På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kyrkogårdsföreståndare

Kyrkogårdsföreståndare

Kyrkogårdsföreståndare har ofta en arbetsledande funktion. Det är också viktigt med respekt för Svenska kyrkans tro och värderingar i detta yrke. 

Utbildning

Ofta krävs det att man har B-körkort för att kunna få arbete som kyrkogårdsföreståndare.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasiets program, rekommenderat är Naturbruksprogrammet, inriktning trädgård.

Passande utbildning finns även på yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Man behöver ha intresse och helst också erfarenhet och/eller utbildning i trädgårdsskötsel och av drift och underhåll av fastigheter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Kyrkogårdsarbetare 100%

Arbetsgivare / Ort: Vinslövs församling / Vinslöv
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

VINSLÖVS FÖRSAMLING SÖKER KYRKOGÅRDSARBETARE MED UTE och INNETJÄNST 100 %

OM VINSLÖVS FÖRSAMLING SOM ARBETSPLATS I Vinslövs församling som ligger i Hässleholms kommun finns cirka 4 500 kyrkotillhöriga, varav flertalet bor i huvudorten. Kyrkor finns i Vinslöv, Nävlinge, Sörby och Gumlösa. I församlingen finns sex kyrkogårdar, varav två ligger i Vinslöv.

Pastorsexpedition finns i Vinslöv. Församlingen har under våren 2020 byggt nytt församlingshem och har renoverat prästgården till verksamhetslokaler och arbetsrum för personalen. Arbetslaget består av ca: 20 personer med olika uppgifter och kompetenser som kompletterar varandra.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetet innebär att delta i kyrkogårdarnas grönyteskötsel, begravningsverksamhet, samt fastighetsskötsel. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bestå av gräsklippning, trimning, häckklippning, lövhantering, ogräsbekämpning, bevattning, renhållning, plantering m.m. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma ute såväl som inne. Tjänstgöringsplats är främst på kyrkogårdarna vid Vinslövs kyrka.

KVALIFIKATIONER OCH MERITER

Vi söker dig som har aktuell utbildning på minst gymnasial nivå inom grönyteskötsel eller trädgård, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet inom trädgård, helst från kyrkogårdsområdet. Du ska ha fyllt 18 år och ha B-körkort och tillgång till egen bil för resor i tjänsten. Du ska kunna arbeta ute och ha god fysik då arbetet ibland är tungt och kräver uthållighet. Du är församlingens ansikte utåt och för att passa in på tjänsten är det viktigt att du är kvalitetsmedveten, noggrann serviceinriktad och lätt att samarbeta med. Det är ett måste att du har en blick för hur trädgårdsmiljön ständigt kan förbättras.

Det är också ett måste att du har vana att hantera en maskinpark som används vid kyrkogårdsskötsel, samt har erfarenhet av service och underhåll av denna. Det är även meriterande om du har något/några av följande:

- Eftergymnasial utbildning inom grönyteskötsel/trädgård

- Motorsågskörkort

- Grönt kort eller annat kunskapsbevis i beskärning

- Erfarenhet av arbete som kyrkogårdsarbetare

EGENSKAPER HOS DIG

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god samarbetsförmåga. Som person vill vi att du är flexibel, initiativrik, serviceinriktad, ansvarsfull och har ordningssinne. Arbetet som kyrkogårdsarbetare kräver att du har förståelse och förmåga att bemöta människor på ett korrekt och värdigt sätt i livets olika skeenden. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Intervjuer kommer att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 2021-10-18 Lön efter överenskommelse, (kollektivavtal är Svenska kyrkans avtal 20). Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt.

ANSÖK OCH LÖNEANSPRÅK

Inför rekryteringsarbetet undanbeder vi oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev tillsammans med löneanspråk via mejl till [email protected]

Arbetsgivare
Vinslövs församling
Kyrkogatan 4
28833 Vinslöv
Hemsida: http://www.svenskakyrkan.se/vinslov
Ansökan
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare 100%

Arbetsgivare / Ort: Nyköpings församling / NYKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Nyköpings församling söker en driven och engagerad medarbetare med bred kompetens till vår kyrkogårdsenhet. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där du får arbeta med kompetenta medarbetare i vacker miljö.

Kyrkogårdsenheten vårdar och underhåller 4 begravningsplatser samt ansvarar för grönyteskötsel på församlingens olika grönytor.

Det finns ett krematorium och ett kapell vid Nya kyrkogården. Vi har även en egen verkstad för underhåll och service på våra maskiner.

DINA HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Som kyrkogårdsarbetare förväntas du utföra alla förekommande arbetsuppgifter med skötsel och underhåll av våra fyra kyrkogårdar. Det innebär bland annat, rensning av ogräs, skötsel av gravrabatter, gräsklippning, grästrimning, plantering av vår- och sommarblommor, vår/höststädning, och beskärningsarbeten. Att sköta om och underhålla kyrkogårdarna helt enkelt. Tjänstgöring vid gravsättningar förekommer. I tjänsten ingår viss beredskapstjänstgöring vintertid.

KVALIFIKATIONER

• Du har en formell utbildning inom den gröna sektorn och/eller dokumenterad erfarenhet av grönyteskötsel

• Du har B körkort för manuell växellåda

• Maskinvana

Erfarenhet av kyrkogårdsarbete, gravgrävning och gravstensarbete är meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vår arbetsplats präglas av samarbete och respekt. Det viktigt att du är van vid att arbeta i team och uppskattar teamarbete. Du är flexibel i ditt förhållningssätt och har en problemlösande och serviceinriktad framtoning gentemot dina kollegor. Du arbetar strukturerat, självständigt och är noggrann. Då du även kommer i kontakt med besökare på kyrkogården förutsätts du ha ett respektfullt förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.

