På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kyrkvaktmästare

Kyrkvaktmästare

Arbetet som kyrkvaktmästare kan vara väldigt varierande beroende på var i landet du arbetar och storleken på församlingen.

I större församlingar är arbetet mer administrativt inriktat och du arbetar då mycket med att svara i telefon, hantera post, hjälpa människor som släktforskar och så vidare. Vid dessa större församlingar finns det ofta en eller flera kyrkvakter som sköter den mer praktiska skötseln av kyrkan.

Personliga egenskaper

För att arbeta som kyrkvaktmästare krävs det att du är noggrann och har sinne för ordning. Det är även viktigt att vara serviceinriktad och ha förståelse och respekt för att många av de människor som du kommer i kontakt med kan ha olika sinnesstämningar.

Visste du att..?

... antalet begravningsbesökare har sedan 1990-talet halverats. Idag är det i genomsnitt 24 personer som besöker en begravning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

7 Lediga jobb

Vi söker kyrkvaktmästare, 100 %

Arbetsgivare / Ort: Oscars församling / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Kyrkvaktmästare

Om jobbet

Oscars församling på Östermalm är en livaktig församling i Stockholms innerstad. Vi har fyra kyrkor och erbjuder bland annat gudstjänster, dop, vigslar, begravningar, konserter, yoga, öppen förskola och körverksamhet. Vi är ca 45 anställda. På vår hemsida hittar du mer information om oss; www.svenskakyrkan.se/oscarsforsamling

Du kommer arbeta i ett arbetslag med fem kyrkvaktmästare, varav en är arbetsledare, samt timanställda. Du kommer som kyrkvaktmästare förbereda, biträda samt göra efterarbete i samband med kyrkliga handlingar som dop, vigslar och begravningar samt gudstjänster, konserter och andra kyrkliga sammanhang. I tjänsten ingår att ansvara för ljud och ljus i kyrk- och konferenslokaler. Du ansvarar även för förekommande lokalvård, utsmyckning, smärre reparations- och underhållsarbete i kyrkans lokaler och i utemiljön samt trädgårdsarbete.

Du har god fysik, initiativförmåga, gott omdöme och ansvarskänsla. Vidare kräver tjänsten att du är praktiskt lagd, har god organisationsförmåga, ett serviceinriktat förhållningssätt, gärna ett estetiskt sinnelag och är bra på att arbeta både i team och självständigt. Du möter många besökare och deltagare i våra verksamheter och de kommer i såväl glädje som sorg, vilket ställer höga krav på en god social förmåga. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat som kyrkvaktmästare eller liknande arbetsuppgifter och har kunskaper inom data- och ljudteknik. Då du kommer arbeta mycket i gudstjänster etc är det viktigt att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till vardagar samt kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema. Provanställning kan bli aktuellt. Tillträde efter överenskommelse. Vill du veta mer? Kontakta gärna arbetsledare Stefan Söderberg.

Din ansökan med personlig presentation samt aktuella betyg och intyg skickas till angiven adress. Vi vill ha ansökan oss tillhanda senast den 17 maj 2021.

Arbetsgivare
Oscars församling
Fredrikshovsg 3 B
10451 Stockholm
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/oscarsforsamling
Ansökan
Ansök senast 15 May (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyrkvaktmästare Edsberg Mosjö-Täby församlingar 75%

Arbetsgivare / Ort: Örebro Pastorat
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kyrkvaktmästare

