Ekonomikommentator

Ekonomikommentator

I jobbet som ekonomikommentator ingår det bland annat att bedöma omvärldshändelser. Ekonomikommentator måste ha goda kunskaper i ekonomi och också vara kommunikativ och pedagogisk för att kunna förklara komplicerade saker på ett strukturerat sätt så att vanligt folk kan förstå.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som ekonomikommentator. Många nuvarande svenska ekonomikommentatorer är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare men det finns också exempel på att VD har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer.

Ett annat alternativ är att ha journalistisk utbildning i grunden i kombination med stort intresse inom ekonomi. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning från Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi.

En utbildning inom kommunikatör / informatör är också en bra grund.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.