På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Inredningssnickare

Inredningssnickare

Inredningssnickare är i grunden Hantverkare men det är ett självständigt yrke där hantverksfärdigheter förenas med kunskaper om ny teknik. Att vara händig och ha känsla för färg och form är mycket viktiga egenskaper för en inredningssnickare.

Som inredningssnickare gör man inredningar till offentliga lokaler som banker, affärer och restauranger. Det kan ofta vara specialdesignade inredningar som bardiskar, skåp och dörrar. 

Specialsnickare
Om man har jobbat i några år eller gått en yrkeshögskoleutbildning kan man bli en specialsnickare. Som specialsnickare behärskar man en stor bredd av arbetsuppgifter och kan även konstruera produkter. Ofta är man specialiserad som möbelsnickare, inredningssnickare m.m.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Hantverksprogrammet, inriktning Finsnickeri och på Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Husbyggnaden (profil Byggnadssnickare). Motsvarande utbildnignar kan finnas på komvux (vuxenutbildningen). Vidareutbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan. Ett alternativt sätt att utbilda sig till inredningssnickare är genom att bli en vuxenlärling, dvs "gå i lära" hos en verksam inredningssnickare.

Länktips
myh.se - Validering synliggör det du lärt dig, även vid sidan av formella studier
snickarmastarna.se

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.