På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Originalare

Originalare

Originalare, som också kan kallas för prepresstekniker, levererar original för tryck, print och webb. Som originalare får du texter, grafik och bilder från copywriters, art directors och fotografer för att sätta ihop till en färdig produkt. Originalaren sköter den löpande produktionen av reklam och annat material fram till teknisk produktion. Slutprodukten är allt från webbproduktioner till tryckta medier av olika slag men reklam i radio- och TV.

Originalaren monterar bilder och text efter en art directors anvisningar. Underlaget kan vara en i detalj utformad idé eller i form av en enkel skiss. Monteringen sker i huvudsak i datorn med hjälp av olika formgivningsprogram. Originalaren ser till att bilder och färger är korrekta och är rätt placerade. I arbetet ingår ofta att lösa problem av olika slag, t.ex. att tillämpa en idé i ett bestämt format. Produkten kan vara allt från enklare broschyrer till logotyper, hela utställningar eller stora skyltar.

Liksom annat kommunikationsarbete kan arbetsuppgifter behöva utföras under stor tidspress, särskilt då material ska levereras till en viss tidpunkt, mot en så kallad deadline.

Utbildning

Originalare kan ha varierande utbildningsbakgrund. En lämplig bakgrund är Estetiska programmet, inriktning estetik och media eller inriktning Bild och formgivning.

Utbildning till originalare finns på flera kommunikationsskolor och inom yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

57 Lediga jobb

Grafisk formgivare

Arbetsgivare / Ort: AB Skånska Dagbladet / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

AB Skånska Dagbladet söker en

Grafisk formgivare, vikariat

AB Skånska Dagbladet med huvudkontor i Malmö ger ut titlarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne, samt en rad andra produkter. Koncernen har 90 medarbetare och når varje dag 175 000 skåningar med de senaste nyheterna i print och via digitala kanaler.

Vi söker dig som har ett estetiskt sinne med öga för färg och form. Du arbetar med att utforma annonser, banners, marknadsföringsmaterial, skapa digitala kampanjer för våra sajter samt ha daglig kundkontakt. Viss formatplanering av tidningens titlar utförs vid behov.

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot grafisk formgivning eller likvärdig erfarenhet. Då vi arbetar uteslutande digitalt är god digital kompetens och vana ett krav. Du behärskar program som InDesign, Illustrator och Photoshop och kan producera såväl statiska som rörliga banners. Arbetslivserfarenhet från tidningsbranschen är meriterande. Du har lätt för att arbeta planerat och strukturerat, samt att hålla deadlines med både korta och längre hålltider.

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader, med tillsättning snarast.

Arbetsplats är på centralredaktionen i Malmö.

Vill du veta mer: Kontakta annons- och marknadschef Melina Rosberg på telefon 0704-142683.

Maila din ansökan till [email protected]. Vi vill ha din ansökan snarast.

Arbetsgivare
AB Skånska Dagbladet
Agnesfridsvägen 113 A
20121 Malmö
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Grafisk designer till globalt bolag inom förpackningsindustrin

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Grafisk formgivare

Om jobbet
Här finns chansen för dig som vill arbeta som förpackningsdesigner till ett av världens största förpackningsbolag. Hos vår kund får du meriterande erfarenhet samtidigt som du utvecklas som person och karriärmässigt. Vi ser att du som söker är en lagspelare och förstår vikten av att dokumentera ditt arbete. OM TJÄNSTEN I rollen kommer du arbeta i ett team som stöder företagets kunders marknadsföringstjänster. Ditt team kommer skapa prototyper och arbetar tätt ihop med marknadsföringsteamet. Mottot är att ta fram prototyper av framtida produkter för kunders olika behov. Detta är en möjlighet att komma in och knyta kontakter på ett globalt företag som är ett av Sveriges mest attraktiva bolag. Du kommer arbeta på en öppen, snabbföränderlig, flexibel, human och rolig arbetsplats, tillsammans med ett gäng härliga kollegor. Du erbjuds * En fot in på ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter * Personlig coaching från din konsultchef på Academic Work Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER * Ansvarig för alla färghanteringsrelaterade uppgifter(förbättring, korrespondens, korrektur, utveckling) * Skapa ritningar för nya presentationsboxar * Hitta eller skapa digitala lösningar för att presentera paket på webben eller i digitala möten * Arbeta med nyckellinjer på befintliga paket VI SÖKER DIG SOM * Färghantering eller liknande erfarenhet för att utveckla korrekturprofiler för skrivare * Erfarenhet av Esko -plattform och applikationer (Artios CAD, AE -pilot) * Cinema 4D eller liknande * Adobe Illustrator Det är också meriterande om du * Har kunskaper inom 3D CAD och Autodesk Fusion 360 * Kan kontinuerligt lära sig och använda ny grafikprogramvara * Kan mata ut digitala filer till olika utdataenheter Other information * Start: September * Omfattning: Heltid, 3 månader med god chans till förlängning * Placering: Lund * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Vår kund är ett globalt bolag inom förpackningsindustrin baserat i Lund. Här finns stora möjligheter för dig som person att växa, anta nya utmaning och skaffa meriter.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Grafisk designer

Arbetsgivare / Ort: Bolaget NQAC AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Grafisk formgivare

Om jobbet

Vi söker personer som är engagerade och omsorgsfulla med en eller flera relevanta erfarenheter inom: Grafisk Formgivare, kvalitetskontroll och säljare. Personer som mer eller mindre självgående. Vi förutsätter att du är stolt över ditt yrke som Grafisk Formgivare

Du är noggrann, har ett trevligt bemötande både mot kunder som samarbetspartner.

