På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Multijournalist
Spela filmen

Multijournalist

Multijournalist arbetar gränsöverskridande och kan klara av de flesta arbetsuppgifterna på en tidning och är därför efterfrågade på framförallt mindre tidningsredaktioner. Som multijournalist ska du också kunna vara delaktig i marknadsföringen i olika kanaler som till exempel sociala medier.

Utbildning

Många nuvarande svenska multijournalister är utbildade inom flera olika kunskapsområden, som t.ex litteraturvetenskap, fotografi och layout.

På gymnasiet rekommenderas i första hand utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Medier, information och kommunikation eller på Humanistiska programmet.

Framtidsutsikter

Prognosen är att fler multijournalister kommer att anställas under de närmsta åren, eftersom utvecklingen i tidningsbranschen går åt det hållet att färre personer bör klara av att göra samma jobb som flera personer gör idag utan att kvaliteten försämras.

Övrigt

Viralgranska - källkritiskt granska uppgifter som snabbt sprids på Internet.
Källa: sprakochfolkminnen.se.

Pressfrihetsindex sammanställs av pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser.

Visa mer
Visa mindre

56 Lediga jobb

Frihets- och Integretetskorre

Arbetsgivare / Ort: Mediehuset Grönt AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Färdigheter
Meriterande
 • Journalistisk omvärldsanalys
 • Nyhetsjournalistik

Om jobbet

Frihets- och integritetskorre

Vår Frihets- och integritetskorre går på föräldraledighet och vi söker nu en vikarie till åtminstone årsskiftet 22/23 och med mycket goda möjligheter till både förlängt och tillsvidareanställning efter det. Som ämneskorre på Syre är det du som är experten och håller koll på ett av våra fem fokusområden. Utifrån det skriver du alla slags rapporterande och fördjupande texter inom ämnet. Du ska ha en vilja och kompetens att kritiskt granska och gräva och utifrån det skriva längre fördjupande texter till vår avdelning Zoom. Men du ska också ha den dagliga kollen och kunna skriva korta snabba nyheter om ämnet.

Som Frihets- och integritetskorre bevakar du frågor där individers fri- och rättigheter saknas, är hotade eller begränsade, så som drogpolitik, övervaknings-/storebrorssamhället och hbtq+-frågor. Utöver att skriva om ämnet ingår att ha ansvar för frihetskollen.se och ett nyhetsbrev som skickas ut en gång i veckan.

Vi söker dig som:

 • är en vass skribent som är van att skriva långa reportage, granskningar, analyser och nyhetstexter.
 • har erfarenhet av och gillar att gräva.
 • har mycket bra koll på och ett stort intresse för övervaknings- och storebrorsfrågor.
 • har mycket bra koll på och ett stort intresse för narkotikafrågan och -politiken.
 • har mycket bra koll på och ett stort intresse för hbtq+-frågor.
 • har bra koll på och ett stort intresse för andra integritets-, frihet- och rättighetsfrågor.
 • har journalistisk utbildning eller stor journalistisk erfarenhet.
 • är bra på nyhetsvärdering.
 • är flexibel i tid och kan anpassa arbetstider efter händelser på området.
 • har god allmänpolitisk kunskap.
 • kan hantera stress utan att det nämnvärt påverkar kvaliteten.

Det är ett plus om, men inte ett krav att du:

 • är bra fotograf.
 • har en bakgrund i annan del av världen.
 • inte är cisman.
 • har erfarenhet av mojo (mobile journalism).
 • kan göra enkla video och tv-inslag.
 • har erfarenhet av snabb nyhetsrapportering.
 • har erfarenhet från dagspress.
 • har en stor bred och kan vid behov gå in på andra uppgifter.


Ansökningstid: Du kan söka tills tjänsten är tillsatt, men tidig ansökan ger ett försprång. Intervjuer sker i början av december.

Start: Snarast efter överenskommelse.

Omfattning på tjänsten: 75–100 % efter önskemål. Om mer än 75 % kommer en del vara som allmänreporter.

Placering: Stockholm, men stor del av arbetet kan ske på distans.

Arbetstider: Fria (förtroendearbetstid).

Ansökan: Lämnas i detta formulär.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjmlVJQhewHYl2PmcLkb2QQd6Xk99HbYHsbKect-Riq07X8w/viewform

Övriga villkor: Lön: Likalön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.

Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.

Semester: 30 dagar per år.

Förmåner: Friskvård 3 600 kr/år. Personallunch varannan vecka. Mobil och dator som får användas även privat.

