På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Reservofficer
Spela filmen

Reservofficer

Som reservofficer får man det bästa av två världar eftersom man har minst två yrken: ett av dem - ett militärt yrke. Till vardags arbetar man med ett civilt yrke t.ex som polis, läkare, civilekonom eller jurist. Som reservofficer kan man tjänstgöra i en mängd olika befattningar inom FM, ex. som en chef för en pluton eller kompani, analytiker eller militärtolk. 
Vid behov, exempelvis när regeringen beslutar om höjd beredskap, kommer reservofficerare in och bemannar sina krigsbefattningar under perioder som kan vara från några dagar till flera månader. Som reservofficer och tidvis tjänstgörande i Försvarsmakten har man en lagstadgad rätt till ledighet för tjänstgöring i Försvarsmakten. Man måste visa sin civila arbetsgivare en tjänstgöringsorder från Försvarsmakten med minst 3 månaders framförhållning.

Det är mångfalden, det civila yrket och den militära kompetensen/erfarenheten som gör reservofficerna mycket eftertraktade - både inom Försvarsmakten och på den civila arbetsmarknaden.

Utbildning

För information om utbildning till detta yrke och till andra yrken inom Försvarsmakten, var god se Försvarsmakten.se eller kontakta Försvarsmaktens Rekryteringslinje.

Lön
Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning; lönen anpassas bl a efter förbandens lokala lönestruktur samt efter personens grad och befattning.
Utöver grundlönen, som för en nyexaminerad officer ligger på mellan 22 000kr/mån och 26 000kr/mån (uppgift från december 2017), tillkommer ofta olika tillägg och förmåner.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.