Kalaskoordinator

Kalaskoordinator

Kalaskoordinator är en sort "eventkoordinator" som även kan kallas för partyarrangör, festfixare, eventmakare eller partyfixare.

Ofta specialiserar man sig på en viss inriktning inom branschen, t ex på att ordna kalas för barn.

Det är mycket vanligare att arbeta som kalaskoordinator utomlands, t ex i USA, där "barnkalas-industrin" är en mycket mer utbredd affärsverksamhet.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs men det är fördelaktigt om man har utbildning och/eller erfarenhet av någon pedagogisk verksamhet. Det kan också krävas att man har B-körkort och det är fördelaktigt om man även har C-körkort.

Bra grundutbildning är dock t ex Barn- och fritidsprogrammet eller Estetiska programmet.

Personliga egenskaper

För att kunna lyckas i yrkesrollen som kalaskoordinator behöver man vara kreativ, flexibel, tillmötesgående och tålmodig.

Man behöver både ha god affärssinne samt förståelse för barnens- och föräldrarnas behov och önskemål. Vidare behöver man vara en förutseende person för att kunna förekomma de olika situationer som kan uppstå när man organiserar en event för barn.

Det är även mycket viktigt att vara en duktig marknadsförare för att skaffa tillräckligt antal betalande kunder. 

Även tillgång till passande lokal, som är säkerhetsanpassad, krävs för att kunna lyckas inom det här yrket. 

I jobbet som eventfixare ingår det ibland att mingla med kändisar och ha det trevligt, men bakom kulisserna ställs också mindre glamorösa och rätt så tuffa krav, som t ex att ha omfattande kunskaper i ekonomi och redovisning. Man måste också vara oerhört flexibel och beredd att jobba dygnet runt både före, under och efter många event.

Arbetsplats

Yrket är mycket litet och i princip alla som arbetar med det är egenföretagare, men man kan också vara anställd på t ex McDonald's eller ett annat företag som bl a erbjuder möjlighet att ha födelsedagskalas inne på restaurangen.

Visste du att...?

... i USA finns det en tradition som många följer, "One-year anniversary". På bröllopsdagen äter det gifta paret en bit av sin bröllopstårta, som varit fryst och då är ett år gammal.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  11 Lediga jobb som kalaskoordinator

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.