Kollektivavtal: Lokalt avtal med SJF.

Facklig kontaktperson: Valdemar Möller (ordförande i lokala fackklubben), [email protected]

Frågor: Mejla till Marie Malmberg på [email protected] Inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl.

Mer info och kommande lediga tjänster: tidningensyre.se/lediga-jobbArbetsgivare
Mediehuset Grönt AB
11674 Stockholm
Hemsida: https://tidningensyre.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

P4 Kalmar söker sommarvikarier - reportrar och programledare

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Radio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
Vi på P4 Kalmar är unika utifrån vår lokala kännedom. Det är vi som är först på plats och direktsänder när det händer. Vårt mål är alltid att beröra och släppa fram en mångfald av röster och perspektiv. Vår arbetsplats varierar ofta från dag till dag, eftersom vi är där det händer, nära våra lyssnare. Men det som är gemensamt, oavsett var vi befinner oss, är att vi gör journalistik som utgår från människorna där de får vara med och forma innehållet. På P4 Kalmar vill vi belysa hela länet så att våra lyssnare och följare ska känna igen sig Vi speglar det som händer både i stort och smått och är ute och sänder live flera gånger varje dag. Lyssnarna är i fokus och vi väljer ämnen och frågeställningar som är nära våra lyssnare. Vi jobbar också med konstruktiv journalistik och är aktiva på alla plattformar. Journalister på P4 Kalmar jobbar såväl med snabba nyheter som med längre gräv. Inga ämnen är för lätta eller för tunga. Vi söker dig som har ett genuint intresse för lokal journalistik, som gärna är ute på fältet och som gillar att greppa olika ämnen. Vi lovar i gengäld en trivsam arbetsplats och en spännande sommar. Mitt i händelsernas centrum blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde. Vi söker dig som har • Journalistisk utbildning eller motsvarande • B-körkort för manuell bil Det är meriterande om du har lokalkännedom samt ett kontaktnät i Kalmar län. Även erfarenhet av Sveriges Radios arbetsverktyg samt erfarenhet av digitala/sociala publiceringar anses meriterande. Anställning Tjänsterna är semestervikariat eller programanställningar med varierande längd sommaren 2022. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöring kan inkludera tidiga morgnar, sena kvällar och helger. Redaktioner finns både i Kalmar och Västervik. Ansökan och kontaktuppgifter Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, eftersom vi anställer fortlöpande. Vi vill ha din ansökan senast 2022-02-15. Frågor om tjänsten: Louise Haag, nyhetschef, tel. 0705-458061 Frågor om rekryteringen: Marianne Jansson, HR-partner, [email protected] Facklig kontakt: Erik Porali, SJF, tel. 0480 458035. Saco nås via [email protected] . Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Sveriges Radio AB
Ansökan
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Redaktör/reporter till nystartad nyhetssajt

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
Deltidsskribenter med stort nyhets- och samhällsintresse med vana att skriva nyhetstexter sökes till nystartad nyhetssajt med stor potential. Sajten läses av mer än 100 000 personer dagligen och du erbjuds möjlighet att följa med på en utvecklande resa. Sök tjänsten redan idag då urval sker löpande! OM TJÄNSTEN I den här rollen följer du nyhetsutvecklingen i Sverige och världen och skannar de ledande nyhetssajterna. Du producerar sedan nyhetstexter utefter det som du bedömer intresserar den breda allmänheten. Du bearbetar texter och publicerar dessa på nyhetssajten där du även själv sätter rubriker. Arbetstiderna är tidiga morgnar och/eller kvällstid. Arbetsverktyget är ett enkelt textprogram som du får en noggrann introduktion i. Publicering sker främst på webben men även i sociala medier. Vi tror att du är i slutskedet av dina universitetsstudier och vill få gedigen arbetslivserfarenhet inom journalistik. Allt arbete sker självständigt hemifrån men du erbjuds dagligt stöd och kontakt med redaktionsledningen. Du erbjuds * För rätt person finns goda möjligheter att i framtiden ta sig an ytterligare utmaningar internt och utvecklas i nya roller. * Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande ARBETSUPPGIFTER * Följa nyhetsflödet och skanna de ledande nyhetssajterna i Sverige och världen * Skriva nyhetsartiklar och publicera på nyhetssajten * Sätta rubrik, bild och redigering i WordPress VI SÖKER DIG SOM * Är studerande inom journalistik/kommunikation/samhällsvetenskap * Är nyhets- och samhällsintresserad och en van skribent * Har en känsla för vad som intresserar den breda allmänheten * Har god data- och systemvana * Talar, läser och skriver flytande svenska och engelska Det är även meriterande om du har vana att arbeta i Wordpress och har tidigare erfarenhet av att skriva nyhetstexter i en liknande roll. Som person är du * Självgående * Kommunikativ * Strukturerad Vidare är du en person som producerar nyhetstexter snabbt och trivs med att arbeta effektivt och delvis under tidspress. Övrig information * Start: Enligt överenskommelse * Arbetstider: Morgonpass 05.15-08.00 och/eller kvällspass 18.00-22.00 * Omfattning: Deltid, ca 10h/veckan * Placering: Allt arbete sker på distans. * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gefle Dagblad söker reporter till vår huvudredaktion i Gävle

