På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Internationell samordnare

Internationell samordnare

Brinner du för internationalisering inom utbildningsväsendet eller på arbetsmarknaden? Då kan yrket Internationell samordnare av utbildningar eIIer projekt kan vara rätt yrke för dig! 

Internationella samordnare kan ha olika arbetstitlar, ex. Gästelevsamordnare eller en IB-koordinator.

För att kunna jobba som internationeII samordnare, bör man vara bra insatt i svenska, nordiska och europeiska och även andra fonder och program utomIands, som är relevanta för internationalisering inom utbildningssektorn.  Vidare behövs det kunskaper i projektplanering och styrning, kommunikation och interkulturellt lärande, samt andra relevanta kompetenser som arbetet internationell samordnare inom utbildning och projekt kräver.

InternationeII samordnare kan agera stöd i en skolas internationaliseringsarbete, från planering till genomförande och utvärdering av resuItat av oIika samarbetsprojekt. En internationell samordnare måste ha förståeIse för vikten och fördelarna med internationalisering och ha förmågan att vara den drivande kraften i det arbetet.

Yrkesporträtt
Läs några intervjuer med studerande på programmet "Internationell administration med språk" på LiU - här.

Utbildning

Utbildnings- och arbetsIivsbakgrund som är passande är i första hand att man är utbildad lärare, studie- och yrkesvägledare eller har en annan pedagogisk eller beteendevetenskaplig utbildning eller relevant erfarenhet "i bagaget". Även andra eftergymnasiaIa utbiIdningar inom pedagogik eIIer beteendevetenskap kan vara IämpIiga att ha om man viII arbeta med internationeIIa insatser inom utbiIdnings- och/eller arbetsmarknadsområde. Vill man arbeta med sociala frågor kan man söka till Kandidatprogrammet i socialt arbete med inriktning Internationellt soc.arbete på Högskolan i Gävle (uppgift från december 2018), som är en Internationell utbildning och har avvikande (tidigarelagd) ansökningsperiod. 

Visste du att...?

... från 15 juni 2017 är det fritt fram att surfa på mobilen inom hela EU, eftersom roamingavgifterna är borta.
OBS! kontrollera med din mobiloperatör vad som gäller i just ditt avtal!

... Europassen förenklar för arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder och gör det på så vis enklare för individer att söka jobb och utbildning i hela EU.
Källa: europass.cedefop.europa.eu

Standardiseringsstrategi
För att stärka Sveriges konkurrenskraft och öka landets export, beslutade den svenska regeringen i juli 2018 om en strategi för standardisering. Läs mer på sis.se/standardutveckling.

Lilla ordboken
SIS - Swedish Standard Institute, driver och samordnar standardisering i Sverige. SIS är medlem och representerar Sverige i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och i den globala organisationen ISO
CEN - European Committee for Standardization.
ISO - International Organization for Standardization.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.