Internationell säljare

Internationell säljare

Som internationell säljare arbetar du på den internationella varumarknaden. Du behöver hantera flera främmande språk, olika affärskulturer samt även anpassa dig till andra arbetstider, t.ex när du arbetar med kunder som finns på andra sidan jordklotet.

Arbetar du mot ett fjärran land kan du behöva jobba tidiga morgnar eller sena kvällar och kanske även en del nätter. Du anpassar helt enkelt dina arbetstider till när det är kontorstid i det aktuella landet som du arbetar mot. Internationella säljare behöver också kunna juridiken kring tull- och skatteregler.

Utbildning

Det finns inga strikta generella krav angående vilken utbildning som krävs. Relevanta utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan och på högskolor/universitet. På gymnasiet rekommenderas det antingen utbildning på Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi eller på Försäljnings- och serviceprogrammet (FS) alternativt på IB-diplomaprogram, det internationella programmet.

Personliga egenskaper

Viktigt för att kunna lyckas i yrkesrollen som internationell säljare är kundpsykologi, säljtaktik och expertkunskap om de produkter du säljer. Du behöver vara flexibel och villig att lära om och lära nytt. Du behöver helt enkelt vara en kunnig och positiv problemlösare.

Övrigt

Handeln står för 11% av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige.
Källa: svenskhandel.se

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.