På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bildbehandlare

Bildbehandlare

Som bildbehandlare arbetar du digitalt med de moment som ingår inom postproduktion av fotografisk bild, som bildbehandling, retuschering och tryckanpassning. Du har ett nära samarbete med fotografer och andra uppdragsgivare.

Bildbehandlarna är specialister i att vidareförädla det fotografi som praktiskt utförs av fotograferna och sedan hanteras av reklambyråer, redaktioner och andra medieaktörer. Utan bildbehandlarna kan inte många av de idéer, publika ambitioner och möjligheter förverkligas.
Bildbehandlare arbetar oftast helt digitalt i samtliga arbetsmoment med postproduktion av främst fotografisk bild.

Olika delar inom yrket bildbehandlare:

Bildbehandling innebär att anpassa en bild efter dess användningsområde i allt från känsla till storlek och presentation.

Retusch innebär att med stor noggrannhet göra om eller lägga till eller dra ifrån element i en bild så att den blir i enlighet med vad uppdragsgivaren önskar.

Tryckanpassning innebär att göra bildfiler tryckbara, det vill säga att anpassa bland annat så att färgerna blir så lika originalbilden som möjligt.

Provtryck innebär att man simulerar tryckpressens resultat med hjälp av bläckstråleskrivare och speciell programvara.

Bildrestaurering innebär att bildbehandlaren "räddar" gammalt fotografiskt material som håller på att förstöras. Ingen fotografisk bild är tänk att hålla för evigt!

Digital logistik och digitala arbetsflöden innebär att bygga upp rationella flöden för hantering av material.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Estetiska programmet, inritkningar Bild och formgivning eller Estetik och Media.

Eftergymnasial utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Bildbehandlare har en bred men samtidigt specialiserad kompetens, en kompetens som efterfrågas på många arbetsplatser, men som samtidigt allt fler personer skaffar sig, vilket gör att konkurrensen om anställningar och uppdrag ökar. Därför är det oerhört svårt att säga hur svårt eller lätt det blir att få arbete som bildbehandlare inom de närmsta åren.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Originalare/Printoperatör

Arbetsgivare / Ort: Dohrns Exhibitions & Events AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 oktober (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Originalare/Final Art

Om jobbet

Vi söker en originalare/printoperatör med erfarenhet från eventbranschen. Hos oss skulle du vara ansvarig för den grafiska produktionen och arbeta i team tillsammans med projektledare, designers, monter- och eventproducenter.

Arbetsgivare
Dohrns Exhibitions & Events AB
Trekantsvägen 1 BV
11743 Stockholm
Hemsida: www.dohrns.se
Ansökan
Ansök senast 30 oktober (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Final Art / Originalare

Arbetsgivare / Ort: Plejd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 november (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Originalare

Om jobbet
Om Plejd: Plejd är ett (https://www.fast50.se/arets-lista/) och innovativt Svenskt tech-bolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Vi brinner för att göra elektrikerns vardag enklare genom att utveckla produkter och tjänster som utnyttjar den nya tekniken på rätt sätt. Vi är idag en ledande aktör inom belysningsautomation i Sverige. Vi har en ung och kreativ arbetsplats med tyngdpunkt på frihet under ansvar i vårt vardagliga jobb. Vi erbjuder en arbetsplats för den som gillar att ständigt utmanas och lära sig nya saker. Vår största tillgång och styrka är vår personal och kultur. Vi praktiserar en lärande organisation där vi blandar juniora och seniora kollegor. Vi har en kultur där vi prestigelöst jobbar som ett team och alltid hjälper varandra. Om tjänsten: Vårt team växer och vi söker en skicklig och noggrann Final Art / Originalare till vår marknadsavdelning. Ditt fokus är att arbeta fram tryckfärdiga original till främst förpackningar och manualer. Struktur, enhetlighet och precision är en självklarhet för dig då du alltid vill producera material med högsta klass. Du som söker har avancerade kunskaper i Adobe CC. Vi söker: Vi söker dig som älskar att producera, du har relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av en liknande tjänst där du producerat original för print, helst förpackningar. Du har stenkoll på utfall, färg-profiler och tryckfiler i stort. Att arbeta efter given brief och deadlines är inga konstigheter. Struktur och noggrannhet är självklart för dig då du hanterar flera uppgifter samtidigt, du har öga för detaljer och korrekturläser gärna material på både svenska och engelska. Du har god förmåga att upptäcka avvikelser och är inte rädd för att ifrågasätta material i filer som du arbetar med (vi blir extra pepp om du gillar att nörda ner dig i detaljer!) -allt för att leverera bästa möjliga resultat. Marknadsavdelningen är ett tight team där samarbete är oerhört viktigt, vi arbetar gränsöverskridande både på avdelningen och tvärs över organisationen samtidigt som mycket av vårt arbete är självständigt, där du själv behöver ta eget ansvar så att saker och ting blir gjorda till satta deadlines. Du behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift (andra språk är meriterande). Låter det intressant? Vi hanterar ansökningarna löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag i form av CV, portfolio och personligt brev. Vi har valt att själva sköta rekryteringen till denna tjänst, och tackar därför nej till all eventuell hjälp från dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Plejd AB
Hemsida: http://plejd.com
Ansökan
Ansök senast 4 november (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Final Art / Originalare

