På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Mental coach Spela filmen

Mental coach

Det blir på senare tid allt vanligare att stora organisationer och företag anställer en mental coach för att "hålla de anställda på topp", dvs hjälpa dem att både högtprestera på jobbet och samtidigt bättre få ihop det övriga "livspusslet".

Arbetstitlar som man i den här yrkesrollen kan ha varierar: exempelvis kan man heta "arbetsplatspsykolog" eller också, lite skämtsamt, bli kallad för en "börspsykiatrikern" (efter psykiatrikern Wendy Rhoades, en figur i TV-serien ”Billions”).

Vad är kognitiv funktionsnedsättning?
En kognitiv funktionsnedsättning kan yttra sig i form av svårigheter att minnas, uppfatta tid, planera, organisera, fokusera, hantera stressiga situationer och ta in och tolka mycket information. Att vara i sociala sammanhang kan också upplevas som mycket stressande för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.


Visste du att...?
Wall street coach Denise Shull, intervjuad i Business insider, står som förebild för Wendy Rhoades, en "börspsykiatrikern" i TV-serien "Billions". Källa: businessinsider.com

Utbildning

Exempel på vilken utbildningsbakgrund en mental coach kan ha är examen i ”Investeringsbeslut och finansiell beteendevetenskap” och en masterexamen i neurovetenskap.

Lilla ordboken
Disposophobia (samlarsjuka eller som det ibland i folkmun kallas - hamstring) - är en term som myntades i mitten av 1990-talet för att beskriva rädslan för att kasta saker.
Grit - uthållighet och hängivenhet i arbete mot långsiktiga mål. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.

Länktips

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.