Om jobbet
Edsberg och Mosjö-Täby församlingar söker en ny medarbetare till församlingens arbetslag. Mosjö-Täby församling ligger i södra delen av Örebro kommun och har två kyrkor Mosjö kyrka och Täby kyrka. Edsbergs församling ligger i Lekeberg kommun och har fyra kyrkor: Tångeråsa, Kräcklinge, Hackvad och Edsberg Arbetsuppgifter Till kyrkvaktmästarens arbetsuppgifter hör tjänstgöring vid gudstjänster (inklusive dop, vigslar och begravningar), musikgudstjänster och andra församlingsevenemang, genom att ställa iordning, sköta ljud och ta hand om efterarbetet. Du har ansvar för enklare fastighetsskötsel, reparationer, och underhåll samt inköp. Tillsammans med vaktmästarkollegorna har du ansvar för brandsäkerheten och larmen i våra byggnader. Lokalvård och vissa husvärdssysslor ingår också i tjänsten. Regelbunden helgtjänstgöring och viss kvällstjänstgöring ingår.   Vi söker dig som har: • utbildning inom fastighets- eller lokalvårdsområdet • god datorvana, då våra rapporteringssystem sköts digitalt • körkort och tillgång till bil Dina egenskaper Du trivs att arbeta i team, men även enskilt. Du är stresstålig, flexibel, har lätt för att samarbeta och är serviceinriktad. Du har gott omdöme, social kompetens och förmåga att möta kollegor och församlingsbor, gamla som unga, på ett bra sätt. Du kan ta egna initiativ och tycker om att lösa problem. En merit är om du har erfarenhet av praktiskt församlingsarbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för tjänsten. Tjänsten innebär regelbunden kontakt med barn och ungdomar, därför kommer du enligt lag att få lämna utdrag ur belastningsregistret om du kallas till intervju. Hos oss finns Två församlingar med ett arbetslag med två präster, två musiker, en pedagog, en församlingsassistent, en administratör och två vaktmästarkollegor. Det är ett arbetslag som präglas av samarbete, där vi hjälper varandra över våra professioner för att verksamheten ska fungera på bästa sätt. Ditt arbete utgår från Mosjö församlingshem och kyrka, men du tjänstgör i både Edsberg och Mosjö-Täby församlingar. Svenska kyrkan Vi ser det som en självklarhet att du är medlem i Svenska kyrkan.   Vi tar endast emot ansökningar i vårt rekryteringssysetm som du hittar länk till här.   Du är varmt välkommmen att kontakta oss om du vill veta mer.
Arbetsgivare
Örebro Pastorat
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/orebro
Ansökan
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare med inriktning anläggning och service

Arbetsgivare / Ort: Alingsås Pastorat / ALINGSÅS
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 May (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Färdigheter
Meriterande
 • Grönytemaskiner
 • service och underhåll
 • Grävmaskin
 • Utbildning på motorsåg

Om jobbet

Alingsås kyrkogårdsförvaltning omfattar ca 22 hektar mark och innefattar Stadskyrkogården, Landskyrkogården, Nolby begravningsplats, Hemsjö Kyrkogårdar, Ödenäs kyrkogård samt Bälinge kyrkogård.

Inom förvaltningen finns under högsäsong totalt ca 25 medarbetare. Förutom kyrkogårdsarbetare finns personal inom serviceverksamhet, verkstad, krematorium, anläggning och administration. I vårt uppdrag ingår att åt Alingsåsbor tillhandahålla samtliga tjänster som Begravningslagen föreskriver.

Vi erbjuder dig en trivsam arbetsmiljö med ett omväxlande och stimulerande arbete som följer årstidernas växlingar. Du ges ett stort eget ansvar i utförandet av dina arbetsuppgifter. Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • anläggning av grönytor, sten och dräneringsarbeten
 • arbeten med grävmaskin, traktor och hjullastare
 • tillsyn/underhåll av förvaltningens fordon och maskiner

Vi söker dig som:

 • har dokumenterad grönytevana, gärna med teoretisk grundläggande utbildning
 • erfarenhet av markentreprenad och anläggning av grönytor
 • utbildning på grävmaskin och hjullastare
 • motorsågskörkort
 • B-körkort, meriterande med B96 eller E-körkort

Som person bör du ha följande egenskaper:

 • flexibel och initiativrik
 • en god arbetsförmåga med struktur och ordningssinne
 • kan arbeta självständigt och i grupp
 • att arbeta på en kyrkogård där sörjande människor vistas krävs att du är stabil och har förmåga bemöta människor i sorg på ett värdigt sätt.

