Färgnyanserare

Färgnyanserare

Färgnyanserare är en tryckoperatör som har en avgörande roll i den del av produktionskedja som rör tryckning på olika förpackningsmaterial.

Som tryckoperatör ansvarar du för produktens kvalitet, maskinens underhåll och service. Som färgnyanserare måste du ha stort fokus på kvalitet och kan med ett tränat öga se detaljerna i de olika färgnyanserna.

Tillsammans med kollegorna och produktionsledning driver och förbättrar färgnyanserare / tryckoperatör effektiviteten i tryckpressarna. 

Utbildning

Du behöver ha normalt färgseende.

Tryckeriutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Minimikraven är gymnasiekompetens, gärna Teknikprogrammet eller annat tekniskt program.

Det är jättebra om du har tidigare erfarenhet av flexotryck. Har du arbetat med produktion tidigare och har god maskinvana, allra helst inom förpackningsbranschen, så är det en stor fördel.

Personliga egenskaper

För att trivas med yrkesrollen som färgnyanserare / tryckoperatör behöver man vara en nyfiken person som är öppen för att prova nya metoder. Du måste ha öga för detaljer och ett fokus på kvalitet.

Kan du dessutom självständigt identifiera, planera och genomföra olika aktiviteter, samtidigt som du är en lagspelare, så kanske är detta yrket helt perfekt för dig!

Visa mer
Visa mindre

18 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.