På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Babyproof-expert

Babyproof-expert

"Baby proofing" är de åtgärder/anpassningar man gör i lokaler där barn ska vistas. Det kan handla om att anpassa hus/villa eller lägenheter där barn ska bo, eller att anpassa andra lokaler, där man ska vistas tillfälligt (som t.ex leksaksaffärer; förskolor; barnbibliotek; barnavårdscentraler mm).

En expert på "baby proofing" verkar för att barnsäkra lokaler. Oftast börjar man med en genomgång av lokaler (konstatera vad som kan bli farligt för barnet/barnen) och utarbetar sedan en plan på hur lokalerna ska förändras för att bli så ofarliga för barnet/barnen som möjligt. 

En "barnsäkerhetsexpert" kan jobba på olika sätt. Hen kan t.ex endast ge råd ang. olika baby-proofing åtgärder; eller så kan hen också handgripligen installera de säkerhets-manick som behöver installeras för att barnet/barnen inte ska kunna komma åt skarpa hörn på möblerna, åt el-anordningar som är strömförande; inte ska kunna ramla från höga höjder och inte ska kunna få tag på mediciner eller andra farliga ämnen eller föremål som kan skada dem.

Barnsäkra leksaker
För att leksaker ska bedömas som "barnsäkra" bör ögon, nos av plastknappar samt eventuella övriga detaljer på mjukisdjur vara dragfasta. Sömmarna bör vara testade och godkända. Produkterna avsedda för att barn ska leka med dem bör även vara eld- och flamsäkra samt kemikaliefria.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.