På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Lifestyle manager

Lifestyle manager

Lifestyle manager är inte ett yrke utan flera olika: det är nämnligen så att rätt så olika innehåll i arbetsuppgifterna som kan benämnas med den yrkestiteln.

Lifestyle manager kan vara en person med mycket brett kontaktnät, som anställs för att driva försäljning samt öka PR-insatser för ett visst varumärke; hen kan i så fall vara "placerad" i t.ex showroom.

Men även en person som kombinerar yrken: personlig sekreterare som även agerar som livecoach och ibland också som hushållerska/butler - kan också kallas för "lifestyle manager"; hen arbetar i så fall för en person eller en familj och kan i så fall även bo i familjens bostad, vilket är vanligare om hen samtidigt agerar även som au pair.

Personliga egenskaper

Lyhörd och flexibel person, trendkänslig och tillmötesgående "allkonstnär".

Utbildning

Det finns inga strikta generella krav på vilken utbildning man måste ha för att kunna jobba inom detta yrke. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Beteendevetenskap. På eftergymnasial nivå finns det relevanta utbildningar inom olika skolformer, bland annat på högskolor/universitet - både i Sverige och utomlands.

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.