På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Internationell säljare

Internationell säljare

Internationell säljare är en säljare som är verksam på den internationella varumarknaden.

Det speciella för att vara just en internationell säljare är att man behöver hantera flera främmande språk, annorlunda affärskulturer samt även behöva anpassa sig till andra arbetstider, t.ex när man arbetar med kunder som finns på andra sidan jordklotet.

Arbetar man mot ett fjärran land kan man behöva jobba mycket tidiga morgnar eller mycket sena kvällar och kanske t.o.m en del nätter. Man anpassar helt enkelt sina arbetstider till när det är kontorstid i det aktuella landet som man arbetar mot.

Man behöver också hålla reda på regler och bestämmelser som gäller i Sverige och i andra länder, t.ex så krävs det ofta insikt i de juridiska delarna vad gäller tull- och skatt.

Viktigt för att kunna lyckas i yrkesrollen som internationell säljare är, kundpsykologi, säljtaktik och expertkunskap om de produkter man säljer, som internationell säljare måste man även ha gedigna språkkunskaper, vara mycket flexibel vad det gäller anpassa sitt arbetssätt och även sina arbetstider och vara villig att lära om och lära nytt. Man behöver helt enkelt vara en kunnig och positiv problemlösare.

Utbildning

Det finns inga strikta generella krav angående vilken utbildning som krävs. Arbetsgivare får göra egen bedömning och anställa vem han tycker passar bäst till jobbet. Relevanta utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan och på högskolor/universitet.
På gymnasiet rekommenderas det antingen utbildning på Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi eller på Handels- och administrationsprogrammet alternativt på IB-diplomaprogram, det internationella programmet.

Visste du att...?

... Handeln står för 11% av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige.
Källa: svenskhandel.se

... europassen förenklar för arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder, på så vis blir det enklare för individer att söka jobb och utbildning i hela EU.
Källa: europass.cedefop.europa.eu

Länktips

8 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.