På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Färgnyanserare

Färgnyanserare

Färgnyanserare är en sort tryckoperatör som har en avgörande roll i den del av produktionskedja som rör tryckning på olika förpackningsmaterial. Som tryckoperatör ansvarar du för produktens kvalitet, maskinens underhåll och service. Som färgnyanserare måste du ha stort fokus på kvalitet och kan med ett tränat öga se detaljerna i de olika färgnyanserna.
Tillsammans med kollegorna och produktionsledning driver och förbättrar färnyanserare/tryckoperatör  effektiviteten i tryckpressarna. 

För att trivas med yrkesrollen som färnyanserare/tryckoperatör behöver man vara en nyfiken person som är öppen för att prova nya metoder. Du behöver ha fullt färgseende, öga för detaljer och ett fokus på kvalitet. Kan du dessutom självständigt identifiera, planera och genomföra olika aktiviteter, samtidigt som du är en lagspelare, så kanske är detta yrket helt perfekt för dig!

Utbildning

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Minimikraven är utbildning motsvarande gymnasium, gärna med inriktning på teknik. Det är jättebra om du har tidigare erfarenhet av flexotryck. Har du arbetat med produktion tidigare och har god maskinvana, allra helst inom förpackningsbranschen, så är det en stor fördel.

Lilla ordboken

Mauve (uttalas "måv") - rosa/beige eller "smutsig rosa" färg. 

Övrigt

De andra yrken inom den grafiska branschen är t.ex: Tryckare, Bokbindare, Prepressgrafiker, Grafiker, Orginalare, Digital tryckare, 3D-printgrafiker, Offsettryckare, Förpackningsgrafiker, Storbildsproducent. 

Visa mer
Visa mindre

1 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.