VAD FÅR DU AV OSS

• Du får relevanta utbildningar

• Du får ett generöst friskvårdsbidrag

• Du får arbeta ute i vackra miljöer och arbetet är omväxlande och utmanande

Upplysningar lämnas av arbetsledare Anneli Sandin tel 0155-751 46

SÅ ANSÖKER DU

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]

Märk ansökan med ”Kyrkogårdsarbetare”

Intervjuer sker löpande, men sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021.

Arbetsgivare
Nyköpings församling
61132 NYKÖPING
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/nykoping
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Svenska kyrkan Helsingborg söker Teamledare

Arbetsgivare / Ort: Helsingborgs Pastorat
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 november (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Kyrkogårdsförman

Om jobbet
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser vilket är indelat i tre distrikt. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu teamledare för tillsvidareanställning. Vi vill vara där människor är - alltid i rörelse, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra. Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings– och kulturmiljöer? Vi finns belägna i Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö både självständigt och tillsammans i lag. Om tjänsten Du blir en av flera teamledare direkt underställda kyrkogårdsmästaren på respektive distrikt och kommer tillsammans jobba med förändringsarbetet med att skapa team på kyrkogårdarna samt driva verksamheten framåt. Tjänsten innebär praktiskt arbete såsom skötsel av grönytor och gravplatser samt kapelltjänst kan förekomma. Som teamledare har du en viktig roll i det dagliga arbetet ute på kyrkogården genom att vara länken mellan kollegorna och kyrkogårdsmästaren. I samarbete med kyrkogårdsmästaren strukturerar och leder du det dagliga arbetet samt jobbar långsiktigt med övergripande planering. När kyrkogårdsmästaren är frånvarande går en av teamledarna in som tillförordnad kyrkogårdsmästare och då kan administrativa uppgifter förekomma. Kvalifikationskrav Vi söker dig som är serviceinriktad och vill vara med att utveckla vårt sätt att arbeta på kyrkogårdarna. Du har utbildning inom den gröna sektorn och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är önskvärt att du har arbetsledarerfarenhet och/eller har genomgått en arbetsledarutbildning. Du har förmågan och viljan att ta en aktiv del i den dagliga arbetsledningen samt god samarbetsförmåga. Praktisk erfarenhet och vana vid maskiner är meriterande. Du har lägst B-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.   Välkommen med din ansökan. Vi tillämpar löpande urval och behöver därför din ansökan snarast möjligt, dock senast den 7 november 2021. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Arbetsgivare
Helsingborgs Pastorat
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg
Ansökan
Ansök senast 7 november (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Asarum-Ringamåla Församling söker Kyrkogårdsarbetare

Arbetsgivare / Ort: ASARUM PASTORSEXP/KYRKOGÅRD/KYRKA / ASARUM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 november (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Trädgårdsskötsel
  • Kyrkogård
  • skötselvana
  • Parker
  • skötselvana
  • God fysik (tunga lyft)

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet
Asarum-Ringamåla Församling delas in i en församlingsverksamhet och en begravningsverksamhet och har ca 30 medarbetare. Asarum-Ringamåla Församling arbetar utifrån orden "öppna dörrar, öppna händer och öppet hjärta". Öppenhetsorden präglar vår syn på arbetslaget. Vi arbetar tillsammans för att komma närmare vår vision. Arbetsuppgifter Alla förekommande uppgifter på våra kyrkogårdar, t ex ogräsrensning, trimning, gräsklippning, plantering, gravgrävning, köra församlingens maskiner, maskinskötsel mm. Snö och halkbekämpning med viss beredskap förekommer samt lite fastighetsskötsel. Kvalifikationer Trädgårdsutbildning och/eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig för arbetet. Erfarenhet från trädgårds-, park-, eller kyrkogårdsarbete är meriterande. Körkort för motorsåg, röjsåg, truckkort och grävkort är meriterande. Vi söker en medarbetare som ser det där lilla extra samt är serviceinriktad, ansvarsfull och har ordningssinne. Då arbetet är fysiskt krävande behövs god fysik. Du ska kunna arbeta självständigt, men också arbeta i grupp. Arbetet på en kyrkogård, där sörjande människor vistas, kräver att du har förståelse och förmåga att bemöta människor på ett värdigt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. I arbetet behöver du behärska svenska språket i både tal och skrift. Övrigt Ange löneanspråk. B-körkort för manuell växellåda och tillgång till bil. Upplysningar Frågor besvaras av Kyrkogårdschef Ola Palmberg 0454-328641 Fackliga företrädare Facklig företrädare: Kommunal, sektion Karlshamn 0454-81191 Ansökan Skriftlig ansökan innehållande personligt brev och CV skickas till [email protected] eller Asarum-Ringamåla Församling Prästgårdsallèn 8 37450 ASARUM Sista ansökningsdag: 2021-11-08 Välkommen!
Arbetsgivare
ASARUM PASTORSEXP/KYRKOGÅRD/KYRKA
Prästgårdsallén 8
37450 ASARUM
Tel: 0454328600
Ansökan
Ansök senast 8 november (23 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.