt intresse? Då ser vi fram emot din ansökan online! Arbetstid/Varaktighet: Heltid, med tillträde snarast möjligt. Upplysningar lämnas av: Försäljningschef Sofija Lazic, [email protected] Ansökningar: Ansökningar ska var på engelska. Vi tar inte emot några ansökningar per post eller e-mail, endast via extern webbplats, se länk. Ansökningar som inkommer per post, mail eller i butik behandlas inte. Vi behandlar ansökningar löpande så inkom med din ansökan så snart som möjligt men allra senast 14.02.2022. Tjänsten kan komma att tillsätta före sista ansökningsdatum.   Det vore kul att ha dig i vårt team - välkommen med ansökan och CV! New Yorker Sverige KB
Arbetsgivare
New Yorker Sverige KB
Hemsida: http://www.newyorker.dk
Ansökan
Ansök senast 15 februari (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Office Depot söker Commercial Visual Merchandising Manager

Arbetsgivare / Ort: The We Select Company AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 februari (18 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror och tillhörande tjänster. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och -tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett mer hållbart kontorsliv. Försäljningen i Sverige sker genom vårt stora butiksnät, online och via säljkår.

Office Depots butiksnät om 42 butiker finns från Umeå till Malmö och är en viktig del av vår affär och vår möjlighet att erbjuda konkurrenskraftiga kontorsvaror till våra kunder. Som ett led i de senaste årens utveckling av sortiment, produkter, tjänster och format gör vi ytterligare satsningar i vårt butiksnät och arbetar aktivt tillsammans för att ha de bästa butikslägena och fortsätta investera i förnyelse på av vår totala retailyta om 27 000 kvm.

Häng med på vår förändringsresa!

Om rollen som Commercial Visual Merchandising Manager

Du kommer att ansvara för butiksuttrycket i alla Office Depots butiker. Du säkerställer att ett konkurrenskraftigt och modernt visuellt uttryck. Vi ser att rollen som Commercial Visual Merchandising Manager bidrar och skapar förutsättningar för att förstärka Office Depots varumärke på många sätt, bland annat genom att arbeta med utveckling och genomförandet av det kommersiella arbetet kring tex kampanjframtagning och butiksförnyelse.

Som Commercial Visual Merchandising Manager kommer du att arbeta med uppföljning och resultat av kampanjer inom våra butiker samt säkerställa god följsamhet inom vårt butiksuttryck. Du kommer även att driva projekt kring förbättrings- och utvecklingsarbete samt arbeta för maximering kring flödet från implementation till resultat.


Arbetsuppgifter i rollen som Commercial Visual Merchandising Manager

 • Utveckla riktlinjer och skapa förutsättning för ökat utfall av arbetet med butiksuttryck/VM för Office Depots alla butiker
 • Skapa en metodik för att hantera och styra varuläggning per butik
 • Dokumentera varuvarv och densitet per butik för att optimera centrala beslut
 • Säkerställa professionellt genomförandet och följsamhet av månatliga kampanjer i butik
 • Bidrag med input till marknadsavdelning samt avdelningar inom produkt/sortiment i utvecklandet av framtida kampanjer
 • Utvärdera och rapportera påverkan av månatliga samt säsongskampanjer
 • Förstå kundresan och hur vi som företag kan optimera alla kundkontakter
 • Besök och skapa goda relationer med butikschefer och butikspersonal
 • Håller i utbildningsinsatser för att höja kompetens och förståelse med butikspersonal. (fysiskt samt digitala möten)


För att du ska lyckas i rollen som Commercial Visual Merchandising Manager ser vi att du har:

 • Minst 4 års erfarenhet i liknande kundfokuserade organisationer (försäljning till direktkonsument)
 • Erfarenhet av att arbeta med större butikskedjor
 • Du har en affärsorienterad, modern inställning och vet hur man arbetar med kunder och köpbeteenden
 • Du har en stark kommunikationsförmåga, är pragmatisk och har en proaktiv och positiv inställning
 • Du har erfarenhet av projektledning
 • Du behöver även ha goda kunskaper i Officepaketet och du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
 • Universitetsexamen i marknadsföring/kommunikation/Brand Management är meriterande

Vårt erbjudande:

Du erbjuds en plats i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av en stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi befinner oss just nu i en spännande förändringsresa och det är därför viktigt att du trivs i en föränderlig miljö där det ständigt händer nya saker. Vi vet att vår personliga service till kunden är det mervärde som gör oss till det självklara valet av leverantör och samarbetspartner, när vi gör våra kunder kontorsliv enklare!

Övrigt

Tjänsten är på heltid och rollen utgår ifrån Office Depots huvudkontor i Solna (Stockholm). Resor runt om i landet kommer att vara en del i att arbeta med vårt butiksnät. Som Commercial Visual Merchandising Manager ingår du i den centrala retailorganisationen och dina närmsta kollegor är Retail Director och våra regionchefer. Du kommer att i rollen som Commercial Visual Merchandising Manager att rapportera till Retail Director.

Frågor och ansökan

Vid frågor om tjänsten går det bra att vända sig till Retail Director Calvin Anderson på [email protected] (observera att vi endast tar emot ansökningar via vår rekryteringsportal)

Intervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag som är 16 feb 2022.

Välkommen till oss och bli en central del av vår framgång!

Arbetsgivare
The We Select Company AB
11151 STOCKHOLM
Hemsida: https://www.officedepot.se/
Ansökan
Ansök senast 16 februari (18 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Stylist

Arbetsgivare / Ort: Gina Tricot AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 februari (29 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet
Har du en passion för mode och ett öga för trender? Då kan detta vara ditt nya äventyr! Vi leter efter en ny stjärna till vårt kreativa studio team. Som stylist på Gina Tricot kommer du ansvara för stylingen till vår Ecom katalog och bidrar till att stärka vårt varumärke visuellt. I rollen kommer du att arbeta nära vårt studio team som består av fotografer, retuschörer, hår & make up artist samt övriga på marknadsavdelningen. Du arbetar också över gränserna mot inköp och design. Din roll: - Styla produkter och looks till ecom katalog - Styla produkter och looks till mindre kampanjer - Du bokar modeller och castings - Säkerställer att uttrycket går i linje med Gina Tricots Brand identity - Du tar fram stylingmood till mindre produktioner Som Person: - Du är kommersiell, kreativ och driven - Du har ett brinnande intresse för mode och trender - Du är engagerad, passionerad och inte rädd för att utmana - Du trivs mycket bra i att arbeta i team och har lätt för att samarbeta Din Bakgrund: Relevanta erfarenheter från modebranschen. Du har erfarenhet av fotograferingar både katalog och mindre kampanjer. Du har vana av att jobba i ett studio team. Tjänsten är ett vikariat på heltid i ca 8 månader med chans till förlängning. Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag: 18/2-2022. Tillsättning omgående eller enligt överenskommelse.
Arbetsgivare
Gina Tricot AB
Hemsida: http://www.ginatricot.com
Ansökan
Ansök senast 27 februari (29 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.