Bröllopskoordinator

Bröllopskoordinator

Bröllopskoordinator (eng.Wedding planner eller Wedding consultant) kallas också för bröllopsplanerare eller för bröllopssamordnare.

Bröllopskoordinatorns viktigaste uppgift är att se till att ett bröllop blir exakt så som brudparet önskar, allt från festlokal till brudklänning, från limousinetransport till inbjudningskort, från blomsterdekorationer till festmiddag.

En proffsig bröllopskoordinator intervjuar det blivande brudparet och föreslår därefter några olika alternativ på upplägg att arbeta vidare med. Oftast har brudparet egna förslag om hur bröllopet ska organiseras. Utifrån en given budget, kundens önskemål och sin egen vision av ett drömbröllop, hjälper bröllopskoordinatorn till med att skapa en oförglömlig upplevelse för brudparet och bröllopsgästerna.

Som bröllopskoordinator är det viktigt att ha kontakter i flera branscher för att kunna hitta det som är bäst för varje kund.

Ibland tar bröllopskoordinatorn hand om all planering från början till slut, men det kan också handla om vara konsult för vissa moment inför ett bröllop.

Utbildning

Det finns inga krav på någon formell utbildning för en bröllopskoordinator, men utbildning inom Turism eller Hotel- och Restaurang Management, som kan finnas inom yrkeshögskolan, kan vara en väldigt bra grund att ha om du vill satsa på karriär som bröllopskoordinator.

Arbetsplats

De flesta bröllopskoordinatorer är egna företagare.

Visste du att...?

Skottdagen - inträffar den 29 februari vart fjärde år, enligt svensk tradition, från 1800-talet, kan kvinnor fria till män endast den 29 februari, dvs bara under en dag vart fjärde år. Under alla andra dagar är tanken att det är en man som ska fria till en kvinna. I en del andra länder kan kvinnan fria under hela skottåret.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.