På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bröllopsfotograf

Bröllopsfotograf

Som yrkesnamnet säger är bröllopsfotograf - en fotograf som tar bilder men ofta även filmar kortare och längre sekvenser - innan och under bröllop (och ibland också under övriga högtider - som t.ex 50-årsfester, avtackningar och jubileer av olika slag).

De flesta bröllopsfotografer är egnaföretagare. Det är viktigt att kunna marknadsföra sig, skaffa ett "gott rykte" om sig och bilda upp ett kontaktnät -för att kunna attragera kunder.

Självklart behöver man vara duktig på fotografering, men marknadsförings-delen av jobbet är minst lika viktig. Därför att utan att kunna skaffa betalande kunder, blir fotografering till hobby i stället.

Se gärna information om flera yrken - förslagsvis om Egenföretagare, Hobby och Fotograf.

Visste du att...?

  • Den äldsta bevarade fotobilden togs av fransmannen Joseph Nicéphore Niépce och föreställde utsikten från hans arbetsrum i huset nära Chalon-sur-Saone. Kameran, med vilken bilden togs, hade tillverkats av Charles Chevalier i Paris. Exponeringstiden var 8 timmar. Året var 1826.
  • Det är inte i alla länder som bruden bär en vit klänning utan ex i Indien bär hon traditionellt en Röd klänning (och vita kläder bär man i Indien under begravningar).
  • Det finns i USA en tradition som många följer: på "one-year anniversary" av Bröllopsdagen äter det "nygifta paret": mannen och hustrun, en bit av sin bröllopstårta, som då är ett år gammal (tårtan förvaras i frysen under ett helt år sedan brölloppet). 
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.