På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Sambandsofficer Spela filmen

Sambandsofficer

I rollen som officer krävs tydligt ledarskap, att du kan visa personlig omtanke och vara ett föredöme för andra. Är du även bra på att motivera och inspirera kan jobbet som officer vara något för dig.

Förmågan att få hela gruppen att dra åt samma håll är alltid en viktig egenskap i jobbet som officer. Lärandet tar aldrig slut. Utveckling och vidareutbildning är centralt i ditt jobb som officer. Att kunna dela med dig av dina kunskaper till kollegor är viktigt i ditt uppdrag och en del av din vardag.

Som officer är du genom hela din karriär en ledare på olika nivåer. Du har ett övergripande ansvar för verksamheten och måste ha förmågan till helhetstänkande. Dina ledaregenskaper är viktiga och du övar dig hela tiden för att kunna leda under insatser såväl i Sverige som ute i världen.

Som specialistofficer är du precis vad det låter som, en specialist och expert inom ditt område. I verksamheten får du en ansvarsfull roll och är soldaternas eller sjömännens närmaste befäl.

Var god se yrkespresentationerna - Yrken inom Försvarsmakten>>

Yrkesstatistik
Officer är ett "manligt yrke". I dagens läge är andel kvinnliga yrkesofficerer knappt 7 procent. Om utvecklingen går i samma takt som det hittils har gjort dröjer det till år 2032 när var tionde svensk officer är kvinna. Källa: SVT´s granskning, www.svt.se .

Länktips
www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/ledningsregementet - info om PRAO hos FM;
http://jobb.forsvarsmakten.se - Försvarsmaktens rekryteringslinje besvarar frågor som gäller rekrytering till grundutbildning, officersutbildning och till civila tjänster inom Försvarsmakten.

3 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.