På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ekonomikommentator

Ekonomikommentator

I jobbet som ekonomikommentator ingår det bland annat att bedöma omvärldshändelser. Ekonomikommentator måste ha goda kunskaper i ekonomi och också vara kommunikativ och pedagogisk för att kunna förklara komplicerade saker på ett strukturerat sätt så att vanligt folk kan förstå.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som ekonomikommentator. Många nuvarande svenska ekonomikommentatorer är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare men det finns också exempel på att VD har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer.

Ett annat alternativ är att ha journalistisk utbildning i grunden i kombination med stort intresse inom ekonomi. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning från Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi.

En utbildning inom kommunikatör / informatör är också en bra grund.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

33 Lediga jobb

Intresseanmälan för kommande uppdrag inom ekonomi i Skåne!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomikonsult

Om jobbet
Vi söker ständigt ekonomer för kommande uppdrag runt om i Skåne. Konsultuppdragen inom ekonomi varierar och styrs av våra kunders behov. Våra kunder är inom både den privata och offentliga sektorn och i varierande storlek. Genom att skicka in ditt intresse via denna annons öppnar du dina dörrar för varierande utmaningar. Skicka gärna in ditt CV eller Linkedinprofil redan idag, när det dyker upp ett konsultuppdrag som passar din profil så ringer vi direkt! Dina arbetsuppgifter i huvudsak Vi söker inför kommande uppdrag i Skåne efter Ekonomer med varierande inriktning. Arbetsuppgifter varierar såklart efter den specifika kundens behov. Några av de arbetsuppgifter som uppdrag kan inkludera är: - Redovisning - Bokföring - Kund- och leverantörsreskontra - Bokslutsarbete - Hantering av löner - Finansiell analys och rapportering. Poolia arbetar brett inom ekonomi, vilket innebär att vi söker konsulter inom ekonomins hela spektra. Notera att detta är vanligt förekommande arbetsuppgifter. Då detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag vet vi inte i förtid vilka exakta arbetsuppgifter tjänsten innehåller. Vem är du? Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna med specialisering. Antingen har du längre erfarenhet av arbete med ekonom eller så har du kanske precis hunnit påbörja din karriär och är intresserad av att bygga vidare på din kompetens. För att trivas i en konsultroll är det av vikt att du som person är öppen, analytisk och självgående. Du bör ha en god kommunikativ förmåga, intresse för affärsmannaskap och en naturlig känsla för service! Våra uppdragsgivare efterfrågar varierande erfarenhet och specialisering, därav är det av stor vikt att du är tydlig kring dina tidigare erfarenheter, kompetenser och ambitioner i CV och personligt brev. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i något eller flera större ekonomisystem. Kunskap inom Excel är ett måste. Notera gärna tillgänglighet och vilken typ av ekonomitjänster du främst är intresserad av, för lättare matchning. Underkonsulter är av intresse! Om verksamheten Poolias målsättning Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

DN söker ledarskribent

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Journalist/Reporter

Om jobbet
Vill du sitta i den politiska debattens centrum? Vill du ha en möjlighet att varje dag påverka tusentals läsare? Vill du vara med om att forma framtidens liberalism? Nu söker Dagens Nyheter en ledarskribent. Vikariatet pågår från 19 september 2021 till 19 mars 2022, med möjlighet till förlängning under vår och sommar. Som ledarskribent vill vi att du är liberal med god stilistisk förmåga, har gedigen skriverfarenhet och djupa kunskaper om politik och samhälle. Som skribent är du slagfärdig och tycker om att få stort genomslag för dina åsikter, trivs när det stormar kring dina ord och är inte rädd för mothugg. Du ser ingen motsättning i att skriva ofta och snabbt med tidspress och ändå resonera genomtänkt och väl underbyggt. Det snabba nyhetsflödet har du inga problem att manövrera i och du står på en stadig ideologisk grund. Skicka in din ansökan via ansök nu-knappen här på sidan, med personligt brev, referenser och CV. Vi hanterar inte ansökningar via mejl. Sista ansökningsdag är 1 augusti. Vid frågor om tjänsten: kontakta [email protected] Du kan också kontakta journalistklubben på Marieberg Media: [email protected] Dagens Nyheter är Sveriges ledande nyhetstidning. DN har drygt 1,2 miljoner dagliga läsare, digitalt och på papper, enligt Orvesto Konsument. DN.se utsågs till Årets nyhetssajt 2018 och 2019. DN utsågs till Årets Dagstidning 2020. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.bonniernews.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Jefferson Wells söker en Ekonom till Siemens i Finspång