Tjänsten är på 100 % och organisatoriskt kommer du vara knuten till en av våra två kyrkogårdsföreståndare och din huvudsakliga placering blir i Alingsås. Dina tjänster kommer dock att kunna efterfrågas över hela pastoratet. Tjänsten är tänkt att tillsättas snarast möjligt.

Vi kommer att göra urval och hålla intervjuer löpande så är du intresserad skickar du in din ansökan omgående, senaste ansökningsdag är den 17 maj 2021. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och skickas till: [email protected] Märk ansökan: ”Servicelaget”.

Arbetsgivare
Alingsås Pastorat
BRUNNSHUSALLÉN 3
44127 ALINGSÅS
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/alingsas/kyrkogardsforvaltningen
Ansökan
Ansök senast 17 May (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Söndrum-Vapnö församling söker säsongsanställd kyrkvaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Söndrum-Vapnö församling / Halmstad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 May (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Söndrum-Vapnö församling är en del av Svenska kyrkan.

Vår grundsyn är att alla människor har lika värde oavsett etnisk och kulturell bakgrund, kön, sexuell läggning, ålder och funktionshinder.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan. Du kommer att ingå i ett arbetslag om åtta personer och ha arbetsuppgifter förlagda till kyrkogårdar och kyrkor. Du skall ha erfarenhet av, och ett brinnande intresse för, park- och trädgårdsarbete. Du skall ha ordningssinne och god samarbetsförmåga. Stora krav kommer att ställas på dina personliga egenskaper. Körkort och tillgång till egen bil erfordras. I tjänsten ingår även tjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.


Säsongsanställning 1 april till 30 november. För 2021 gäller start efter tillsättning.

Arbetsgivare
Söndrum-Vapnö församling
Gamla Tylösandsvägen 103
30241 Halmstad
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/sondrumvapno
Ansökan
Ansök senast 20 May (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Diakon gärna finsktalande

Arbetsgivare / Ort: Jämshögs församling / OLOFSTRÖM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 May (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Diakon 100 % till Jämshögs församling, gärna finsktalande

Som diakon hos oss kommer du att få organisera, delta i och utveckla den diakonala gruppverksamheten för olika åldrar. Ansvara för utbildning och rekrytering av frivilliga medarbetare. Enskilda samtal, sjukhusbesök och uppsökande av församlingsbor med både ekonomiska och andra problem ingår dessutom. Hålla kontakt och samverka med Olofströms kommun inom det diakonala området. Förmedla kontakter mellan hjälpbehövande och samhällets vårdinstitutioner. Verka för ökad integrering i församlingsarbetet mellan olika språk- och kulturintressen i samarbete med Olofströms kommun. Församlingen har en lång tradition med finskspråkig verksamhet varför du som diakon gärna får vara finsktalande.

Du ingår i ett arbetslag bestående av bl a präster, musiker, församlingspedagog och barnledare.

I tjänsten ingår budgetansvar för diakoni verksamheten.

Tjänstgöringsgraden är 100 % och det ingår viss tjänstgöring på kvällar och helger.

Vi söker dig som:

• Är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning

• Är trygg i din yrkesroll och har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer

• Kan arbeta självständigt samtidigt som du ser dig som en del i ett sammanhang.

• Är initiativrik, flexibel och öppen för nytänkande.

• Du ska ha ett genuint människointresse och kunna sätta gränser.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.​

För anställning krävs medlemskap i Svenska kyrkan samt körkort och tillgång till egen bil.

Innan anställning vill vi att du visar upp utdrag ur belastningsregistret.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsgivare
Jämshögs församling
Kapellgatan 1
29334 OLOFSTRÖM
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/jamshog
Ansökan
Ansök senast 21 May (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.