Arbetsgivare / Ort: Plejd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 november (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Originalare

Om jobbet
Om Plejd: Plejd är ett (https://www.fast50.se/arets-lista/) och innovativt Svenskt tech-bolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Vi brinner för att göra elektrikerns vardag enklare genom att utveckla produkter och tjänster som utnyttjar den nya tekniken på rätt sätt. Vi är idag en ledande aktör inom belysningsautomation i Sverige. Vi har en ung och kreativ arbetsplats med tyngdpunkt på frihet under ansvar i vårt vardagliga jobb. Vi erbjuder en arbetsplats för den som gillar att ständigt utmanas och lära sig nya saker. Vår största tillgång och styrka är vår personal och kultur. Vi praktiserar en lärande organisation där vi blandar juniora och seniora kollegor. Vi har en kultur där vi prestigelöst jobbar som ett team och alltid hjälper varandra. Om tjänsten: Vårt team växer och vi söker en skicklig och noggrann Final Art / Originalare till vår marknadsavdelning. Ditt fokus är att arbeta fram tryckfärdiga original till främst förpackningar och manualer. Struktur, enhetlighet och precision är en självklarhet för dig då du alltid vill producera material med högsta klass. Du som söker har avancerade kunskaper i Adobe CC. Tjänsten är förlagd på vårt huvudkontor i Mölndal och sökande bör ha vistelseord Göteborg med omnejd. Vi söker: Vi söker dig som älskar att producera, du har relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av en liknande tjänst där du producerat original för print, helst förpackningar. Du har stenkoll på utfall, färg-profiler och tryckfiler i stort. Att arbeta efter given brief och deadlines är inga konstigheter. Struktur och noggrannhet är självklart för dig då du hanterar flera uppgifter samtidigt, du har öga för detaljer och korrekturläser gärna material på både svenska och engelska. Du har god förmåga att upptäcka avvikelser och är inte rädd för att ifrågasätta material i filer som du arbetar med (vi blir extra pepp om du gillar att nörda ner dig i detaljer!) -allt för att leverera bästa möjliga resultat. Marknadsavdelningen är ett tight team där samarbete är oerhört viktigt, vi arbetar gränsöverskridande både på avdelningen och tvärs över organisationen samtidigt som mycket av vårt arbete är självständigt, där du själv behöver ta eget ansvar så att saker och ting blir gjorda till satta deadlines. Du behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift (andra språk är meriterande). Låter det intressant? Vi hanterar ansökningarna löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag i form av CV, portfolio och personligt brev. Vi har valt att själva sköta rekryteringen till denna tjänst, och tackar därför nej till all eventuell hjälp från dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Plejd AB
Hemsida: http://plejd.com
Ansökan
Ansök senast 4 november (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Final Art / Originalare

Arbetsgivare / Ort: Plejd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 november (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Originalare