Arbetsgivare / Ort: Experis AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Är du utbildad civilekonom eller civilingenjör, har kunskaper i SAP och vill ta nästa steg i din karriär? Då kan det här vara något för dig! Vi på Jefferson Wells söker nämligen efter en Ekonom för ett uppdrag hos Siemens i Finspång. Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan! Arbetsbeskrivning I den här rollen kommer att främst att arbeta med analyser och uppföljning av både kostnader och intäkter. Du jobbar också med budget- och prognosarbete för omkostnader, investeringar o.s.v. Som Ekonom hos Siemens har du även ansvar för KPI:er, framtagning av mål och löpande uppföljning av prognoser och utfall. I arbetsuppgifterna ingår även utveckling av ekonomiprocesserna och du kommer tillsammans med övriga medarbetare inom ekonomifunktionen ständigt arbeta för att förbättra och effektivisera processer och arbetssätt inom ekonomiområdet. Det här är ett konsultuppdrag som avser påbörjas i augusti inledningsvis 6 månader, med stor chans till förlängning. Du kommer att vara anställd av Jefferson Wells men arbeta hos Siemens. Vem är du? Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller civilingenjör med kommersiell påbyggnad, alternativt har motsvarande kompetens genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet. Kvalifikationer: * God datorvana och lätt för att hantera system * Utbildad civilekonom eller civilingenjör * Arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet, gärna 1-3 år * Erfarenhet i SAP och Excel * Duktig på det svenska och engelska språket, i såväl tal som skrift * God social kompetens och samarbetsförmåga För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en förmåga att se helheten när du arbetar samtidigt som varje detalj är viktig för dig. Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och drivande. Du har lätt för att kommunicera med andra och gillar att samarbeta med dina kollegor. Erbjudande Som konsult på Jefferson Wells erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. På Jefferson Wells är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har förståelse för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla. Våra konsulter erbjuds en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar. Om Jefferson Wells Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat på att finna skickliga personer inom teknik, ekonomi, ledarskap men även marknadsföring, försäljning och HR är viktiga delar av vår verksamhet. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Jefferson Wells finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup Hur du ansöker Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Eva Wisth via e-post: [email protected] Vi arbetar med löpande urval och kommer att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat, ansök därför så snart som möjligt! Vi ser fram emot att höra från dig!
Arbetsgivare
Experis AB
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonom/Controller sökes för uppdrag till SLU i Alnarp!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomikonsult

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en erfaren ekonom/controller för uppdrag till Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Uppdraget är med start i mitten av augusti och förväntas pågå till och med januari 2022, med chans till förlängning. Låter detta som något för dig? Sök redan idag, urval och intervjuer hålls löpande. Dina arbetsuppgifter i huvudsak I denna roll kommer du att arbeta med: - Budget - Uppföljning - Prognoser - Hantera bokslut för institutionen - Ansvaraför att ekonomin är välskött inom ditt ansvarsområde - Ekonomisk administration av olika forskningsprojekt vilket inbegriper bokföring, analys och uppföljning tillsammans med forskare samt ekonomisk rapportering av forskningsprojekt Arbetet är förlagt måndag till fredag under kontorstider, med en omfattning på 100%. Vem är du? Du har en kandidatekonom inom ekonomi med inriktning mot redovisning/ekonomistyrning samt några års erfarenhet av arbete som controller. Du har mycket goda kunskaper i Excel. Som person har du en vilja att lära dig nya saker och kan snabbt sätta dig in i och förstå nya tankesätt. Du har en god samarbetsförmåga, är analytisk samt har förmågan att kunna säga ifrån och driva frågor framåt på ett professionellt och ödmjukt sätt. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Varmt välkommen in med din ansökan!
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Life of Svea söker en familjeredaktör

Arbetsgivare / Ort: Life of Svea AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Life of Svea AB söker en familjeredaktör som vill bli en viktig del i ett team som skapar Sveriges starkaste digitala erbjudande mot målgruppen kvinnor 18-45 år. Hos oss får du arbeta på en modern arbetsplats i trevliga lokaler i centrala Stockholm. I vår produktportfölj finns kända varumärken som Familjeliv.se, Modette.se, Loppi.se, Blogg.se och Alltforforaldrar.se.

Om tjänsten

Vi söker en redaktör som tar ansvaret att utveckla innehållet på Familjeliv.se till att bli den ledande nyhetssajten inom allt som intresserar familjen. Du har ett intresse att bevaka och skriva om aktuella händelser och trender i samhället som berör vår målgrupp och familjen i stort. Det kan vara allt från familjeekonomi, boende och konsumtion till juridik, hälsa, mat och träning. Du har känslan och förståelsen för att skapa innehåll som vår målgrupp vill läsa och ta del av. För att kunna lyckas i tjänsten krävs att du är en effektiv skribent och att du kan använda verktyg för analys och uppföljning. Viktigt är att du gillar högt tempo och kommer från en redaktionell miljö där produktionstakt är nyckeln till resultat.

Om dig

Vi söker dig som är ambitiös och har ett starkt intresse för allt som rör kvinnan mitt i livet och familjen. Du trendspanar konstant och är först med det som dina vänner pratar om vid middagsbordet. Du är inte rädd att arbeta i olika verktyg och gör gärna analys för att förbättra ditt arbete. Du tar ansvar, drivs av att utvecklas och gillar att få kvitto på när det blir ett bra resultat.


Personliga egenskaper

· Ansvarstagande

· Effektiv

· Analytisk

· Kreativ

· Självgående

· Lätt för att samarbeta

· Bra på att kommunicera verbalt och i skrift

Kunskapskrav

· Relevant utbildning inom journalistik eller motsvarande erfarenhet.

· Förmåga att skriva tydligt och välformulerat på svenska.

· Erfarenhet av bildredigering, med fördel även rörlig video.

· Meriterande: erfarenhet av att Google Analytics eller andra rapportverktyg för uppföljning av statistik.

Arbetsgivare
Life of Svea AB
Kungsgatan 12-14
11135 STOCKHOLM
Hemsida: https://lifeofsvea.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.