På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kalaskoordinator

Kalaskoordinator

Kalaskoordinator är en sort "eventkoordinator" som även kan kallas för partyarrangör, festfixare, eventmakare eller partyfixare.

Ofta specialiserar man sig på en viss inriktning inom branschen, exempelvis är vissa kalaskoordinatorer mest eller endast inriktade på att ordna kalas för barn.
 
Yrket är i Sverige mycket litet och i princip alla som arbetar med det är egenföretagare, men man kan också vara anställd t.ex på McDonald´s eller ett annat företag som bl a erbjuder möjlighet att ha födelsedagskalas inne på restaurangen/matstället.

Det är mycket vanligare att arbeta inom det här yrket utomlands, ex. i USA där "barnkalas-industrin" är mycket mer utbredd som affärsverksamheter.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs men det är fördelaktigt om man har utbildning och/eller erfarenhet av någon pedagogisk verksamhet. Det kan också krävas att man har B-körkort och det är fördelaktigt om man även har C-körkort.

Personliga egenskaper

För att kunna lyckas i yrkesrollen som kalaskoordinator behöver man vara kreativ, flexibel, tillmötesgående och tålmodig.

Man behöver både ha god affärssinne samt förståelse för barnens- och föräldrarnas behov och önskemål. Vidare behöver man vara en förutseende person för att kunna förekomma de olika situationer som kan uppstå när man organiserar en event för barn. Det är även mycket viktigt att vara en duktig marknadsförare för att skaffa tillräckligt antal betalande kunder. 

Även tillgång till passande lokal, som är säkerhetsanpassad, krävs för att kunna lyckas inom det här yrket. 

I jobbet som eventfixare ingår det ibland att mingla med kändisar och ha det trevligt, men bakom kulisserna ställs också mindre glamorösa och rätt så tuffa krav, som t.ex att ha omfattande kunskaper i ekonomi och redovisning. Man måste också vara oerhört flexibel och beredd att jobba dygnet runt både före, under och efter många event.

Övrigt

I USA finns det en tradition som många följer, "One-year anniversary". På bröllopsdagen äter det gifta paret en bit av sin bröllopstårta, som varit fryst och då är ett år gammal.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.