På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Tryckare

Tryckare

Som tryckare, eller som det yrket också kallas för - maskinoperatör inom grafisk industri eller printoperatör, hanterar man olika tryckpressar. Pressarna kan trycka på pappersark eller på stora pappersrullar.

Tryckare ser till att tryckpressen fungerar. Man fyller på färg, ställer in blandningen av färger och fäster tryckplåtarna i pressen. Det är tryckare som ansvarar för att färgen kommer på papper med kvalitet anpassad efter kundens behov och önskemål. 

Moderna tryckpressar är oftast datorstyrda och tryckare styr pressen via bildskärmar och tangenter men i arbetet ingår det också att rengöra maskinerna och sköta maskinernas enklare underhåll.

Utbildning

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. Som förberedande utbildning - rekommenderas det i första hand gymnasieskolans Industritekniska programmet eller motsvarande utbildning för vuxna inom Komvux.

Personliga egenskaper

Som tryckare är det nödvändigt att ha normalt färgseende.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Offsettryckare / Flexotryckare - Direktrekrytering till vår kund i Kumla

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 January (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Jobbeskrivning Vi söker dig med ett genuint intresse för tryckteknik för vår kunds räkning! Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som Offsettryckare eller flexotryckare? Då är du varmt välkommen med din ansökan till oss. Arbetsplatsen ligger i Kumla och är en heltidstjänst med omgående start. Arbetstiden är 07:00-16:00 måndag - fredag. Detta är en direktrekrytering till vår kund, för rätt person så gäller anställning direkt hos kund, omgående. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan! Personliga egenskaper - Arbetsvillig - Flexibel - God samarbetsförmåga - Initiativtagande Du är en person som tycker om att jobba i ett snabbt tempo och som inte är rädd för att hugga i när det gäller. En god samarbetsförmåga och en vilja att lära är nödvändigt för att du ska lyckas i din roll. Erfarenhet är ett krav! Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess. Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001. På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande: • Kollektivavtal • Tjänstepension • Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner • Försäkringar • Marknadsmässig lön • Karriär och utveckling Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast 21 January (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kunnig tryckare med känsla för detaljer

Arbetsgivare / Ort: FPP Flexibel Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 March (1 månad 27 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Flexotryckare

Om jobbet
Om oss: Vi bemannar och ombesörjer personalrekryteringar åt företag i Östergötland med omnejd sedan 2007. Vi jobbar mot både tjänstemanna- och kollektivsidan. Vi är precis vad vi heter. Våra uppdragsgivare ska uppleva oss som smidiga och flexibla och det är inte någon slump, att vi än idag samarbetar med samma kunder som när vi en gång startade. Detta samtidigt som kundstocken fylls på ytterligare. Låt oss bygga vidare tillsammans.  Kundföretaget: För vår kunds räkning söker vi nu en kunnig tryckare som kommer jobba med grafisk produktion. Vår kund är en unik helhetsleverantör som producerar olika typer av etikettlösningar till en rad olika stora och välkända företag. Företaget har produktion i Åtvidaberg samt på flera andra orter i Sverige och det är nu teamet i Åtvidaberg som ska stärkas upp.   Arbetsbeskrivning: Tjänsten är på heltid i Åtvidaberg och arbetet sker i tvåskift. Arbetet går ut på att trycka kundernas etiketter och säkerställa att deras tankar och idéer speglas i trycket och produktionen.   Arbetet sker i täta arbetslag där alla är en viktig del av processen och därför kan bearbetning av kunders önskemål och idéer samt efterbehandling och uppföljning ingå i arbetet. Din profil:  För att passa för den här tjänsten så har tidigare erfarenhet inom tryck och grafisk produktion. Ett extra plus är om du har jobbat med Flexoproduktion tidigare men all kunskap och erfarenhet inom någon form av tryck samt arbete med färger är av intresse.    Det är också viktigt att du är en stark lagspelare som är van att arbeta i grupp då företaget trots sin stora storlek är ett familjärt företag där alla jobbar nära varandra i täta samarbeten. Tjänsten startar efter överenskommelse. Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag!     Krav: - Erfarenhet inom tryck och grafisk produktion (Flexotryck, Boktryck, Offsettryck, Screentryck eller liknande.)     - Erfarenhet inom Flexoproduktion är meriterande   - Svenska språkkunskaper i tal och skrift   Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
FPP Flexibel Personalpartner AB
Hemsida: http://www.flexibelpp.com
Ansökan
Ansök senast 17 March (1 månad 27 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.