Utrikeskommentator

Utrikeskommentator

Utrikeskommentatorer är expert på ett visst land eller en viss region.

Utrikeskommentatorer kan mycket inom det aktuella landets historia, kultur, traditioner och socialt-politiskt läge och kan oftast landets språk i både tal och skrift, De håller sig uppdaterade om händelser som inträffar just där, det kan vara terrordåd, politiska oroligheter, olika slags val, folkomröstning eller andra viktiga händelser.

Utrikeskommentatorer framträder i olika mediala kanaler såsom TV, tidningar och tidskrifter  och förklarar för allmänheten vad som händer och varför det händer i det aktuella landet samt försöker uttala sig om vad som troligtvis kommer att hända i framåt i tiden.

Utbildning

Utrikeskommentatorer har varierande utbildningsbakgrund men oftast har de någon form av akademisk utbildning från högskola/universitet. Utrikeskommentator är oftast i grunden  journalist / reporter, samhällsvetare eller statsvetare.

Bra grundutbildning finns bl a på gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet.

Passande grundutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.