Helsjön Folkhögskola

Helsjön har tre ord som som sammanfattar vilka vi är och vad som genomsyrar vår verksamhet – Hållbarhet, bildning och andlighet.

Oavsett varifrån du kommer eller vart du är på väg så kommer din tid på Helsjön Folkhögskola bli ett kliv mot något helt nytt. Att gå på Helsjön folkhögskola är annorlunda, här bor du med naturen precis utanför och platsen har ett lugn som ger dig studiero. Vi är en liten skola med runt 100 studerande och vår personal har alltid tid för dig.

Helsjön är en trygg, välkomnande, inkluderande och utvecklande miljö. Här får du vara den du är och du får växa och känna delaktighet tillsammans med andra. 


Internat
Vi har två boendehus med plats för upp till 35 i vardera hus. Här finns allt du behöver samt tillgång till fullt utrustad tvättstuga, dagrum, kök och matsal. I dagrummet kan du umgås med dina studiekamrater, spela biljard eller titta på tv. Det finns internet i samtliga rum.


Våra utbildningar och kurser
Hos oss kan du läsa allt mellan musik, språk och bibelkurser. Du kan även läsa kurser som hjälper dig i ditt kyrkliga arbete.


Kontakta oss så berättar vi mer!

Visa mer
Visa mindre

Folkhögskola utbildningar hos Helsjön Folkhögskola

Allmän kurs 1-3 år - ger behörighet för högre studier

På allmän kurs kan du läsa in grundläggande behörighet för högre studier. Du kan också läsa in de kurser du behöver för att gå en yrkesutbildning.

Musiklinjen 1-2 år

Musikutbildning som ger en gedigen grund för högre musikstudier t.ex musiker och musiklärare på Musikhögskolan. Den passar också dig som vill använda musiken i ett annat yrke eller för att utveckla dina musikaliska färdigheter som fritidsmusiker.

Odlarglädje & skapelsekärlek

Under kursen fördjupar vi oss i detta utifrån tre perspektiv: Odling, miljöpsykologi och teologi. Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt.

Kyrkans grundkurs

Att gå Kyrkans grundkurs innebär att du får bearbeta och fördjupa dina kunskaper och din förståelse av Svenska kyrkans tro och liv.

Bibelskolan Både&

Bibelskolan Både& vill ge verktyg för ett hållbart liv och en hållfast tro, som i folkhögskoleanda vill få oss att upptäcka, utvecklas och växa i livet.

Anhörigperspektiv – fördjupning

Kursen är en samverkanskurs mellan Helsjön folkhögskola och Anhörigas Riksförbund. En utbildning för yrkesgrupper som på något sätt möter anhöriga i sin profession, till exempel personal i hälso- och sjukvård, omsorg, anhörigkonsulenter, biståndshandläggare och socialsekreterare.

Studiemotiverande kurs

I den här kursen får du prova på hur det kan vara att studera som vuxen. Det är Arbetsförmedlingen som står bakom satsningen och det är också genom dem du kan få en plats på kursen.

Japanska

Utbildning i japanska

Italienska

Utbildning i italienska
Gör intresseanmälan

Kontakta Helsjön Folkhögskola

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Helsjön Folkhögskola. Helsjön Folkhögskola hör av sig inom kort!