På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vaktmästare
Spela filmen

Vaktmästare

Är du en mångsysslare? Är du praktiskt lagd och gillar att jobba med händerna? Är du serviceinriktad? Då kanske du skulle fundera på att bli vaktmästare.

Det finns många olika inriktningar att välja på för vaktmästare. Gemensamt för alla vaktmästarjobb är att de är serviceyrken.

Skolvaktmästare sköter om skolans lokaler, inredning och skolgård.

Idrottsplatsvaktmästare sköter om idrottsplatser, till exempel fotbollsplaner, isbanor och friidrottsarenor.

Sjukhusvaktmästare arbetar mycket med transporter inom sjukhuset.

Vaktmästare inom äldreomsorgen arbetar med att hantera larmsystem för boende.

Vaktmästare som arbetar på hotell- och konferensanläggning ställer iordning lokaler inför möten. I arbetet kan också ingå skötsel av trädgård och fasad.

Utbildning

Det är bra att ha minst gymnasiekompetens.

Erfarenhet av hantverksyrken är meriterande liksom praktiska kunskaper om fastighetsskötsel.

Rekommenderade gymnasieprogram är Hantverksprogrammet, Industritekniska programmet eller VVS- och fastighetsprogrammet.

Personliga egenskaper

Det är bra att vara serviceinriktad, flexibel och ha praktiskt handlag.

Arbetsplats

Vaktmästare arbetar på skolor, idrottsplatser, hotell- och konferensanläggningar och inom vården. De kan även arbeta på företag, myndigheter och organisationer.

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Vaktmästare

Arbetsgivare / Ort: REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-10-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Närservice Vaktmästeri Ryhov Är du en glad och positiv person som vill arbeta med service och människor på en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter? Gillar du utmaningar och är intresserad av att utvecklas? Då ska du söka timanställning som vaktmästare till vår verksamhet, Närservice Vaktmästeri Ryhov! Vi söker Vi söker nu vaktmästare för att täcka upp vid tillfälliga utökade behov, semestrar samt sjukdom inom Närservice. Tjänsten avser timanställning. Det här får du arbeta med Du kommer att arbeta med allmänt förekommande arbetsuppgifter inom ett vaktmästeri, såsom transporter, godshantering, avfallshantering, posthantering, service m.m. Truckkörning och tunga lyft förekommer dagligen. För att du ska trivas hos oss Vi söker dig som har en god förmåga att samarbeta och är tydlig i din kommunikation, är serviceinriktad och har förmåga att själv strukturera ditt arbete. Du är noggrann med kvalitén på ditt arbete, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller ett lugn i stressiga situationer. Det är viktigt att du behärskar det svenska språket bra i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav och truckkort är meriterande Så här gör du om du är intresserad Vill du veta mer är du välkommen att kontakta serviceledare MalinDanielsson, tfn 010-242 11 19 Välkommen att söka tjänsten hos oss! Sista ansökningsdag är den 20/10. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. Inom Närservice är vi måna om att ge våra medarbetare, med alla sina erfarenheter och olikheter, chansen till att vara med och påverka. Vi har en verksamhetsidé som sätter kunden i fokus. Det här önskar vi ligga i våra medarbetares och ledares hjärta och ryggmärg. Vi ska: • Alltid ha kunden i fokus • Förutse kundens behov • Vara tillgängliga • Agera snabbt • Agera professionellt och kompetent • Vara kundens trygga och naturliga samarbetspartner
Arbetsgivare
REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Statens Institutionsstyrelse
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 October (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Sjukhusvaktmästare

Om jobbet
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiska störningar och våldsbeteende. ARBETSUPPGIFTER Som vaktmästare arbetar du med service, underhåll och reparationer i och utanför de byggnader som finns på institutionen. I dina uppgifter ingår det mesta som har med fastighetsskötsel att göra. Det kan handla om att reparera och byta ut saker, mindre bygg- och målningsarbeten, enklare VVS och EL-installationer, skötsel av larm, varubeställningar samt ansvara för brandskydd. Intresse och kunskap gällande IT och dokumentation bör den sökande besitta då det är vanligt förekommande. KVALIFIKATIONER Kvalifikationer som skall vara uppfyllda är, gymnasieutbildning med inriktning mot fastighetsskötsel eller annan utbildnings som arbetsgivaren bedömer likvärdig, Erfarenhet av vård och behandling anses meriterande då arbetet och samarbete sker tillsammans med behandlingsassistenterna och nära klientgruppen. Du skall ha erfarenhet från motsvarande arbete samt att den du är samarbetsorienterad, kommunikativ och gilla att arbeta i team. ÖVRIGT SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning.
Arbetsgivare
Statens Institutionsstyrelse
Ansökan
Ansök senast 28 October (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Laxå kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 November (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolvaktmästare

Om jobbet
Laxå kommun är en trevlig liten kommun belägen i södra Örebro län. Hos oss arbetar 450 personer fördelade på våra fem nämnder - kommunstyrelsen, social- och omsorgsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, Sydnärkes miljönämnd samt kulturnämnden. Vi arbetar efter vår värdegrund där ledorden är respektfullhet, lyhördhet, framåtanda och positivitet. Är det något du kan skriva under på? I så fall - fortsätt läsa! Beskrivning I Lokal -och Miljöservice ingår du som vaktmästare tillsammans med lokalvårdare och lagerpersonal med flera. Du kommer att serva bland annat kommunens förskolor, skolor och sporthallar inom Laxå kommun. Arbetsuppgifter Vaktmästaren har till huvudsaklig uppgift att ge service åt kommunens verksamheter tex förskolor, skolor och sporthallar. Arbetsuppgifterna är mycket varierande, du arbetar med underhåll av fastigheter såväl med direkt- som förebyggande underhåll men också med inkomna arbetsorder. Brandskydd, utrymningsövningar och nyckelhantering ingår också i arbetet. Till din hjälp har du lokalvårdare som bistår med lättare vaktmästarsysslor samt snöskottning. Kvalifikationer Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning mot fastighetsskötsel eller vaktmästeri eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du tidigare har arbetat med eller har erfarenhet av fastighetsskötsel i en servicefunktion.  Tjänsten kräver att du är praktiskt lagd och kan arbeta på ett självständigt sätt, såväl som tillsammans med andra. Som person är du flexibel, serviceinriktad och har ett gott ordningssinne. Du behöver kunna prioritera i ditt arbete och vara ansvarsfull. Det är av största vikt att du kan ta egna initiativ, ha en positiv inställning när det blir mycket att göra och är flexibel i en miljö där förutsättningarna förändras. I tjänsten förekommer fysiskt krävande arbetsuppgifter, vilket innebär att en god fysik är en förutsättning. Eftersom Laxå kommun är en vidsträckt kommun och arbetet kräver bil behöver du ha B-körkort och körvana.   Villkor Tillträde snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan. I Laxå kommun har vi tobaksfri arbetstid.  I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Arbetsgivare
Laxå kommun
Ansökan
Ansök senast 4 November (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Medborgarskolan Region Väst / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 November (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Skolvaktmästare

Om jobbet

Franska Skolan Göteborg är en mindre svensk friskola fsk - åk 9 med totalt ca 380 elever belägen i centrala Göteborg på två närbelägna gatuadresser. Skolan har fransk profil vilket innebär att alla elever läser franska som modernt språk. Övrig undervisning sker på svenska. Huvudman är Medborgarskolan Region Väst som huvudman, som är en icke vinstdrivande ideell förening.


Skolan har engagerade elever, föräldrar och personal och stort vikt läggs vid vår värdegrund, familjära anda och skapandet hög kvalitet i allt gällande elevernas skolgång.


Vi söker nu en vaktmästare till vårt ena skolhus. Arbetsuppgifterna består av att se till att skolfastigheten hålls i gott skick och att fastighetens funktioner fungerar. Det är viktigt att du är både händig samt har förmågan att själv se vad som behöver göras. En del arbetsuppgifter förväntas du själv vara kapabel att lösa, medan andra åtgärdas genom att felanmälningar görs/ hantverkare rings in. Det är skolans vaktmästaren som sköter dessa externa kontakter. Att du som söker trivs med att ha barn och ungdomar omkring dig är också väsentligt, då arbetsplatsen är en skola för ca 190 elever i åk 6-9. Vissa skolrelaterade arbetsuppgifter kan förekomma, så som hantering av elevskåp och nycklar.


Det är också väsentligt att du har förmågan att samarbeta, då jobbet innebär tät kontakt och samarbete med skolpersonalen.


Arbetsgivare
Medborgarskolan Region Väst
Landalagången 3
41130 Göteborg
Ansökan
Ansök senast 17 November (28 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.