Multijournalist
Spela filmen

Multijournalist

Multijournalist arbetar gränsöverskridande och kan klara av de flesta arbetsuppgifterna på en tidning och är därför efterfrågade på framförallt mindre tidningsredaktioner. Som multijournalist ska du också kunna vara delaktig i marknadsföringen i olika kanaler som till exempel sociala medier.

Utbildning

Många nuvarande svenska multijournalister är utbildade inom flera olika kunskapsområden, som t.ex litteraturvetenskap, fotografi och layout.

På gymnasiet rekommenderas i första hand utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Medier, information och kommunikation eller på Humanistiska programmet.

Framtidsutsikter

Det finns idag (2023) cirka 10600 yrkesverksamma journalister i Sverige, av dessa är det cirka 52 procent som är kvinnor och 48 procent är män.

Arbetsförmedlingen bedömning är att det, inom de närmaste tre åren kommer vara liten konkurrens om jobben för journalister. Det innebär att personer som har den utbildning eller erfarenhet som krävs kommer ha stora möjligheter till arbete. Läs mer här >>

Övrigt

Viralgranska - källkritiskt granska uppgifter som snabbt sprids på Internet.
Källa: sprakochfolkminnen.se.

Pressfrihetsindex sammanställs av pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  8 Lediga jobb som multijournalist

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.