På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

B2B säljare Spela filmen

B2B säljare

B2B säljare är en försäljare enligt konceptet "Business-to-business". Som B2B säljare kan man också kallas för Företagssäljare. B2B säljare är ett yrke där det finns goda möjligheter att utvecklas och avancera.

Utbildning

Lämpliga utbildningar kan finnas inom olika skolformer. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning på ekonomiprogrammet eller på handel- och administrationsprogrammet. Relevanta utbildningar på eftergymnasial nivå kan finnas bl.a inom högskola/universitet, hos privata ubildningsanordnare eller inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som B2B säljare behöver man ha vissa personliga egenskaper, den viktigaste av dem är kanske grit som är ett begrepp som står för "vinnande beteende", en ihärdighet som gör att man utvecklas sida vid sida med sin passion och uppnår sina långsiktiga mål.

Som säljare är det mycket viktigt att ha god förståelse för såväl affärer som människor. Säljrollen har på senare tid förändrats mycket i och med teknisk utveckling samt en ökad konkurrens och prisdumpning på den globala marknaden. De faktorer har bidragit till att efterfrågan på säljare ökar, men även så kompetenskraven.

En företagssäljare/B2B-säljare får i allt högre grad ta ansvar över ekonomin i den organisationen eller det företaget man jobbar på, vilket kräver kunnighet kring strategiskt arbete och säljtekniker.

Karriärmöjligheter

Säljyrken har på senare år blivit mycket mer kunskapsintensiva, vilket skapar många arbetsmöjligheter för utbildade företagssäljare/B2B säljare. Man kan avancera till bl.a följande säljledare/teamledare eller till en säljchef.

Länktips

 

7 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.