På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Distributionsförare
Spela filmen

Distributionsförare

Över hälften av alla yrkesförare arbetar som distributionsförare. De kör ut gods från lagercentraler till olika godsmottagare, till exempel butiker och kontor. Utifrån fraktsedlarna planerar han sin arbetsdag i ett visst område. Beroende på körorder hämtas också gods hos olika avsändare.

Distributionskörning innebär många stopp med på- och avstigningar ur fordonet. Distributionsförare arbetar vanligtvis hos ett åkeri, men man kan också vara enmansföretagare. I tät trafik och köer måste föraren kunna behärska stress. Det finns lyfthjälpmedel, men det finns inte alltid tillgång till lastkajer eller annat som underlättar.

Många åkerier kräver att distributionsförare även ska kunna köra lastbil med släp. Man behöver kunna hantera en truck vid lastning och lossning av gods. Ofta är det livsmedel som ska transporteras i bilar med kyl- eller frysutrymmen. Även transport av farligt gods kan ingå.

Viss distribution körs med lätt transportbil (budbil). Att köra lättare transporter är ofta en inkörsport till att köra tyngre fordon.

Utbildning

Servicevana är en klar fördel. Utbildning För att få köra tung lastbil krävs körkort med C-behörighet och för att köra med släp krävs CE-behörighet.

Utbildning till lastbilsförare ges inom gymnasieskolan på Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport. Utbildningar kan också finnas inom Komvux.

Värt att notera
Alla som kör i yrkestrafik måste ha ett yrkeskompetensbevis. Yrkeskompetensbeviset gäller i fem år. Därefter måste förarna gå en fortbildning för att få ett nytt bevis. Fortlöpande fortbildning står företaget för när det gäller YKB, Yrkeskompetensbevis.

Personliga egenskaper

God kondition och uthållighet är bra att ha. Mycket tid ägnas åt kundkontakter, man bör därför tycka om att ha kontakt med människor i sitt arbete. Föraren är ofta ett ansikte utåt för avsändaren av godset och för åkeriet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

458 Lediga jobb

CE-Chaufförer - Malmö - Omgående Start

Arbetsgivare / Ort: Simplex Bemanning AB / STAFFANSTORP
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Nu söker vi lastbilschaufförer med CE behörighet till vår kund i Malmö. Vi söker dig som både har erfarenhet sedan tidigare eller är i början av din karriär, är du noggrann, självständig och trivs bra på vägarna? Då har du hamnat rätt.

Om jobbet: Du kommer att arbeta med distribution och transporter av både pallar, paket och livsmedel. Vi erbjuder både dags och natt pass. Fjärrtransporter med övernattning kan förekomma.

Vi söker dig som är redo att jobba heltid som CE-Chaufför åt ett transportföretag. Som chaufför är det viktigt att du klarar av att köra fordonet på ett säkert och tryggt sätt. Eftersom att du kommer att utföra transporter av livsmedel så krävs det extrem noggrannhet och fokus i allt du gör. Leveranser av hög kvalitet och säkerhet är ledorden i detta arbete.

Arbetsuppgifter:

 • Framföra fordonet på ett säkert sätt
 • Ansvara för godset i bilen
 • Leverera med ett leende på läpparna
 • Hantera godset vid leverans

Om dig:

Denna roll passar dig som har god körvana med CE-Fordon. Du uppskattar ett högt arbetstempo, kan ta dig an olika uppgifter inom yrket och ha god kunskap inom logistik och transport. Du ska ha ett glatt kundbemötande och en bra inställning. Du ska vara noggrann och kvalitetsinriktad. Det är meriterande om du tidigare arbetat med tempererade transporter.

Kvalifikationer:

 • CE-Körkort samt YKB
 • Kunna tala och skriva svenska
 • Truckkort A+B

Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Du kommer att utgå från Staffanstorp, strax utanför Malmö.

Om oss:

Simplex Bemanning grundades år 2015 och är verksam i branscher som lager, transport och service.

Vi är ett ständigt utvecklande lag som strävar efter att ta nästa steg. Med ett stort fokus på att utbilda framtidens anställda jobbar vi väldigt mycket med ungdomar. Dessa får lära sig att ta del av det ansvar som tillkommer när du jobbar hos Simplex.

Unga människor med drivkraften att lära sig saker och anta nya utmaningar ger oss ett försprång gentemot andra inom vår bransch. Vi vet att nyfikenhet och motivation är nycklarna för att utföra varje projekt med kvalitet. Vår personal ser varje dag som ett nytt tillfälle att samla på sig nya erfarenheter samtidigt som de applicerar sin breda kunskap för att utföra sina uppgifter på bästa sätt.

Arbetsgivare
Simplex Bemanning AB
Kronoslätts Företagspark
24543 STAFFANSTORP
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker CE-chaufförer för omgående start

