På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Förpackningsarbetare
Spela filmen

Förpackningsarbetare

Är du en serviceinriktad och ansvarsfull person som inte blir stressad över att ha ett monotont arbete med arbetstoppar ibland och kan även tänka sig ha extrajobb eller jobba timmar vid behov, då är kanske Förpackningsarbetare rätt yrke för dig!

Förpackningsarbetare utför paketering av företagets produkter. Det är svårt att få anställning på heltid med månadslön inom det här yrket. De flesta som nu för tiden får jobb som förpackningsarbetare jobbar som timanställda vid behov eller på deltid som extrajobb vid sidan av studier eller annat arbete.

Arbetsuppgifterna kan bestå i att färdigställa produkter, orderplock av kundens beställningar, manuell och maskinell paketering m fl arbetsuppgifter som är arbetsplatsspecifika, dvs beror på exakt vilken arbetsplats man arbetar på.

Arbete på de så kallade "obekväma arbetstider" kan förekomma, kvällsid och t o m natttid (exempel på arbetstider kan vara från midnatt till kl.6.30 på morgonen och man kan behöva arbeta även natten mot lördag, söndag och/eller måndag).

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man blir oftast upplärd på arbetsplatsen direkt av chefen eller av en mer erfaren kollega. Meriterande är ofta om man har truckkort.

Lilla ordboken
Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Visste du att...?

...bubelplast, som är en av de mest populära förpackningsmaterial, uppfanns "av misstag" år 1957 av Alfred fielding och Marc Chavannes, som egentligen försökte skapa en sort "3D-tapet" av plast.

Länktips
svt.se/nyheter - artikeln från 10 mars 2018 "Paket du köper på nätet ska kunna spåras"
ramtid.se/bloggar - förklaring på vad "gymnasiekompetens" är för något.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.