På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kommunikatör
Spela filmen

Kommunikatör

Kommunikatörer är specialister på att planera, utforma, sprida, utvärdera och förvalta informations- och kommunikationsinsatser. Arbetet kan handla om att utveckla ett varumärke eller att bygga långsiktiga relationer.

Kommunikatören behöver vara uppmärksam på vilka omvärldsfaktorer som påverkar verksamheten. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad och följa med i samhällsdebatten för att kunna ge rådgivning till beslutsfattare på olika nivåer.

Kriskommunikation är ett exempel på en arbetsuppgift som kan ske externt. Om organisationens verksamhet ifrågasätts är det ofta kommunikatören eller pressansvarig som hanterar mediekontakterna.

Som kommunikatör kan du ha olika titlar, till exempel informatör, presskommunikatör, webbkommunikatör.

Utbildning

En högskoleexamen inom medier och/eller kommunikation efterfrågas av de flesta arbetsgivare. Även yrkeshögskoleexamen i kommunikation är mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program, bland annat på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, Information och Kommunikation eller på Estetiska programmet, inriktning Estetik och Media.

Personliga egenskaper

Kunskaper inom olika sociala medier, grafisk kommunikation och Episerver, Photoshop, InDesign eller andra Adobe-program är en fördel om du arbetar som kommunikatör. 

Arbetsplats

Du arbetar med kommunikation i företag, myndigheter, organisationer eller i samarbetsprojekt mellan olika aktörer. Det kan vara både intern kommunikation med personal och extern kommunikation till kunder, medier och politiker.

Visste du att...?

... när man pratar med en främling, föredrar man i olika länder olika avstånd till den andra personen. I Norra Europa är det genomsnittliga avståndet cirka 75 cm och i USA ca 1 meter. Det förekommer givetvis stora personliga variationer, men det går ändå att fastställa att det genomsnittliga måttet är rätt olika i olika länder och världsdelar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Kommunikatör

Arbetsgivare / Ort: Kraftsam Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 November (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Marknadskommunikatör

Om jobbet
Vi söker en Kommunikatör: Är du strukturerad och noggrann? Drivs du av att ha många bollar i luften samtidigt och brinner för producerande av ”content”? Då söker Onslip någon som dig till rollen som Kommunikatör. Du kommer att komma till en arbetsplats där ingen dag är den andre lik. Du kommer arbeta projektvis med både kontinuerliga men också ad-hoc-arbetsuppgifter. Som person är du orädd och du kliver in dagligen med en ”yes I can” känsla . Du trivs med laget före jaget samtidigt som du tar egna initiativ då arbetet kräver det. Som medarbetare hos Onslip är du en del i ett Team där ditt ansvarsområde är att producera material mot marknaden. Du är Onslips producent av bilder, filmer, nyhetsbrev, kampanjer och dagliga kontakt mot sociala medier och kunder. Som kommunikatör kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av att: Producera och publicera material för internt och externt bruk.Redigera text & bild i redigeringsverktyg.Paketering och publicering av innehåll inom film, bild och allmän kommunikation.Tillverka material i alla dess former. För att lyckas i rollen vet vi att du: Kan hantera och ordna hemsidor på en grundläggande nivåÄr strukturerad och noggrann i ditt arbeteÄr van att arbeta med handlingsplaner och deadlinesDuktig på att prioritera och ser snabba förändringar För att lyckas i rollen tror vi även att du: Har tidigare erfarenhet av att arbeta med digitala verktygSer rutiner och processer som en naturlig del för ett lyckat och kvalitativt arbeteÄr pedagogiskt och kommunikativt lagdÄr van att hantera flera bollar i luften samtidigt Bakgrund och kvalifikationer: Adobes program (Illustrator, Photoshop, videoredigering)Erfarenhet av WordPressTelefonvana och framåtanda då du har nära dialog med Onslips kunder Urval och intervjuer sker löpande, tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev där du kort beskriver varför du passar för tjänsten. Frågor besvaras av ansvarig rekryterare på [email protected] Inga ansökningar godtages via mail. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Kraftsam Personal AB
Hemsida: jobbfeed.se
Ansökan
Ansök senast 13 November (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


46 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.