På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Företagssäljare
Spela filmen

Företagssäljare

Företagssäljare säljer varor och tjänster till andra företag. I branschen kallas det för att sälja business to business, B2B. Företagssäljare kan jobba som innesäljare, dvs kunden kommer till dig, eller som utesäljare då du besöker kunden eller med en blandning av dessa försäljningssätt.

Den gemensamma nämnaren är att skapa långvariga affärsrelationer. En företagssäljare ska ha mycket goda kunskaper om företagets produkter liksom även goda kunskaper om konkurrenternas produkter.

I ett tillverkande företag kan rollen innebära att sälja större volymer, så kallad partihandel till grossister. Företagssäljare jobbar ofta även mot detaljhandeln och mot industriföretag som ska använda produkter i egen tillverkning.

Utbildning

Det är arbetsgivaren som avgör vilka krav på utbildning som ställs, men vanligt krav är minst gymnasiekompetens eller annan likvärdig utbildning samt att du behärskar svenska i såväl tal som skrift.

Du utbildas mer specifikt på arbetsplatsen. Eftergymnasial utbildning är en merit och det finns passande utbildningar bl.a inom yrkeshögskola.

Personliga egenskaper

Förmågan att få kontakt och lyssna in kundens behov och få ett förtroende är avgörande för att lyckas som företagssäljare. Självständig planering och en stor drivkraft att nå uppsatta säljmål är också mycket viktiga för att passa som företagssäljare.

Arbetsplats

När det gäller lönen erbjuds du vanligtvis en fast lön plus provision, vilket betyder att en del av lönen utgörs av en fast grundlön och andra delen är rörlig. På så sätt är du garanterad viss minimiinkomst men kan samtidigt tjäna ganska mycket om du är en duktig företagssäljare.

Visste du att...?

... det här yrket är mansdominerat, ca 70% av yrkesverksamma är män.

Visa mer
Visa mindre

1 Utvalda jobb

Teknisk projektledare / säljare

Arbetsgivare / Ort: LindePac / Lindesberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 31 december (3 månader 6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-05
VISA MER
Om jobbet

LindePac AB söker nu en teknisk projektledare/säljare, gärna med konstruktionserfarenhet av formgjutna artiklar, att verka som säljare/partner till våra kunder för att hjälpa dem att hitta lämpliga lösningar för sina respektive produktionsutmaningar.

Du kommer inledningsvis främst att arbeta med försäljning av dagens produkter och kunnande inom cellplast för att senare dela din tid mellan detta och att vara en viktig del i vårt utvecklingsarbete.  I förlängningen kommer du att lansera vår nya innovation, en pappersprodukt som skall ersätta delar av den cellplast-produktion som finns idag.

Du kommer alltså att vara en viktig del i vårt arbetet med att skapa ett hållbart samhälle.

Tjänsten är baserad i Stockholm eller Lindesberg/Örebro, men du kommer att ha hela landet som din arbetsplats.

Du ska ha tekniskt kunnande och intresse, kreativitet, initiativförmåga och tycka om att kontakta kunder, förstå deras behov, men också sälja in vår förmåga att leverera toppresultat.

Tjänsten är på heltid och löneersättning kommer att vara baserad på prestation.

Ansökan
Ansök senast 31 december (3 månader 6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER UTVALDA JOBB


801 Lediga jobb

Säljare B2B till Bigacom Norden AB. Grundlön 20,000.

Arbetsgivare / Ort: Bigacom Norden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker Dig som vill växa tillsammans med oss. Du som vill vara med på en resa som just börjat. Vi utgår ifrån att du har höga ambitioner och en vilja att utgöra en betydande del av vårt bolag. Att du är säker på att att med höga förväntningar utvecklas din karaktär, din omgivning och vårt bolag till det bättre. Varmt välkommen till Bigacom! Just nu är vi på jakt efter Dig som vill vara med från start i ett av våra nya affärsben. Vi är övertygade om att man blir som man umgås. Av den anledningen jobbar vi uteslutande med stabila, kända och välmående bolag. Vårt yttersta arbetsredskap är telefonen. Detta innebär att du måste vara bekväm i att möta olika typer utav kunder. Smile and dial. Som B2B-säljare hos oss gör man följande Säljer abonnemang och licenslösningar inom tjänstesektorn till nya och befintliga kunder. Jobbar kvalitativt. Vi säljer efter kundens behov. Bokar sina egna möten för kommande säljtillfälle. Vi tror på relation. För att lyckas hos oss på Bigacom behöver man ha Rätt inställning. Positiv stress av att jobba mot mål. Öppenhet mot sina kollegor. Att vi är olika är vår styrka. Ihärdighet. Vi erbjuder dig Fast lön. 20,000. Provision från ditt första sälj. En skola där du får en bra start eller fortsättning i din säljkarriär. Inom Bigacom kan Rätt personer växa. Tjänsten är på heltid och du kommer vara placerad tillsammans med dina kollegor på vårt kontor vid Odenplan. Har du några frågor gällande tjänsten så är du välkommen att ta kontakt med oss på 0709840348 eller [email protected] Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Bigacom Norden AB
Hemsida: http://www.Bigacom.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Säljare

Arbetsgivare / Ort: Dpe Office Network AB / SKÄRHOLMEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Sedan starten 2001 har Office Network hjälpt 1000-tals företag i framför allt Stockholm med omnejd att får ett mer väl fungerande kontor, oavsett om det gäller telefoni, dokumenthantering eller it. Hos oss får du möjlighet att utvecklas tillsammans med ett sammansvetsat arbetsteam, som är hjärtat i vårt företag.

