På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Lagerplanerare Spela filmen

Lagerplanerare

Lagerplanerare ansvarar för att ta emot och skicka iväg leveranser av varor. Ofta är lagerplanerare anställda på verkstäder och kan ha en arbetstitel verkstadsansvarig, verkstadsplanerare eller verkstadsmedarbetare.

Lagerplanerare ansvarar för att varorna packas upp och hamnar på rätt plats i lokaler. De deltar också i ihoppackning av utgående ordrar. Varuflödet registrerar lagerplanerare i företagets datorsystem.

Lagerplanerare har mycket kontakt med både interna och externa parter såsom leverantörer, chaufförer och kollegor.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att ansvara för in- och utleveranser, sortera in de varor som kommer in på lagret, registrera leveranser och kvittera ut leveranser till kollegor och kunder i företagets datorsystem.

Yrkesrollen som lagerplanerare passar dig som trivs med att arbeta självständigt och som tycker om att ta egna initiativ. Vidare behöver man ha en känsla för service och trivas med att arbeta i miljöer som liknar lager och produktion. Delar av lagerverksamhet kan ligga utomhus så man behöver i så fall även tycka om att vistas ute.

Önskvärda meriter

B-körkort och truckkort AB, ha god datorvana, ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är även meriterande om man tidigare har arbetat inom verkstad, lager, produktion eller liknande verksamheter.

Personliga egenskaper som ofta efterfrågas är att man är serviceminded, ansvarstagande, flexibel och en prestigelös person som även trivs bra med att arbeta fysiskt, som kan ge bra service både internt men också till företagets kunder. Vidare behöver man även ha en välutvecklad förmåga att själv strukturera upp sin arbetsdag och prioritera sina arbetsuppgifter efter situationen och behov. 

Utbildning

Vilken utbildning man måste ha, för att få lov att jobba inom det här yrket, är i Sverige inte reglerat. Det betyder att varje arbetsgivare får fritt bestämma vilken utbildning hen kräver.

Visste du att...?

... en person med kompetens inom lager även kan arbeta som Demand supply planner, en yrkesroll där man kopplar samman kunskap om kunderna och om den kommersiella verksamheten med logistik och IT-lösningar.

12 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.