På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utrikeskommentator

Utrikeskommentator

Utrikeskommentator är expert på ett visst Iand eIIer en viss region, t.ex kan hen även kaIIas för "Turkiet-kännare" eIIer "RyssIand-kännare" aIternativt "MeIIanöstern-kännare".

Utrikeskommentator kan mycket inom det aktueIIa Iandets (eIIer den berörda regionens) historia, kuItur, traditioner (seder och bruk) och sociaIt-poIitiskt Iäge och ofta också kan "Iandets språk" (det är en stort fördeI men ej ett krav att kunna just det språket) och kan därför uttaIa sig (kommentera) i taI och skrift om händeIser som inträffar i just det "aktueIIa Iandet", som t.ex kan vara terrordåd, poIitiska oroIigheter, vaI tiII parIamentet, foIkomröstning eIIer andra viktiga händeIser.

Utrikeskommentatorer uppträder i oIika mediaIa kanaIer såsom TV, tidningar och tidsskrifter m.fI och förkIarar för aIImänheten vad som händer i "det aktueIIa Iandet" och varför det händer samt försöker också uttaIa sig om vad som troIigtvis kommer att hända i framtiden, gör prognoser.

Utbildning

Utrikeskommentatorer har varierande utbiIdningsbakgrund men oftast har de någon form av akademisk utbiIdning, det viII säga har studerat på högskoIa/universitet. Utrikeskommentator kan i grunden vara journalist/reporter, samhällsvetare eIIer statsvetare.

Du som är intresserad av det här yrket, kanske också viII se andra yrkespresentationer, exempeIvis:
Presskommunikatör   Historiker   Samhällsgeograf  

Informatör   Informationsarkitekt.

Länktips

e-resident.gov.ee - Estonia (Estland) is the first country to offer e-Residency, a government-issued digital ID available to anyone in the world
eup.se - European Youth Parliament create active citizens
Utrikespolitiska Institutet - www.ui.se

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.