På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Förrådsman

Förrådsman

Som förrådsman kan arbetsuppgifterna se lite olika ut, oftast innebär det att förse soldater och officerare med tilldelad utrustning, allt från uniformer till kroppsskydd och vapen.

Förrådsmans sedvanliga arbetsuppgifter brukar inkludera avsändning, utlämning, mottagning, inventering, vård och kontroll av Försvarsmaktens materiel; avrop och beställning av materiel och transporter; packning av beställningar; redovisning i Försvarsmaktens redovisningssystem.
Övriga arbetsuppgifter med anknytning till förrådstjänst kan förekomma.
Jourarbete och tjänstgöring på annan ort i Sverige eller utomlands kan förekomma.
Tunga lyft förekommer därför är det viktigt att man är frisk och i en bra fysisk form (man behöver uppfylla Försvarsmaktens Baskrav när det gäller fysisk förmåga).

Förrådsman är en befattning som både är praktisk och administrativ. Arbetet kräver att man har god datavana. Det är nödvändigt att en förrådsman har bra ordningssinne och god servicekänsla; talar och skriver svenska flytande och har goda engelska kunskaper. Behörighet och erfarenhet inom Hjullastare-/Truckförarbevis, BC-körkort och ADR behörighet ökar chansen att få anställning.

Personliga egenskaper

De personliga egenskaper som en förrådsman behöver ha är noggrannhet, stresstålighet och förmåga att arbeta i en föränderlig arbetsmiljö.
Man kan söka en tjänst som förrådsman när man redan är anställd inom Försvarsmakten eller så kan man komma "utifrån", utan tidigare erfarenhet av att arbeta inom FM. De som redan är anställda inom FM kan dock ha företräde till andra tjänster inom FM.

Utbildning

För information om utbildning till detta yrke och till andra yrken inom Försvarsmakten, var god se Försvarsmakten.se eller kontakta Försvarsmaktens Rekryteringslinje.

Länktips
forsvarsmakten.se/sv/organisation/ledningsregementet - info om PRAO hos FM
jobb.forsvarsmakten.se - Försvarsmaktens rekryteringslinje besvarar frågor som gäller rekrytering till grundutbildning, officersutbildning och till civila tjänster inom Försvarsmakten.

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.