Studieförmedlare

Studieförmedlare

Studieförmedlare har kunskaper om en viss typ av studier, t.ex studier hos en eller flera privata utbildningsanordnare, där de studerande betalar terminsavgifter ur egen ficka.

Oftast handlar det om studier utomlands, på ett College eller Universitet i ett annat land och man förmedlar då information till personer som är intresserade av den typen av studier.

Studieförmedlare har också ofta möjlighet att hjälpa till med bostadsanskaffning på studieorten, samt har koll på försäkringar och finansiering. De har kontakt med CSN, så att den studerande kan få hjälp med studieavgiften.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för studieförmedlare varierar. Det är inte omöjligt att få arbete med endast gymnasiekompetens. Någon form av eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet, i första hand inom utbildningsbranschen samt personliga erfarenheter av att studera och/eller jobba utomlands är meriterande.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Kunskaper i flera språk är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person behöver du vara pedagogisk och tillmötesgående, ha förståelse för kundens behov och kunna ge rätt information samt även ha affärssinne för att kunna se till att företaget går med vinst.

Arbetsplats

Som studieförmedlare arbetar du för privata företag som specialiserar sig just på studieförmedling. Arbetstitel som du i så fall har kan vara Student Exchange Coordinator.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.