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
Som reporter är du beredd att ta dig an allt från vad som händer i kommunen, över brott och straff, ägna dig åt djupare nyhetsgranskning eller större intervjuer med intressanta personer. Alla reportrar på GD är breda, men har också ett eget ansvarsområde. Du behärskar att skriva, fotografera och filma, samt sända tv, framför eller bakom kameran. Du går på ett rullande schema där de flesta passen är dagtid måndag-fredag, men där det också ingår kvällspass eller helgpass. Din närmaste chef är en av GD:s nyhetschefer. För tjänsten gäller att du har en journalistutbildning, gärna några års erfarenhet och en nyfikenhet på din omvärld. Tjänsterna kräver B-körkort. Ansökan Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och minst två referenser med kontaktuppgifter. Ansökan sker via Jobylon senast 31 januari 2022. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde 1 mars 2022, eller efter överenskommelse. Ansökan sker via Jobylon senast 31 januari 2022. Frågor om tjänsten Katarina Ekspong, chefredaktör och ansvarig utgivare Gefle Dagblad, 026-15 96 10 Ordförande i SJF-sektionen är Nils Palmeby, 026-15 95 53 Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.bonniernews.se/bonnier-news-local/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Jobba på P4 Jönköping i sommar!

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Radio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du också vara i händelsernas centrum och berätta de starka historierna? I så fall ska du söka sommarvikariat på P4 Jönköping. Vi är en radiostation som hela tiden utvecklas och förnyas. Vi vill vara på plats nära våra lyssnare och fånga deras vardag, deras glädjeämnen och problem. Vårt löfte till publiken är att vi sänder när det händer. Vi vågar också ställa de obekväma frågorna och hitta historierna som skakar om och överraskar. Våra programledare är personliga och äkta och är ett nära sällskap som gör vardagsfrågor och världshändelser begripliga och intressanta. På P4 Jönköping samarbetar vi och jobbar som ett lag oavsett roll och arbetsuppgifter Vi söker nyfikna och självständiga reportrar, nyhetssändare och digitala redaktörer som ska se till att kanalen är nyhetsledande i länet även under sommaren samt självkörande programledare med personlighet. Vi arbetar ibland i ett högt tempo, har alltid höga ambitioner samtidigt som vi har ha kul på jobbet. För att vara aktuell för sommarvikariat hos oss på P4 Jönköping behöver du ha: • Journalistutbildning från högskola eller folkhögskola • B-körkort för manuell bil Vi ser även gärna att du har dokumenterad radioerfarenhet och kunskaper i Sveriges Radios olika arbetsredskap som Mandozzi, DIGAS och ENPS samt kunskap om webb och sociala medier. Anställning Tjänsterna är sommarvikariat eller programanställning sommaren 2022. Placeringsort är Jönköping. Ansökan och kontaktuppgifter Låter det som att det är dig vi söker? Då tycker vi att du ska skicka in din ansökan redan nu - och vänta inte, vi anställer löpande. Sista ansökningsdag är den 31 januari. Med din ansökan vill vi gärna att du skickar in ett röstprov. Ladda upp en mp3-fil med 30 sekunder där du läser ett kort nyhetstelegram. (Det är ok att spela in röstprov med röstmemo-funktionen i mobilen). Du får gärna skicka med en länk till en digital publicering du är stolt över. Frågor om tjänsten: Peter Olsson, kanalchef, tel. 036-215 66 57 Frågor om rekryteringen: Marianne Jansson, HR-partner, [email protected] Facklig kontakt: Melekeh Meyer, Unionen, tel. 036-215 66 44 , Henrik Dammberg, SJF, tel. 036-215 66 35, samt Saco som nås via [email protected] Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Sveriges Radio AB
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.