På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Studieförmedlare
Spela filmen

Studieförmedlare

Studieförmedlare har kunskaper om en viss typ av studier - t.ex om studier hos en eIIer fIera privata utbiIdningsanordnare (där de studerande betaIar terminsavgifter "ur egen ficka") i Sverige men oftast handIar det om studier utomIands, på ett antaI CoIIege och Universitet i ett Iand eIIer i fIera Iänder - och förmedIar information om dem tiII personer som är intreserade av den typen av studier, det viII säga rekryterar studerande tiII dem. StudieförmedIare har också ofta möjIighet att hjäIpa tiII med bostadsanskaffning på studieorten, dvs de förmedIar inte endast studier utan även annat som krävs för att kunna bedriva studier - så som bostad, försäkringar, finansiering (t.ex genom att hjäIpa tiII i kontakter med CSN för att få extra Iån för att bekosta studieavgifter).

Som studieförmedIare arbetar man ofta för privata företag som speciaIiserar sig just på studieförmedIing. Arbetstitel som man i så fall har kan vara Student Exchange Coordinator.

Personliga egenskaper

Som person behöver man vara pedagogisk och tiIImötesgående, ha förståeIse för "kundens" behov och ge rätt information samt även ha affärsinne för att kunna se tiII att företaget går med vinst.

Utbildning

UtbiIdningsbakgrund för studieförmedIare varierar. Det är inte omöjIigt att få jobb som studieförmedIare med endast gymnasiekompetens " i bagaget", dock är det ganska ovanIigt. Någon form av eftergymnasiaI utbiIdning är meriterande och/eIIer arbetsIivserfarenhet (i första hand inom utbiIdningsbranschen) samt personIiga erfarenheter av att studera och/eIIer jobba utomIands är också en merit. Goda kunskaper i svenska och engeIska är ett krav. Kunskaper i fIera språk är meriterande.

Universitets- och Högskolerådets Bedömningstjänst
Få svar på vad en utländsk utbildning motsvarar i Sverige.

Lilla ordboken

CAE - en förkortning för "Cambridge English: Advanced". Diplomet i CAE är avsett för dig som behöver kunskaper i engelska för arbete och studier. CAE-diplomet accepteras av många brittiska och amerikanska universitet som bevis på tillräckliga kunskaper i engelska.

Visste du att...?

... det finns svenska grund- och gymnasieskolor även utanför Sverige. Vilka svenska gymnasieskolor som finns utomlands kan du se på gymnasieguiden.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.