Bröllopsfotograf

Bröllopsfotograf

Som yrkesnamnet säger är bröllopsfotograf en fotograf som tar bilder, ofta filmar man även kortare och längre sekvenser, både före, efter och under bröllop. Man fotograferar även övriga högtider, som t ex 50-årsfester, avtackningar och jubileer av olika slag.

Det är viktigt att kunna marknadsföra sig och bygga upp ett kontaktnät. Självklart behöver man vara duktig på fotografering, men marknadsförings-delen av jobbet är minst lika viktig. Utan betalande kunder blir fotografering en hobby i stället.

Arbetsplats

De flesta bröllopsfotografer är egenföretagare.

Visste du att...?

... den äldsta bevarade fotobilden togs av fransmannen Joseph Nicéphore Niépce och föreställde utsikten från hans arbetsrum, i huset nära Chalon-sur-Saone. Kameran, med vilken bilden togs, hade tillverkats av Charles Chevalier i Paris. Exponeringstiden var 8 timmar. Året var 1826.

... det i USA finns en tradition som många följer - på första bröllopsdagen äter det gifta paret en bit av sin bröllopstårta, som har förvarats i frysen under det året som gått.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  52 Lediga jobb som bröllopsfotograf

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.