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Distributionsförare

Om jobbet
Jobbeskrivning Vi söker CE- chaufförer för distributionskörning hos vår kund i Härryda. Uppdraget är långsiktigt och du kommer bli anställd av oss på Uniflex och uthyrd till kund. Dina arbetsuppgifter kommer att vara distribution av paket och styckegods till företag. Uppdraget är en heltidstjänst och startar omgående eller efter överenskommelse. Arbetstiderna kan variera från vecka till vecka och du kommer bli schemalagd under vardagar mellan 05-20. För att vara aktuell till tjänsten behöver du ha giltigt CE-kort, YKB och Digitalt förarbevis. Meriterande är om du har truckkort då det kan förekomma truckkörning inne i terminalen. Personliga egenskaper För att trivas med arbetsuppgifterna tror vi att du som söker har tidigare erfarenheter av liknande arbeten. Du tycker om att jobba med lastbilen som redskap och vidare tror vi att du är en social och flexibel person som gillar att visa på god service till företaget och deras kunder. Har du en god lokalkännedom i Göteborg är detta meriterande. Arbetet kan stundtals vara tungt och stressigt så vi ser gärna att du som söker har god fysik och är stresstålig. Låter ovan beskrivning intressant? Ansök redan idag. Urval och tillsättning sker löpande. Du skickar din ansökan via vår hemsida www.Uniflex.se Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess. Vi ber dig att utelämna information om följande i dina ansökningshandlingar; etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv. Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge, och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen och Sveriges byggindustrier och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitéts- miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001. På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi • Kollektivavtal • Tjänstepension • Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner • Försäkringar • Marknadsmässig lön • Karriär och utveckling Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra ledstjärnor affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Lastbilschaufför och Livsmedelsarbetare i Mora

Arbetsgivare / Ort: Nya Siljans Chark AB / Mora
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Lastbilschaufför och Livsmedelsarbetare i Mora

Siljans Chark erbjuder ett brett sortiment av kött- och charkprodukter tillverkade av kött av hög kvalitet från gårdar i Dalarna och kringliggande landskap. Vi värnar om en lokal och hållbar matproduktion och har alltid kvalitet i fokus. Tillverkningen sker i vår charkfabrik i Mora och slakt vid vårt eget, KRAV-godkända, slakteri på Ickholmen i Vikarbyn utanför Rättvik. Totalt har företaget ca 80 medarbetare.

Vi söker nu dig som vill jobba som lastbilschaufför kombinerat med livsmedelsarbete vid vår anläggning i Mora. Du har lastbilskort med yrkesförarkompetens och gärna erfarenhet av att jobba med livsmedel.

Vår ambition är du ska trivas hos oss och att vi ska ha en långsiktig arbetsrelation. Vi jobbar med arbetsrotation så även andra arbetsuppgifter inom charken kan förekomma.

Som person är du pålitlig, lojal, flevibel och samarbetsvillig.

Vi har kollektivavtal med Livsmedelsarbetareförbundet, lön enligt avtal.


Arbetsgivare
Nya Siljans Chark AB
Örjasvägen 17
79236 Mora
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker budbilsförare vid behov!

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings Bud och Express AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Jönköpings Bud och Express AB startades 2015 och servar idag sina budkunder med effektiva, och bra chaufförer. Du som söker är en positiv, arbetsam och mycket flexibel kvinna eller man med ett vårdat yttre och med ett leende som smittar av sig till resten av dina kollegor. Vi söker budbilsförare med B-kort att sätta in vid behov.


Vi har just mycket att göra och behöver fylla på med extrapersonal, så därför bör du som söker ha någon sorts form av sidoverksamhet då timmarna hos oss kan variera kraftigt.

Du som söker ska också ha tillgång till egen bil då vi utgår från Stigamos industriområde, samt Torsvik. Har du vana från yrket är detta en stor merit då vi servar våra kunder både med raka transporter samt lättare distribution. Tjej eller kille, det spelar ingen roll utan det är din inställning och arbetskapacitet som är den avgörande rollen för att få jobba hos oss samt en mycket stor flexibel anpassning till jobbet då inringning kan ske på dygnets alla timmar.


Då det ibland är snabba kast inom denna branschen så är det ett krav att du bor inom Jönköpings kommun för att snabbare kunna ta dig till oss.

Så därför undanbeder vi oss ansökningar från resten av landet då det helt enkelt inte är aktuellt.¨


Vi tar emot din ansökning via e-post och kommer att kalla dem vi finner intressanta till löpande intervju. Maila din ansökan till: [email protected]


Vi är anslutna till Transports kollektivavtal och erbjuder naturligtvis lön efter avtal.

Välkommen in med din ansökan samt minst 2 referenser.

Arbetsgivare
Jönköpings Bud och Express AB
Transportvägen 6
55592 JÖNKÖPING
Hemsida: http://www.jkpgbudochexpress.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker en van nattchaufför med C-behörighet!

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings Bud och Express AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Distributionsförare

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Jönköpings Bud och Express söker just nu 1st C-korts chaufför som har dokumenterad erfarenhet av natt-arbete och som är van av att jobba natt.

Tjänsten är en provanställning på just nu 75% men det kommer att tillkomma vissa stopp som då sker på mertid.

Du kör lättare distribution med start 00.30 uppe på Stigamos industriområde där du lastar din bil och sen kör ut Bankeryd, Habo etc.

Du kör söndagar - fredagsmorgon.

Tjänsten kan tillsättas omgående om vi hittar rätt person. Och är DU denna person som tillsammans med ett glatt humör, man eller kvinna känner att detta vore en tjänst precis för dig så tveka inte att skicka in din ansökan.

Grundlönen blir: 20907 kr

OB1+OB2 blir: 4030,50 kr

Preme baserat på 4-6år är: 630 kr

Du som söker ska inneha YKB, digitalt förarkort och gärna ADR.

Detta tillsammans med en arbetsam inställning och en skötsam profil gör att du blir en tillgång för både arbetsgivaren och speditören.

Ansökan skickas till: [email protected]

Vänligen respektera att vi endast tar emot ansökningar via e-post, vi kommer att kalla de vi finner intressanta.


Varmt välkommen med din ansökan! #jobbjustnu

Arbetsgivare
Jönköpings Bud och Express AB
Transportvägen 6
55592 JÖNKÖPING
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.