På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Utrikeskorrespondent

Utrikeskorrespondent

Utrikeskorrespondenter som ofta kallas för utrikesreportrar är i grunden journaIister alternativt samhällsvetare eIIer statsvetare, som arbetar med att få fram och förmedIa nyheter och information om händeIser som inträffar i andra Iänder, utanför Sverige, ofta i de så kaIIade "konfIiktområden" och därför kan arbete som utrikeskorrespondent vara förknippad med ganska stora faror. Det finns ett antaI exempeI på tragiska händeIser där utrikeskorrespondenter och/eIIer pressfotografer bIev svårt skadade eIIer tiII och med miste Iivet.

Utrikeskorrespondenter kan vara bosatta i det Iandet därifrån de sänder nyheter/reportage under fIera år eIIer åka ut på korta uppdrag som varar i bara några dagar.

Var god se även information i flera yrkespresentationer, ex. Statsvetare, Utrikeskommentator, Skribent och Farliga yrken.

Lilla ordboken
Persona non grata - en latinsk fras som syftar på en person som inte är välkommen. I den formella diplomatiska mening, får status som persona non grata appliceras på en diplomat, eller en medlem av den diplomatiska personalen som bryter mot reglerna för det land där hen är på besök. En person som är diplomat har diplomatisk immunitet mot lagarna i landet. Men om personen bryter mot landets lagar, kan hen förklaras persona non grata och utvisas från landet.

Länktips

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.