Säljare hos grossist
Spela filmen

Säljare hos grossist

Vill du vara den som hjälper personer och företag som kanske ska bygga om badrum eller kök? Arbetar du som säljare hos grossist fungerar du som rådgivare och hjälper till att hitta den bästa lösningen för kunden oavsett om det är en privatperson, en byggare eller ett större företag. 

Utbildning

Det finns inga generella krav för att jobba inom detta yrke. Arbetsgivare bestämmer vem som har rätt utbildning och övrig kompetens.

På gymnasiet rekommenderas det antingen utbildning från Ekonomiprogrammet eller från Handels- och administrationsprogrammet.

Du bör behärska svenska och engelska mycket bra i både tal och i skrift. Ytterligare språkkrav kan ställas om företagets kunder är från ett visst geografiskt område.

Körkort kan också ställas som ett av krav för att få anställning, därför att du som säljare hos en grossist är ofta ute hos kunder och därför behöver kunna ta dig runt på ett snabbt och smidigt sätt. 

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen som säljare hos grossist behöver du vara en positiv och driven säljare som vill syssla med att marknadsföra företagets sortiment till befintliga och potentiella kunder.

Det är viktigt att du är en mycket socialt kompetent och service-minded person.

Visste du att... ?

... Handeln står för 11% av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige.

Visa mer
Visa mindre

6027 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.