Duska vara självständig och behärska projektledning / egna jobb. För mindre jobb på hemorten som frilans / kunna jobba och vill jobba som egen inom Sverige.


Ha eget driv, vara spindeln i nätet med egna kunder/kundkontakt osv.

Livserfarenhet

önskas.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Bolaget NQAC AB
Hemsida: www.jobbamera.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Grafisk designer (heltid/deltid)

Arbetsgivare / Ort: Dalarnas Företagshälsa AB / Falun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 september (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Ledigt jobb i Falun/Borlänge, Dalarna

Är du vår nästa grafiker?

Som grafisk designer har du ett estetiskt sinne och känsla för att skapa visuellt material som lockar. Du är prestigelös i ditt tänk och öppen för nya idéer som du gärna kommer med själv.

Tjänsten som grafiker hos Dalarnas Företagshälsa innebär att jobba i ett litet team där besluten är snabba och kreativiteten i centrum. Du behöver kunna ta stort eget ansvar för att din del av arbetet blir gjort och levererat i tid, men har i gengäld bred kreativ frihet som ensam grafiker tillsammans med vår projektledande kommunikatör. Ibland är jobbet av karaktären beställning från kollegor men lika ofta ligger det på dig att komma med initiativet.

Vi tycker att företagshälsovård är väldigt viktigt och många ggr får vi vara en del av att hjälpa en arbetsgivare och arbetstagare med en svår situation. I det ser vi det positiva, att få vara en stark bidragande orsak till att Dalarnas arbetsplatser är jobb där människor trivs och mår bra. Vår vision är att skapa världens bästa arbetsplatser i Dalarna.

I din roll är det därför viktigt att du vågar ha en lekfull och positiv syn på arbetet samtidigt som du kan balansera de svårare ämnena grafiskt. Vi ger dig en god arbetsmiljö där du får arbeta på någon av våra mottagningar i Falun eller Borlänge alternativt varvat med arbete hemifrån.

Dina arbetsuppgifter inkluderar

Ansvar för att hemsidan fungerar, hålls levande och uppdateras löpande. Utskick av nyhetsbrev i Mailchimp. Redigering av bilder till sociala kanaler, hemsida m m. Produktion av material till tryck, såsom broschyrer, visitkort m m. Vara behjälplig vid webbinarium som sidekick och support i Teams. Designa internt och externt textmaterial och powerpoints. Variera bilder med illustrationer och animeringar vid behov. Vara intresserad av att lära nytt och utvecklas i de system du använder dagligen.

Vi vill att du är utbildad grafisk designer och att du har goda kunskaper i följande verktyg:

Adobe creative suit. (Indesign, Illustrator, Photoshop, Premiere Pro, After effects). Bootstrap. (HTML, CSS, JavaScript). Officepaketet.

Meriterande:

Sharepoint. Mailchimp. Google Analytics. Microsoft Teams.

Tillträde: Omgående

Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Tjänsten avser en projektanställning under 6 månader med möjlighet till ev förlängning.

Varmt välkommen att skicka oss ditt CV och personliga brev samt portfolio till [email protected] Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare.
Arbetsgivare
Dalarnas Företagshälsa AB
Trotzgatan 25
79171 Falun
Hemsida: www.dalafh.se
Ansökan
Ansök senast 20 september (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Nu söker vi Originalare till Sveriges första Cannabis magazin

Arbetsgivare / Ort: Aureum Life investments AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Originalare/Final Art

Om jobbet

Nu söker vi talanger som brinner för marijuana

Vill du jobba i ett nytt segment av cannabis? Vi startar nu Sveriges första och enda nyhetsmagasin inte bara online utan även i tryckt upplaga, allt alltid med Cannabis i fokus.

Nu letar vi efter en originalare som

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och är stresstålig. Liksom annat kommunikationsarbete kan arbetsuppgifter behöva utföras under tidspress, särskilt då material ska levereras till en viss tidpunkt, mot en deadline.

Var med och gör skillnad, häng med ända från start.

Cannabis in Focus är en nyhetssajt i fysisk upplaga och på webben.

Nyheter, svensk och internationell nyhetsrapportering med fokus på Cannabis.

Medicinsk Cannabis, ekonomi, politik, forskning, utbildning, vetenskap, och debatt för opinion samt för nöjes skull.

Lön 50 000 till 200 000 per månad

Anställning omgående


Cannabis in Focus är en del av Aureum Life AB - Det första svenska Cannabisbolaget.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Aureum Life investments AB
Hemsida: https://aureumlife.se/
Ansökan
Ansök senast 22 september (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.