På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Företagsekonom
Spela filmen

Företagsekonom

Företagsekonomer undersöker och analyserar företags eller organisations struktur och ekonomiska förhållanden, speciellt beträffande förvaltning och verksamhet. De tillämpar praktiskt ekonomiska teorier.

Företagsekonomer kan ha andra arbetstitlar, exempelvis marknadsekonomer eller företagskonsulter.

En företagsekonom kan arbeta med företagsekonomiska frågor på olika sätt, praktiskt på ett företag, undervisa i företagsekonomi eller kanske bedriva forskning i företagsekonomiska- samt också ofta samtidigt i nationalekonomiska frågor. 

Inom ämnet företagsekonomi finns det olika inriktningar, t.ex inriktning på Entreprenörskap.

Utbildning

Det finns inte några generella krav på vilken utbildning man måste ha. De flesta företagsekonomer är ekonomer, med fördjupning inom företagsekonomi, med grundutbildning från Ekonomiprogrammet.

Många har eftergymnasiala utbildningar från högskolor/universitet eller från yrkeshögskola.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

FÖRETAGSEKONOM

Arbetsgivare / Ort: Lycksele Avfall och Vatten AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 December (14 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Förvaltningsekonom

Om jobbet
OM JOBBET Som ekonom hos Lycksele Avfall och Vatten AB är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att   Som ekonom hos Lycksele Avfall och Vatten AB är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ansvara för redovisning, bokföring, budget, bokslut, prognoser och resultatuppföljning. Ansvara för kassabokföring samt leverantörsreskontra. Medverkande och bidra i utveckling och förbättring av ekonomiska processer i utredningar och analyser såsom rapporter, kontoplan, affärsplan, verksamhetsplanerng, ekonomisk styrning och i tjänsten övrigt förekommande arbetsuppgifter.  OM DIG Vi söker dig som har ett genuint intresse för ekonomi och vill hjälpa oss att leverera ett affärsstöd i världsklass. Vi värdesätter att du är positiv, självständig, noggrann och pålitlig. Du är en kommunikativ och utåtriktad person med god samarbetsförmåga som trivs med stora kontaktytor. Du trivs med att jobba lösningsorienterat och vill vara drivande i att bygga upp vår nya ekonomifunktion. Vår ambition är att hitta smartare arbetssätt. Du innehar goda kunskaper och är van att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska och engelska. KVALIFIKATIONER Du som söker ska ha   • Minst 3 års erfarenhet av redovisning/ekonomiarbete i företag • En ekonomisk utbildning på universitet-/högskolenivå • Starkt engagemang och driv • Har en utpräglad ansvarskänsla Det är meriterande om har •  erfarenhet av VA-ekonomi •  erfarenhet av att ha jobbat med effektiviseringar/ständiga förbättringar •  erfarenhet av excel samt ekonomisystem •  körkortsbehörighet B    OM OSS  Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens Vatten-, Avlopp- och Avfallsarbete i Lycksele kommun. Vi är ett helägt kommunalt bolag, som bildades 2017. Verksamheterna vatten, avlopp och avfall är under en ständig utveckling och vi behöver din hjälp för att ta dom rätta besluten för framtiden. Vi befinner sig mitt i en spännande förändringsresa där digitalisering och IT genomsyrar det mesta, här kommer du aktivt kunna påverka och bidra samtidigt som existerande lösningar med högt ställda tillgänglighetskrav skall levereras. Läs mera under www.lavab.nu.  Vi behöver dig för att nå dit. Du kommer att arbeta på vårt kontor i Lycksele.   OM ANSTÄLLNINGEN Varaktighet: Tillsvidare  Omfattning: 100%  Tillträde: enligt överenskommelse Lön: Vi tillämpar individuella löner, vänligen ange löneanspråk.       Vi undanber oss all kontakt från annonsförsäljare som inte söker tjänsten.   Sista ansökningsdag: 2021-12-16   Ref:  Ekonom Lavab  
Arbetsgivare
Lycksele Avfall och Vatten AB
Hemsida: http://www.lycksele.se/lavab/
Ansökan
Ansök senast 16 December (14 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.