På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bröllopskoordinator

Bröllopskoordinator

Bröllopskoordinator (eng.Wedding planner eller Wedding consultant) kallas också för bröllopsplanerare eller för bröllopssamordnare.

Bröllopskoordinatorns viktigaste uppgift är att se till att ett bröllop blir exakt så som brudparet önskar, allt från festlokal till brudklänning, från limousinetransport till inbjudningskort, från blomsterdekorationer till festmiddag.

En proffsig bröllopskoordinator intervjuar det blivande brudparet och föreslår därefter några olika alternativ på upplägg att arbeta vidare med. Oftast har brudparet egna förslag om hur bröllopet ska organiseras. Utifrån en given budget, kundens önskemål och sin egen vision av ett drömbröllop, hjälper bröllopskoordinatorn till med att skapa en oförglömlig upplevelse för brudparet och bröllopsgästerna.

Som bröllopskoordinator är det viktigt att ha kontakter i flera branscher för att kunna hitta det som är bäst för varje kund. De flesta bröllopskoordinatorer är egna företagare. Ibland tar bröllopskoordinatorn hand om all planering från början till slut, men det kan också handla om vara konsult för vissa moment inför ett bröllop.

Utbildning

Det finns inga krav på någon formell utbildning för en bröllopskoordinator, men utbildning inom Turism eller Hotel- och Restaurang Management (som kan finnas inom yrkeshögskolan) kan vara bra att ha genomgått innan du satsar på karriär som bröllopskoordinator.

Visste du att...?

Skottdagen - inträffar var fjärde år, dvs 29 februari år 2020, sedan 2024 och efter det 2028 osv., och enligt borgerlig svensk tradition från 1800-talet kunde kvinnor fria till män endast den 29 februari, dvs bara under en dag var fjärde år. Under alla andra dagar var tanken att det är en man som ska fria till en kvinna.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.