Vår interna affärsskola håller högsta nivå och vi utvecklar våra säljare till att bli bäst i klassen och på så sätt, åtråvärda medarbetare och människor.

Vi är i en stark tillväxtfas och letar därför efter nya säljare som verkligen vill göra karriär och skapa sig en mycket lönsam och stimulerande framtid.

Arbetet är utmanande och långt ifrån för alla. Vi söker dig som har höga ambitioner och vill anstränga dig maximalt för att bli en del av ett vinnande lag med bra utvecklingsmöjligheter.


Vi söker personer som:

· Är tävlingsinriktad och har en idrottsbakgrund

· Är mycket arbetsvillig och har en hög ambitionsnivå

· En person som har dokumenterat höga resultat i tidigare erfarenheter

· En ansvarstagande person

· Du som vill bli riktigt bra, även om du inte har tidigare säljerfarenhet

Vi erbjuder:

· Säljutbildning (ON Business School) som förbereder dig till vilket yrke som helst

· En miljö att lyckas och göra karriär i

· En marknad med stor potential för tillväxt

· Spännande säljtävlingar

· Spännande affärsprocess från första samtal till avtalsskrivning.

Tjänsten kräver körkort samt att du talar och skriver flytande svenska.


Följ den här länken för mer information och för att söka tjänsten:

https://office-network.weselect.com/position/ovrigt/ovrigt/20101-saljare

Arbetsgivare
Dpe Office Network AB
Storsätragränd 12
12739 SKÄRHOLMEN
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Företagssäljare

Arbetsgivare / Ort: Nofatel AB / KARLSKRONA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Telefonförsäljare

Språk
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker dig som är en duktig kommunikatör som gillar att förhandla och argumentera, du bör ha ett stort intresse för försäljning, med ett ständigt driv för utveckling. Du älskar att tävla och vill gärna visa vad det är som gör dig till en vinnare.

Vi arbetar alltid mot individuellt satta mål så det gäller att du är resultatfokuserad och uthållig.


För att möta den alltmer kvalitetsmedvetna kundens efterfrågan på just kvalité och säkerhet så jobbar vi endast sedan flertalet år tillbaka med Sveriges största operatör Telia och bygger effektiva kommunikationslösningar skräddarsydda efter kundens behov och önskemål på företagssidan. De flesta av våra kunder är små eller medelstora företag som varken har tid eller möjlighet att sätta sig in i eller ha uppsikt över dagens svängningar inom Telecom världen, då de behöver fokusera på företagets kärnverksamhet.


Utbildning/Erfarenhet

Du som söker behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sälj, men det är bra om du har någon form av arbetslivserfarenhet. Störst vikt kommer att läggas på personlig lämplighet, att du är målinriktad, driven samt att du även ska vara orädd och framåt. Du som är en duktig kommunikatör som gillar att förhandla och argumentera, du bör ha ett stort intresse för försäljning, med ett ständigt driv för utveckling.


Som säljare på Nofatel AB kommer du att göra affärer med små och medelstora företag i hela landet.

De behöver effektiva lösningar i sin kommunikation och vi jobbar med allt från fast växeltelefoni till mobila bredband, så vi är den kompletta affärspartnern för Din kund oavsett behov så finns kompetensen i företaget!

Då vi arbetar i team så är det viktigt att du har en positiv inställning och trivs i en miljö där det hela tiden händer saker och har en ambition att klättra i karriären!

På Nofatel AB arbetar vi i en professionell kontorsmiljö där vi erbjuder dig:

* Säljtävlingar

* En attraktiv provisionsmodell med goda förtjänstmöjligheter

* Att bli en del av en fantastisk försäljningskultur

* Jobba i team med drivna och positiva kollegor

* En trygg arbetsgivare som alltid är steget före

* Lysande framtidsutsikter

Vår filosofi är att vi anställer rätt person till rätt plats, vi anställer för attityd och tränar för skicklighet. Med rätt inställning och driv kan man nå hur långt som helst. Tror du att det här är tjänsten för dig så ta chansen att utvecklas med oss. Det här kan bli starten på det roligaste och mest utvecklande jobbet du någonsin kommer ha.


