Babyproof-expert

Babyproof-expert

"Baby proofing" är de åtgärder och anpassningar man gör i lokaler där barn ska vistas. Det kan handla om att anpassa hus eller lägenheter där barn ska bo, eller att anpassa andra lokaler, där man ska vistas tillfälligt, som t ex leksaksaffärer, förskolor, barnbibliotek, barnavårdscentraler mm.

En expert på "baby proofing" verkar för att barnsäkra lokaler. Oftast börjar man med en genomgång av lokaler och titta på vad som kan bli farligt för barnet, sedan utarbetar man en plan på hur lokalerna ska förändras för att bli så ofarliga för barnet som möjligt.

En "barnsäkerhetsexpert" kan jobba på olika sätt. Man kan t ex ge råd angående olika baby-proofing åtgärder eller så kan man också handgripligen installera de säkerhetsåtgärder som behöver installeras för att barnet inte ska kunna komma åt skarpa hörn på möbler eller komma åt el-anordningar som är strömförande, inte ska kunna ramla från höga höjder och inte ska kunna få tag på mediciner eller andra farliga ämnen eller föremål som kan skada dem.

För att leksaker ska bedömas som "barnsäkra" bör ögon, nos av plastknappar samt eventuella övriga detaljer på mjukisdjur vara dragfasta. Sömmarna bör vara testade och godkända. Produkterna avsedda för att barn ska leka med dem bör även vara eld- och flamsäkra samt kemikaliefria.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

23 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.