Om jobbet
Om Plejd: Plejd är ett (https://www.fast50.se/arets-lista/) och innovativt Svenskt tech-bolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Vi brinner för att göra elektrikerns vardag enklare genom att utveckla produkter och tjänster som utnyttjar den nya tekniken på rätt sätt. Vi är idag en ledande aktör inom belysningsautomation i Sverige. Vi har en ung och kreativ arbetsplats med tyngdpunkt på frihet under ansvar i vårt vardagliga jobb. Vi erbjuder en arbetsplats för den som gillar att ständigt utmanas och lära sig nya saker. Vår största tillgång och styrka är vår personal och kultur. Vi praktiserar en lärande organisation där vi blandar juniora och seniora kollegor. Vi har en kultur där vi prestigelöst jobbar som ett team och alltid hjälper varandra. Om tjänsten: Vårt team växer och vi söker en skicklig och noggrann Final Art / Originalare till vår marknadsavdelning. Ditt fokus är att arbeta fram tryckfärdiga original till främst förpackningar och manualer. Struktur, enhetlighet och precision är en självklarhet för dig då du alltid vill producera material med högsta klass. Du som söker har avancerade kunskaper i Adobe CC. Tjänsten är förlagd på vårt huvudkontor i Mölndal och sökande bör ha vistelseord Göteborg med omnejd. Vi söker: Vi söker dig som älskar att producera, du har relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av en liknande tjänst där du producerat original för print, helst förpackningar. Du har stenkoll på utfall, färg-profiler och tryckfiler i stort. Att arbeta efter given brief och deadlines är inga konstigheter. Struktur och noggrannhet är självklart för dig då du hanterar flera uppgifter samtidigt, du har öga för detaljer och korrekturläser gärna material på både svenska och engelska. Du har god förmåga att upptäcka avvikelser och är inte rädd för att ifrågasätta material i filer som du arbetar med (vi blir extra pepp om du gillar att nörda ner dig i detaljer!) -allt för att leverera bästa möjliga resultat. Marknadsavdelningen är ett tight team där samarbete är oerhört viktigt, vi arbetar gränsöverskridande både på avdelningen och tvärs över organisationen samtidigt som mycket av vårt arbete är självständigt, där du själv behöver ta eget ansvar så att saker och ting blir gjorda till satta deadlines. Du behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift (andra språk är meriterande). Låter det intressant? Vi hanterar ansökningarna löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag i form av CV, portfolio och personligt brev. Vi har valt att själva sköta rekryteringen till denna tjänst, och tackar därför nej till all eventuell hjälp från dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Plejd AB
Hemsida: http://plejd.com
Ansökan
Ansök senast 11 november (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Final Art / Originalare

Arbetsgivare / Ort: Plejd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 november (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Originalare

Om jobbet
Om Plejd: Plejd är ett (https://www.fast50.se/arets-lista/) och innovativt Svenskt tech-bolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Vi brinner för att göra elektrikerns vardag enklare genom att utveckla produkter och tjänster som utnyttjar den nya tekniken på rätt sätt. Vi är idag en ledande aktör inom belysningsautomation i Sverige. Vi har en ung och kreativ arbetsplats med tyngdpunkt på frihet under ansvar i vårt vardagliga jobb. Vi erbjuder en arbetsplats för den som gillar att ständigt utmanas och lära sig nya saker. Vår största tillgång och styrka är vår personal och kultur. Vi praktiserar en lärande organisation där vi blandar juniora och seniora kollegor. Vi har en kultur där vi prestigelöst jobbar som ett team och alltid hjälper varandra. Om tjänsten: Vårt team växer och vi söker en skicklig och noggrann Final Art / Originalare till vår marknadsavdelning. Ditt fokus är att arbeta fram tryckfärdiga original till främst förpackningar och manualer. Struktur, enhetlighet och precision är en självklarhet för dig då du alltid vill producera material med högsta klass. Du som söker har avancerade kunskaper i Adobe CC. Tjänsten är förlagd på vårt huvudkontor i Mölndal och sökande bör ha vistelseord Göteborg med omnejd. Vi söker: Vi söker dig som älskar att producera, du har relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av en liknande tjänst där du producerat original för print, helst förpackningar. Du har stenkoll på utfall, färg-profiler och tryckfiler i stort. Att arbeta efter given brief och deadlines är inga konstigheter. Struktur och noggrannhet är självklart för dig då du hanterar flera uppgifter samtidigt, du har öga för detaljer och korrekturläser gärna material på både svenska och engelska. Du har god förmåga att upptäcka avvikelser och är inte rädd för att ifrågasätta material i filer som du arbetar med (vi blir extra pepp om du gillar att nörda ner dig i detaljer!) -allt för att leverera bästa möjliga resultat. Marknadsavdelningen är ett tight team där samarbete är oerhört viktigt, vi arbetar gränsöverskridande både på avdelningen och tvärs över organisationen samtidigt som mycket av vårt arbete är självständigt, där du själv behöver ta eget ansvar så att saker och ting blir gjorda till satta deadlines. Du behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift (andra språk är meriterande). Låter det intressant? Vi hanterar ansökningarna löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag i form av CV, portfolio och personligt brev. Vi har valt att själva sköta rekryteringen till denna tjänst, och tackar därför nej till all eventuell hjälp från dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Plejd AB
Hemsida: http://plejd.com
Ansökan
Ansök senast 11 november (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.