Karriär i handeln

Karriär i handeln

Karriär i handeln är en webbsida som presenterar olika yrken och utbildningsvägar för dig som vill arbeta, utvecklas och göra karriär inom handeln. Handeln sysselsätter mer än en halv miljon människor och är en viktig ingång för unga människor som kommer in på arbetsmarknaden.


Yrkeskartan.se
På Karriär i handeln kan du t ex. använda Yrkeskartan.se som presenterar ett antal yrken och karriärvägar som erbjuds inom handeln.

På sidan för Karriär i handeln finns även möjlighet att beställa skolmaterial som kan användas i undervisningen.

Ett exempel är "Produktens väg i handeln" som ger en pedagogisk beskrivning av en varas väg genom handelskedjan och de olika yrken inom handeln som är en del av processen.


Utbildning inom handeln
Är du intresserad av vilka utbildningar som leder till en karriär i handeln så hittar du mängder av olika utbildningar och skolor här>>

En bra början om du är intresserad av att veta mer om hur du kan arbeta inom handeln är att göra Quizet som erbjuds på Karriär i handeln. Starta här >>


Vill du veta hur det är att jobba i handeln?
Läs en intervju med Frida som jobbar som inköpare på DesignTorget. Det började som ett extra-jobb under studietiden och nu jobbar Frida heltid en en av DesignTorgets butiker.

Här hittar du intervjun med Frida på DesignTorget>>


Om Karriär i handeln
Karriär i handeln är skapad av Handelsrådet i ett samarbete med Akademiker förbunden, Handels, kfo, Svensk handel och Unionen.

Visa mer
Visa mindre