Arbetsgivare
Nofatel AB
UTÖVÄGEN 3 A
37137 KARLSKRONA
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

ACCOUNT MANAGER

Arbetsgivare / Ort: Bigacom Norden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker Dig som vill växa tillsammans med oss. Du som vill vara med på en resa som just börjat. Vi utgår ifrån att du har höga ambitioner och en vilja att utgöra en betydande del av vårt bolag. Att du är säker på att att med höga förväntningar utvecklas din karaktär, din omgivning och vårt bolag till det bättre. Varmt välkommen till Bigacom! Just nu är vi på jakt efter Dig som vill vara med från start i ett av våra nya affärsben. Vi är övertygade om att man blir som man umgås. Av den anledningen jobbar vi uteslutande med stabila, kända och välmående bolag. Vårt yttersta arbetsredskap är telefonen. Detta innebär att du måste vara bekväm i att möta olika typer utav kunder. Smile and dial. Som B2B-säljare hos oss gör man följande - Säljer abonnemang och licenslösningar inom tjänstesektorn till nya och befintliga kunder. - Jobbar kvalitativt. Vi säljer efter kundens behov. - Bokar sina egna möten för kommande säljtillfälle. Vi tror på relation. För att lyckas hos oss på Bigacom behöver man ha - Rätt inställning. - Positiv stress av att jobba mot mål. - Öppenhet mot sina kollegor. Att vi är olika är vår styrka. - Ihärdighet. Vi erbjuder dig - Fast lön. 20,000. - Provision från ditt första sälj. - En skola där du får en bra start eller fortsättning i din säljkarriär. Inom Bigacom kan Rätt personer växa. Tjänsten är på heltid och du kommer vara placerad tillsammans med dina kollegor på vårt kontor vid Odenplan. Har du några frågor gällande tjänsten så är du välkommen att ta kontakt med oss på 0709840348 eller [email protected] Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Bigacom Norden AB
Hemsida: http://www.Bigacom.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Account manager

Arbetsgivare / Ort: Kraftsam Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Account manager

Om jobbet
Bredablick Förvaltning i Sverige AB expanderar och söker säljare: Med ett otroligt lösningsfous och en attityd att ingenting är omöjligt tar vi oss an uppdrag för mängder av spännande kunder. Går du igång på tanken att bygga ditt eget företag i företaget? Går du igång på att träffa nya människor och har en grym förmåga att snappa upp varje kunds unika behov – även de som de själva inte vet om? Då ska du bli vår nya säljare i Stockholmsregionen. I rollen som säljare kommer du att erbjuda våra tjänster inom fastighetsförvaltning, underhållsplanering och byggprojektledning till bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare.  Då företaget är inne i en stark expansiv fas erbjuds stora utvecklingsmöjligheter inom en koncern med stark entreprenörsanda. Gör karriär på Bredablick, i en organisation utan glastak. Befordringar bestäms inte av ålder eller år i företaget utan av vad du bidrar med. Kraven vi ställer är bland de tuffaste i branschen. I gengäld erbjuder vi en resa fylld med spännande och utvecklande uppgifter.  Din främsta uppgift som säljare är att proaktivt skapa och utveckla nya affärsmöjligheter med nya kunder. Du kommer att bli en viktig länk mellan säljteamet och produktionsteamet som tar över stafettpinnen efter beställning. Vi har bestämt oss för att tillsammans skapa de bästa kundupplevelserna i hela branschen! Du kommer bland annat att: Prospektera fram nya potentiella kunderDriva hela säljprocesser i mål - från kallt samtal till avtalsskrivningSäkerställa merförsäljning av Bredablicks samtliga tjänster på nya kunder Vi söker dig som Har erfarenhet från försäljning med mycket goda resultat. Talar och skriver svenska obehindrat, då all kommunikation såväl internt som extern sker på detta språkHar B-körkort Vi ser gärna att du har erfarenhet från styrelsearbete i en bostadsrättsförening eller tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen. Det är ett stort plus om du har en eftergymnasial utbildning inom försäljning, ekonomi, entreprenörskap eller affärsutveckling. En förutsättning för att du ska trivas hos oss på Bredablick är att du tycker det är roligt och drivs av att jobba i en föränderlig miljö. Du gillar att utmana dig själv för att hela tiden utvecklas. För att lyckas i rollen som säljare har du sinne för affärer, tycker det är roligt att knyta nya kundkontakter och förstå varje kunds unika behov. Att självständigt planera, prioritera och strukturera upp ditt egna arbete ser du som en självklarhet. Lön: Fast samt provision  Omfattning: Heltid  Start: Omgående  Placering: Helsingborg Vi går igenom ansökningar löpande och är du en av de kandidater som bäst matchar vår profil, blir du kontaktad för en digital intervju.  För frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på [email protected] Välkommen med din ansökan! Bredablick Förvaltning AB har ett samarbete med Kraftsam R&B AB så externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligt men bestämt.
Arbetsgivare
Kraftsam Personal AB
Hemsida: jobbfeed.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.